Tafel dekken met Pasen

Het is bijna alweer Pasen! Wat is het toch snel gegaan. Pasen is DE gelegenheid om los te gaan met allerlei styling in huis. Ben jij inspiratieloos of ben je benieuwd hoe ik mijn huis met Pasen decoreer dit jaar? Lees dan snel verder!

Het is bijna Pasen! Dat betekend maar één ding, de lente is begonnen en de winter is voorbij! Oh zo fijn! Dus weg met die winterse vachtjes, dikke dekens en donkere kleuren. Maak je huis paas-proof.

We beginnen met het dekken van de tafel, welke decoratie is geschikt voor Pasen? Begin met een goede basis, zoals een kleed of een mooie tafelloper. Ik heb gekozen voor een prachtig tafelkleed, het Splash tafelkleed van Ferm Living.
Al maanden staarde ik naar de prachtige plaatjes van dit tafelkleed en nu heb ik hem eindelijk aangeschaft! Ik geef normaal nooit veel om tafeldecoratie, want we eten vaak uit gemak op de bank maar voor speciale gelegenheden, zoals met Kerst of Pasen vind ik een mooie gedekte tafel wel een extra sfeer geven. En het is natuurlijk super leuk om te doen!

Wat ik zo mooi vind aan dit tafelkleed is de speelsheid, de grijze stippen geven het kleed net wat extra pit maar door de rustige tint blijft het tafelkleed tijdloos. Deze beauty is ontworpen door designer Trine Andersen, wellicht ken je haar werk ook wel van de bekende behangetjes of de stijlvolle plantenstandaard. De bijpassende servetten maken het plaatje geheel af doordat de print daarin weer terugkomt.

Ik heb gekozen voor een neutrale tafelsetting, veel hout (wat ook weer terugkomt in de paastak, de eieren en de houten kom), grijs en één accentkleur. Wil je een Scandinavische look creëren en niet de typische felle paaskleuren gebruiken, denk er dan om dat je je tafel rustig houdt qua kleur en versiering.

Gebruik servies in één of twee verschillende kleuren om het geheel Scandi te houden. Mixen en matchen met servies is wel heel leuk om te doen, dit geeft een speelse indruk aan je paastafel! De fruitsapjes en/of het fruit geven ook al veel kleur aan je tafel. Koop een mooi bosje veldbloemen in verschillende tinten als opvulling voor op je paastafel of zet je paastak neer, als je daar ruimte voor hebt :-)

Als grappig detail heb ik konijnen gevouwen van mijn linnen servetten, als je zoekt op 'bunny napkins' vind je heel veel inspiratie om je saaie servetten om te toveren tot Paashazen.

En hoe leuk zijn de eierschalen die in mijn paastak hangen? Deze heb ik gemaakt van plastic eieren die ik heb uitgehold met een priem. Zet er leuke plantjes in of een paar veldbloemen en je paastak is super origineel. Ik koos voor luchtplantjes, vanwege hun kleine formaat. Vind het uitgebreide idee inclusief beschrijving op de blog van interieurblogger Sandra Broekhuis.

Om het af te maken kun je kiezen voor een poster aan de muur in paas-sfeer, zoals ik heb gedaan met de prachtige handgetekende haas van Inkylines. Je kunt deze mooie poster trouwens winnen, check daarvoor mijn Instagram zodat je deze voor Pasen nog in huis hebt!

Ben jij ook op zoek naar last-minute designcadeau of inspiratie voor Pasen? Klik dan hier. Met wie vier jij Pasen? Ik hoop dat je bent geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met het dekken van jou feesttafel en ik wens je alvast een super fijn Paasweekend toe!

Liefs,
Greet

Productinformatie; houten eieren Dille en Kamille, linnen servetten Flying Tiger, olijfolie Nicolas Vahe, houten kommetje HK Living, tafelkleed Ferm Living, groene schaaltjes Dille en Kamille, roze karaf Ikea, gouden bestek Bloomingville, houten ei met witte dip Xenos, konijnenhangers Blokker.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. Ik schijf op mijn blog altijd eerlijk over een product of merk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *