Deze speelkeuken makeover kost nog geen 20 euro

Afgelopen week deelde ik mijn DIY keukentje met jullie, wat een enthousiasme! En of er ook een blog kwam, dus hierbij mijn versie met foto's en tips!

Het is echt heel erg leuk om te doen, speelgoed opknappen voor je kindje. Als het dan ook nog eens goed matcht met je interieur is dat een bonus. Het voelt zo goed om te doen!

Zo spendeerde ik de afgelopen maanden mijn tijd aan het opknappen en maken van het poppenhuis voor Nore. Ik bedacht een commode wand rekje voor haar kamer, een lucht ballon lamp voor de Maileg muisjes en ik gaf haar Petite Amelie keukentje een make-over. Er volgt binnenkort weer een poppenhuis maar dan een versie van mijn interieur in het klein :-), zin in! Wil je dit in de gaten houden, volg mij dan op Instagram.

FYI: het keukentje die Nore voor haar eerste verjaardag kreeg was eerst roze. Zij kreeg het keukentje van mijn ouders, haar 'Pake en Beppe' en ik besloot hem zo te laten. Maar vond hem toch niet lekker matchen met de kleuren in onze woonkamer. Met het oog op de kleuren in het nieuwe huis én het feit dat ik een pot verf vond voor 8 euro in de bouwmarkt, besloot ik aan de slag te gaan.

Ik kocht een schuursponsje en haalde alle onderdelen uit elkaar, behalve het aanrecht van het keukentje. Het was prima te doen om het keukentje in één keer te verven met de houtlak van Flexa. De kleur (Sand Beige) dekt prima en smeert goed uit en is iets dikker dan dat ik gewend ben van normale houtlak.

Ik smeerde de gaten van de oorspronkelijke greepjes dicht met houtvuller zodat de nieuwe bronzen grepen er op zouden passen. Deze kocht ik bij de Karwei. Ze geven het keukentje een minimalistische look.

Daarna ging ik aan de slag met plakfolie met een marmeren print. Heel erg mooi! Het plakken van het aanrecht vond ik echt prima te doen. Met behulp van een pinpas kon ik de folie mooi strak over het aanrecht plakken. Met een stanleymes kan je de randjes goed strak weg snijden, tip ;-)

Deze make-over heeft mij nog geen 20 euro gekost, wauw! Ik ben ontzettend blij met het resultaat van deze DIY. Ga jij ook aan de slag? Op mijn Instagram zal ik binnenkort weer een toffe DIY voor kindjes delen, hou het dus goed in de gaten.
Liefs, Greet


Reacties

SalDS 1 year ago

Wo gibt es diese Küche zu kaufen 🥹🙏

bedrukken 2 years ago

Wat een mooi keukentje is het geworden! De kleuren staan super goed bij elkaar. Weet je wat ook leuk zou zijn, om mokken te bedrukken met haar naam voor in het keukentje!

GREET VAN DER VEEN 2 years ago

Liever geen reclame op mijn site ;-) !

Margriet 3 years ago

Hoi Greet, wat een prachtige make-over! Kun je nog laten weten waar je de goudkleurige kraan vandaan hebt? En ik ben ook benieuwd hoe je de keuken hebt veranderd ten op zichte van het origineel waar ook een magnetron bij zit maar geen achterbord. Of had je ‘m al zo gekocht/gekregen in het roze? Groetjes, Margriet

Greet 3 years ago

Hi Margriet,

Het keukentje was roze (origineel), zie foto van het voorbeeld. Kraantje zat er dus al op :-)

Jamilla Ekamp-Plate 3 years ago

Hi! Super leuk! Ik wil er ook mee aan de slag gaan. Waar heb je de marmeren plakfolie gekocht?

Greet 3 years ago

Ja leuk! Ook bij de bouwmarkt ☺️. De karwei en gamma hebben het beide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *