Hoe style je warme kleuren in huis?

Het was je waarschijnlijk al opgevallen dat ik mijn lievelingskleuren heb gevonden in huis. Donkerrood, plum en bruintinten zijn de kleuren die je op dit moment het meeste ziet in ons huis. Hoe combineer je ze?

Als je net een huis koopt kan het nogal lastig zijn je eigen draai te vinden. Dat kan bijvoorbeeld zijn met materiaalkeuzes, meubels of kleurgebruik in huis. Ik heb daar zeker ook last van gehad! In het begin was ons huis een ratjetoe van kleur; blauw, zalm, roze en beige zag je veel voorbij komen. Zelfs de muur achter de bank heeft al diverse kleuren gehad. Maar nu ik deze blog schrijf ben ik blij jullie te vertellen dat ik eindelijk mijn favoriete kleuren gevonden heb, althans in accessoires.

Warm type

Net als met kleding heb je vaak je eigen voorkeur. Kies je veel voor blauw- en groentinten als je gaat winkelen, dan ben je waarschijnlijk een koel type. Grote kans dat je deze kleuren ook gaat toepassen in je huis! Als ik ga winkelen kies ik vaak voor oudroze, grijstinten, en vergrijsde felle(re) kleuren. Deze tinten staan mij het beste, mijn wangen krijgen er kleur van. Je kunt ook zo'n kleurentest doen om te kijken welke tinten je het beste staan. Doen! Want dat is goed en helpt je de juiste keuze te maken tijdens het shoppen. Welke kleuren kies jij uit?

Hoe style je deze kleuren?

Warme kleuren matchen erg goed met wit, grijs, roze, lila, en beige tinten. Donkere kleuren zoals bruin, bordeaux en terra kunnen een ruimte in één oogopslag al warmer doen voelen. Pas op dat je bijvoorbeeld geen meerdere muren in huis in een donkerrode kleur verft. Rood kan namelijk al gauw aggressief overkomen. Het is niet voor niks de kleur van de liefde! Houdt het simpel en kies bijvoorbeeld net als ik voor warme tinten in een deken, kandelaar, vaas, stoel of kussentje.

Warm plaid

Dekens kunnen altijd. Het liefst wel dekens die mooi zijn. Fleecedekens zijn warm maar altijd elektrisch geladen en zijn meestal niet in de trendkleuren te krijgen. Tijdens mijn zoektocht naar een mooie deken in een warme kleur kwam ik op een blog uit van een Noors meisje. Ze combineerde een bruin/rood plaid op haar slaapkamer samen met hout. Prachtig! Al klikkend op de foto's kwam ik er achter dat het plaid van mijn lievelingsmerk Muuto was! Waarom had ik deze Riplle trow nog niet eerder ergens gezien? En wat doe je als je een mooi item ziet? Juist. Google raadplegen.

Luchtig maar eyecatcher

Webshop Flinders bleek deze beauty wel in haar assortiment te hebben. Wat een geluk! En omdat Flinders snel levert, heb je gauw je favoriete item in huis. Ik bestelde de deken en hij bleek tot mijn verbazing perfect te matchen met mijn rode Muuto tray. Het enige min-puntje volgens mijn vriend; hij is zo luchtig dat je er doorheen kunt zien. Maar het materiaal daarintegen wel prachtig. Dus ben je op zoek naar een medium warm plaid en naar een toffe eyecatcher? Bestel dan deze Ripple Trow variant. En vind je rood niet mooi? Dan kies je toch voor grijs, oker, groen of roze?

Ik schreef deze blogpost in samenwerking met Flinders. Een toffe webshop met de mooiste designitems en een enorm assortiment!


Reacties

Martine 3 years ago

Hi, graag zou ik willen weten wat de kleurcode is van de muur achter de piano, erg mooi en rustig!

Alvast bedankt, Martine

Greet 3 years ago

Dat is Urban Taupe van Flexa. Maar in ieder huis toch anders qua kleur :)

Yvonne 4 years ago

Hi, ik ben net als Linda ook benieuwd naar de kleurcode.

Groetjes Yvonne

Linda 4 years ago

Hoi
Ik zou graag de kleur nummer willen weten van de wand achter de witte piano.
Ziet er prachtig uit.
Groetjes linda

Greet 6 years ago

Hi Ilse, het linnen kussen is van By Mölle ;-)

Ilse 6 years ago

Ik ben zelf altijd van de groentinten maar vind deze kleuren ook erg mooi! Waar is het linnen kussen van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *