De trend van dit moment: Pampasgras

Een nieuwe rubriek, de trend van dit moment! Dit keer Pampasgras en waar je het kunt vinden, lees je mee?

Regelmatig zal ik over een (interieur) trend bloggen die op dat moment helemaal hip is en niet weg te denken is van Instagram. Op dit moment is dat toch echt het Pampas gras. Wuivende stengels gras in een naturel kleur die ineens overal opduikt! Razendpopulair ook en nergens te krijgen, of toch wel? Ik zocht het voor je uit!

Gedroogde bloemen zijn de trend

Pampasgras is zo populair dat het bijna nergens te verkrijgen is. Ik heb me rot gezocht. Interieurwinkels, tuincentra… Maar echt een vast en goed fysiek adres heb ik nog niet kunnen vinden. Hoewel men beweerd dat ze vaak in de natuur groeien heb ik nog nergens eentje gespot. Nu ben ik één van de gelukkigen die wat pampasgras struiken in de tuin heeft en daar groeiden sinds een week (wonderbaarlijk!) 3 stengels aan. Dus plukte ik ze!

Trek de stoute schoenen aan

De eerste tip die ik voor je heb: kijk goed rond in je eigen buurt en let er goed op of je grassen bij iemand (buren?) in de tuin ziet staan. Een adresje gevonden? Misschien kun je vragen of je een paar stengels mag afknippen. De meeste mensen zullen dit geen probleem vinden want aan het eind van dit jaar moeten ze toch gesnoeid worden.

Etsy en Aliexpress

Ook zijn de Pampasgrassen af en toe op internet te vinden. Je vind de takken in overvloed op Etsy en Aliexpress, fijn! Alleen weet ik niet of dit ook echt mooie zijn en of de kwaliteit goed is. Ook de Nederlandse shop Noa May Living verkoopt af en toe een setje takken in haar showroom.

Vraag je locale bloemist

Last but not least is het wellicht slim om de lokale (luxere) bloemist te vragen of zij/hij aan deze takken kan komen. Meestal kunnen deze wel besteld worden. Ik heb zo'n bloemist in de stad die voor mij ook wel eens bijzondere bloemen besteld, zoals papavers of rozenbotteltakken.

Ben je in het gelukkige bezit van een stel pampasgras takken? Super fijn! Knip ze af op de gewenste lengte en voeg vooral geen water toe aan de vaas. Laat ze indrogen dan heb je er het langst plezier van!

Heb jij al Pampasgrassen in huis staan en waar heb jij ze gevonden? Deel hieronder je tips!

Note: deze blogpost is niet gesponsord, de foto's zijn eigendom.


Reacties

Droogbloemen Webshop 4 years ago

Gaaf die Pampas, ze zijn ook leuk in verschillende kleuren!

Groetjes Marloes

Mischa 4 years ago

Vandaag voor 1.50 per stuk op de markt gekocht! Blij mee :)

Manon - Lust voor het oog 4 years ago

Ze staan ook zo mooi! Ik had jaren terug een hele bos gekregen van de bloemist. Omdat we gingen verhuizen heb ik alles weggegooid en nu kan ze nergens meer vinden of je betaald de hoofdprijs voor een takje (huilen!!). Fijn zo’n bos in je tuin ;) geniet van je avond Greet! -x- Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *