Creëer een budget veldboeket onder de 10 euro

De laatste tijd ben ik mezelf veel aan het verdiepen in het bloemschikken. Ik zie en vind op Pinterest de allermooiste bloemenplaatjes en dacht “ dat wil ik ook”! En jij vast ook. Ik geef je tips hoe je je eigen budget bos maakt.

Veldboeket trend

Op internet vind je veel filmpjes over hoe je de mooiste bos bloemen schikt. Tegenwoordig is het echt een trend om veldboeketten te maken. Luchtig en losjes, in pasteltinten of heel bont. Ik ben wat dat betreft wel kieskeurig met bloemen haha. Zo houdt ik niet van gerbera’s maar ben ik meer van de plukbloemen zoals dahlia’s, ridderspoor, vuurpijl, pioenen, papavers of agapanthus. Het kan zijn dat bovenstaande bloemen je niks zeggen, maar als je ze op Google zoekt snap je waarom ik dit zulke beauty’s vind :-).

Net zoals Bloomon

Je kent vast wel de service Bloomon, een online bloemenwinkel waar je een abonnement op kunt nemen en dan een bos bloemen (in veldboeket stijl) thuisbezorgd krijgt. Zo’n bos bloemen kost je al snel 23 euro. Ontzettend mooie bloemen hoor, maar soms wil je een budgetvriendelijk bosje! Daar ga ik je mee helpen!

Zoek een goede bloemist

Ga op zoek naar een bloemist bij je in de buurt die ook losse bloemen verkoopt. Zo kun je rustig kiezen en je eigen losse bloemen stuk voor stuk uitzoeken. Vind je het lastig om te kiezen? Neem dan een foto van Pinterest mee en vraag de bloemist om hulp! Zo heb ik het de eerste paar keer ook gedaan. Wees vooral niet te streng voor jezelf, een veldboeket oogt juist mooi als deze niet ‘perfect’ is en losjes is samengesteld. Je wordt er super trots van als je je eigen mooie bos op tafel hebt staan, geloof me!

Budgetbos voor 7 hele euro’s

Ik koos voor een veldboeketje in de kleuren lichtroze, oranje en blauw. Prachtige tinten welke ontzettend mooi bij elkaar passen en je huis echt opfleuren. Deze bloemen geven mij echt een instant zomergevoel. In mijn bos vind je onder andere een een pioenroos, anjer, vuurpijl, dahlia, leeuwenbekje en een delphinium. Kun je het geloven als ik zeg dat mijn bos maar 7 euro koste? Dat is nog eens een leuk bedrag, kun je de rest weer uitgeven aan interieurspulletjes :-).

Let’s go! Plezier in schikken

Kies in de winkel lange en korte bloemen, mix and match, want dat zijn de kenmerken van een veldboeket. Haal de overtollige bladeren van je bloemen, vul de vaas met water en plantenvoeding en snijdt ongeveer 1 a 2 cm van je stelen af (ook al heeft de bloemist dit al gedaan). Je kunt ook een 5 cent muntje op de bodem van je vaas gooien of een druppel chloor gebruiken om je water schoon te houden. Gebruik ook niet teveel water, want dan kunnen je stelen ‘papperig’ gaan worden en dit wil je liever niet.

Bloementips

Oh en last but not least! Zet je bloemen op een lichte plek maar niet op de verwarming of in de zon. Plaats je bloemen ook nooit naast een fruitschaal, want door het rijpe fruit kunnen je bloemen sneller ‘t loodje leggen. En ga echt naar de bloemist in plaats van naar de supermarkt, want de bloemist heeft altijd verse seizoensbloemen van de kweker die tegen een stootje kunnen. Zijn de meeste bloemen al uitgebloeid maar zit er nog een leuk bloemetje tussen? Plaats deze dan alleen in een klein vaasje, al een blikvanger op zich. En nu rennen naar de stad om voor jezelf een bos bloemen te scoren!

Post je mooiste boeket op Instagram met de hashtag #mijndiyveldboeket en ik deel de mooiste plaatjes binnenkort online op ‘t blog!

(Poster van Desenio, vaas van Muuto, kussen Aai made with love, klokje Puikart, gebreid kussen Snurk Bedding..


Reacties

Lilly 5 years ago

Thanks voor de goede tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *