De mooiste lampen voor een Scandinavisch interieur

Ik vind het af en toe erg leuk om mooie merken met jullie te delen voor inspiratie. Dit keer de prachtige lampen van het Finse label Secto.

Ik denk dat iedereen deze lampen wel kent van uiterlijk maar waarschijnlijk niet qua naam. Lampen waar je doorheen kunt kijken, die uitstralen alsof ze zo licht zijn als een veertje. Vakmanschap, strakke lijnen en vormen en dan van blank- en walnotenhout. Ik vind ze prachtig!

Ik heb het natuurlijk over de mooie lampen van het Finse merk Secto design. Zoek op de term 'Secto' op Pinterest en je vind daar de allermooiste interieurs met deze lampen. Het verhaal achter deze populaire lampen is best leuk om te vertellen.

Het begon namelijk allemaal in 1995, Secto is opgericht door Tuula Juselius. Voor haar nieuwe bedrijf zocht Tuula een ontwerper en zo kwam ze al snel Seppo Koho tegen. Samen deelden ze een passie voor Scandinavisch design en professionele houtbewerking.

In het begin maakten ze nog meubelstukken van een innovatief soort laminaat, maar omdat hun klanten aangaven dat het moeilijk was om passende (houten) lampen te vinden bij de meubels die ze gekocht hadden, besloten ze een lamp te gaan ontwerpen; dit werd de Secto Octo 4241. En nog steeds is dit een heel populaire hanglamp uit de collectie!

Ergens na 2000 begon het merk meer de focus te leggen op andere design hanglampen. Zo kwamen er naast hanglampen ook wandlampen, tafellampen en vloerlampen. Wat de lampen allemaal gemeen hebben is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. De lampen hebben allemaal een 'see trough' uitstraling. Dat maakt het design fris en luchtig.

Als ik geld genoeg had, zou ik het wel weten. Een prachtige hanglamp van Secto, en dan de Octo variant boven mijn tafel please. Was jij al bekend met dit merk en wat vind jij van dit design?

Deze blogpost is gesponsord door MisterDesign. Foto's zijn eigendom van Secto.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *