7x musthaves met een baby

door | okt 29, 2019 | mama | 0 Reacties

Als je zwanger bent worden de uitzetlijstjes je om de oren gegooid. Je hebt dit nodig, dat, en vergeet vooral de thermometer niet! Nu Nore 7 maanden is heb ik ervaren dat je niet alles van het lijstje even hard nodig hebt. Schoentjes bijvoorbeeld, die zijn alleen maar voor de leuk want ze schoppen ze constant uit. Ook het hebben van twee wiegdekens vind ik overbodig, want je wast regelmatig het lakentje maar het dekentje blijft in principe helemaal goed. En je stapt al gauw over naar een slaapzak/ledikant deken. Een flessenwarmer hebben wij nooit gebruikt. Dit zijn wat mij betreft de 7 musthaves voor baby’s:

#### Stokke Triptrapp
Jullie kennen vast allemaal de geweldige TripTrapp stoel van Stokke? Deze stoel is geschikt voor kleine boefjes tot aan dat ze ongeveer 6 jaar zijn. Stokke ontwikkelde vorig jaar de speciale ‘newborn’ set. Een zitje welke je op de Stokke stoel kunt bevestigen. Ideaal. Nore zat er al in toen ze een week oud was en zit inmiddels in de baby set. Ik vind het een fijne stoel vanwege het gemak, zo kan ik even gauw een wasje draaien of de keuken in duiken om eten te koken. Er zijn ook nog andere toffe hoezen verkrijgbaar voor deze handige stoel.

#### Mozesmandje
Wat mij betreft mijn beste koop ooit! Toen Nore net geboren was, had ze erg behoefte aan geborgenheid welke ze bij mij vond op de borst of slapend in een inbakerdoek. We kwamen er achter dat ze juist overdag super goed sliep in haar Mozesmandje dus kozen we ervoor om haar hier ook ‘s nachts in te laten slapen (de eerste paar weken). Het mandje is ook heel erg fijn als je op visite gaat of om je baby’tje overdag beneden te laten slapen.

#### Hydrofiele doeken
Niet echt origineel, maar hier kan je niet genoeg van hebben. Ik kocht een hele rits goedkope bij de Zeeman, en een paar hele fijne van Liewood en Konges Slojd. Die laatste gebruik ik vooral voor in haar bedje of onder haar hoofdje als ze in de box ligt. Die goedkopere zijn vooral fijn bij het spugen, afdrogen en verschonen. XXL Swaddles gebruik ik persoonlijk zelf minder, maar gebruik deze nu vooral in het ledikant.

#### Rompers met overslag
Heel erg fijn! Rompers met drukknoopjes en een overslag. Het liefst nog met dunne bandjes zodat ze onder elke outfit passen. Ik vond hele fijne witte rompers bij de Zara, met kantje en overslag. Die van de Hema zijn ook favoriet. Susukoshi heeft prachtige kleuren. Ook hier geldt, koop niet te zuinig in.

#### Muziekmobiel van Tiny Love
Hoe mooi ze ook zijn, muziekmobielen van bijvoorbeeld CamCam Copenhagen, ze spelen geen liedjes af en hebben vaak geen felle kleuren. Maurice bestelde voor Nore een hysterische muziekmobiel maar dit is onze beste koop ooit! Nore vind de liedjes geweldig, en de bosdiertjes erg leuk om naar te kijken. Er zit zelfs een ‘white noise’ knop op zodat deze haar helpt in slaap te vallen. Heel fijn!

#### Swaddle me inbakerslaapzakje
Nore haar favoriete slaapzakje doordat haar handjes in een natuurlijke slaaphouding blijven. Ze droeg deze toen ze net geboren was en inmiddels slaapt ze al in de grotere maat’, die tot ongeveer 10 kg geschikt is. Zodra ze dit pakje aanheeft, word ze rustig en valt ze dus sneller in slaap. Top!

Lees ook: Waar ik shop voor Nore

#### Draagzak
Mijn aller-aller beste aankoop is de leopard draagzak van Artipoppe! Om te testen kochten we eerst een goedkope versie van Marsupi, en Nore vond dragen heerlijk. Daarom dacht ik, ach.. ik koop een mooie van Artipoppe. En ik gebruik de draagzak regelmatig!

Wat vind jij persoonlijk een handige aankoop voor je baby en wat absoluut niet? Laat het weten!

Dit vind je misschien ook leuk…

Doen! Twinnen met je kindje

Doen! Twinnen met je kindje

We zien het steeds vaker, leuk! Twinnen met je dochter, twinnen met je zus of zelfs met je man of het hele gezin. Maar denk je "wat is twinnen"? Het is eigenlijk niets meer of minder dan het zelfde dragen. Zoals je tweelingen hetzelfde aankleed, kan je ook je zoon of...

Schoencadeautjes inspiratie voor je dreumes

Schoencadeautjes inspiratie voor je dreumes

Vorig jaar vierden wij ook Sinterklaas met de familie, maar toen was Nore nog maar een half jaar oud. Die heeft er toen dus weinig van meegekregen. Dit jaar is dat wel anders. Ze zegt al steeds "Klaas"! En zingt de liedjes stilletjes mee. Het is echt al heel schattig....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN