De mooiste takken voor in een flesvaas

Stel, je hebt een flesvaas. Wat kan je er dan allemaal inzetten? Hier inspiratie voor je op een rijtje!

Heb je een leeg hoekje in huis? Wat dacht je dan van een grote glazen flesvaas met takken, om deze leegte op te fleuren? Het is een mooie manier om een statement te maken in je huis. Ik kocht mijn flesvaas bij de Kwantum, maar je kunt deze ook vaak vinden in de kringloop of zoek op 'antieke Franse flesvaas' op internet. Succes gegarandeerd!

De magnoliatak

Het is bijna jammer dat deze soort zo kort bloeit, maar het is een van mijn favoriete takken in het voorjaar, de magnoliatak. Prachtig met zijn grote, zacht pastelkleurige bloemen. Zet deze tak op lauwwarm water en je kunt er bijna zeker van zijn dat de knoppen uitkomen.

Een fris geurende eucalyptustak

Een paar weken geleden kocht ik deze joekel van een eucalyptustak bij de plaatselijke bloemist. Ik was er meteen helemaal weg van. Deze tak kan je goed laten indrogen zodat je er wat langer plezier van hebt.

Fijn pampusgras

Een ware trend in Instagramland, de pampusgrassen! Zet er 1 of meerdere in een flesvaas en klaar ben je.

Mooi rood met een rozenbotteltak

Een klassieker in de herfst, de rozenbotteltak. Je kunt deze tak op water laten staan maar ook heel goed laten indrogen. De besjes krijgen dan wat rimpels maar je kunt de tak dan later weer hergebruiken.

Decoreren met paastakken

Helemaal leuk, een flesvaas gevuld met een paastak - en daarbij bijbehorende decoratie. Zet de flesvaas in een ruimte waar deze goed tot zijn recht kan komen en de takken de ruimte hebben.

Losse snijbloemen

Ook tof, een paar losse snijbloemen. Zorg ervoor dat je dan grote varianten kiest, zoals een Delphinium of een lavendelkleurige uienbol. Zoals op het plaatje hierboven.

Heb jij nog meer suggesties voor het decoreren van de flesvaas? Laat het weten! Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Greet


Reacties

Tessa 4 years ago

Leuke post! Mag ik vragen welke (rozige) kleur je op de muur hebt? Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *