10 dingen die ik nog niet wist over mama zijn

In dit blog 10 dingen die ik nog niet wist over mama zijn. Hadden ze me dat niet eerder kunnen vertellen? Lees mee en kijk of het voor jou ook herkenbaar is!

Het is ongelooflijk, maar waar. Ik ben alweer een maand mama van onze dochter Nore. Vooral als je zwanger bent zeggen veel mensen 'geniet er nog maar van' en krijg je veel adviezen. In dit blog 10 dingen waar ik tegenaan ben gelopen tijdens mijn eerste maand 'mama' zijn. Herkenbaar? Note: zo heb ik het ervaren, natuurlijk is dit voor iedereen anders.

1. Bevallen viel mij mee

Tuurlijk, je vergeet je hele bevalling zeggen ze, zodra je je baby in je armen mag houden. En dat is deels ook zo. Ik betrap mezelf er op dat ik mijn bevalling ook 'romantiseer' maar ik kan je meedelen dat ik het reuze mee vond vallen! Ik ben zonder pijnstilling bevallen en dat is met goede ademhalingsoefeningen nog te doen. Tuurlijk, het doet pijn en je gaat fases meemaken dat je roept 'ik kan niet meer', maar dan duurt het niet lang meer. Ook dit kan voor iedereen anders zijn.

2. Je geniet meer van de kleine dingen

Een douche nemen? Voorheen nam ik dit voor lief en dacht ik er niet over na. Maar hoe heerlijk is het nu om even tien minuutjes onder de douche te stappen? Die kleine momentjes zijn heel belangrijk, want je bent meer dan alleen maar mama. Dus zorg voor fijne doucheproducten en maak er jouw momentje van.

3. Je bent minder mobiel

Vooral in de eerste weken ervaarde ik dit zo. Even naar de winkel? Dat gaat alleen als de baby rustig is, gevoed is en je alle benodigde spulletjes bij je hebt. Tel daar een half uur voorbereiding bij op voordat je de deur uit stapt.

4. Slapeloze nachten wennen

Hoe gek het ook klinkt, ik ga nog best goed op die slapeloze nachten. Wie had dat gedacht? Van iemand die minstens 9 uur slaap per nacht moest pakken versus al tevreden zijn met 4 uurtjes achter elkaar ;-)

5. Je kunt je dag niet plannen

Gek genoeg was dat eerst mijn gedachte voordat ik mama zou zijn, 'baby's slapen toch veel', dus genoeg tijd over. Natuurlijk slaapt Nore wel, maar je kunt er niet van op aan. Zij bepaalt nu nog mijn dagritme. Slaapt ze? Dan kan ik even tijd nemen voor mezelf. Soms is dat een paar uur per dag, maar soms ook helemaal niet. Dan wil ze alleen maar knuffelen. En dat baby's moeite hebben om zelf in slaap te komen, wist ook ook niet. Iedere dag is het weer afwachten of ze wel wil slapen.

6. Pasvorm van kleertjes

Heel veel kleertjes die ik kocht voordat ik Nore kreeg zitten voor geen meter. Zijn heel strak bij de beentjes, mouwen of hebben een gekke pasvorm. Zelfs een super cute teddy jasje heeft ze nooit aan gekund, puur vanwege de vreemde pasvorm. Zo jammer! Als ik nu kleertjes koop, let ik zeker ook op of ze praktisch zijn.

7. Doe wat goed voelt

Met al die (goedbedoelde) adviezen, boeken of items op internet weet je soms van gekkigheid niet meer wat wel en niet goed is voor je baby. Er bestaat niet echt een goed of fout heb ik ervaren. Dus vertrouwen op mijn eigen gevoel werkt voor nu het beste.

8. Verliefd op je eigen baby

Bovenste is wel helemaal waar. Ook al is het soms super zwaar, bijvoorbeeld als ze weer eens flink huilt, maar gek op je eigen baby blijf je toch wel. Ik hoef alleen maar naar haar te kijken en ik voel me weer helemaal blij. Dan weet ik waar ik het voor doe!

9. Tijd voor jezelf

Voordat ik mama werd, stuurden veel mensen mij berichtjes met 'geniet nog van je tijd' en 'straks kan dat niet meer'. Ik werd er een beetje moedeloos van. Een soort moeder maffia waar ik vast en zeker nog vaker mee te maken krijg. Natuurlijk heb je minder tijd voor jezelf. Op de momenten dat ze slaapt kan ik best een serie kijken. Of tijdens het voeden. Dus ben je zwanger en hoor je steeds 'geniet er nog maar even van', het valt heus mee!

10. Koop genoeg kleertjes en hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers? Ik had er nog nooit eerder van gehoord. Maar deze doeken zijn echt ge-wel-dig! Zorg ervoor dat je een flinke stapel inslaat en deze nooit uit het oog verliest. Deze alleskunners maken het jou en je baby een stuk makkelijker. Oh, en kleertjes kun je nooit genoeg hebben. Spugen en poepluiers, enzo. Een goed excuus voor als je je zoveelste online aankoop voor je kindje doet ;-) !

PS: ik realiseer mij dat dit voor iedereen anders kan zijn maar je leest vaak veel negativiteit op internet, vandaar hier (buiten de vele slapeloze nachten om) mijn ervaringen. Is er nog iets in het rijtje wat je mist? Vertel het me! Liefs, Greet


Reacties

Daphne 4 years ago

Ik heb dit met veel plezier gelezen! De hydrofiele doeken hebben we zo’n 20 stuks ongeveer, maar kleertjes…. heb je een voorbeeld wat je in de eerste maand bijvoorbeeld echt te kort kwam?

Hoeveel stuks heb je van welk item? Ik vind het lastig om in te schatten wat we echt nodig hebben!

Liefs, Daphne

Greet 4 years ago

Hi Daphne,

Super lief! Dankje!
Ik kwam echt al gauw rompers te kort haha. Daar heb je echt veel van nodig. Ook zijn broekjes heel handig, liefst niet te strak. Maat 56 vond ik al veel fijner dan maatje 50. Daar is ze nu al uit gegroeid.

Liefs,
Greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *