Dit moet je weten over het nieuwe Algoritme

door | apr 24, 2018 | instagram | 0 Reacties

Jammer, maar helaas. Het Algoritme is een bijna onoplosbaar ‘probleem’ op Instagram. Herkenbaar voor velen van ons. En denk je dat je de oplossing hebt gevonden? Grote kans dat Instagram ‘t nét weer verandert. De laatste update vond plaats afgelopen winter, januari 2018. In dit blog geef ik je een update over het Instagram Algoritme en hoe je dit kunt aanpakken. Go get ‘m!

#### Engagement
Valt het je op dat je tegenwoordig ongeveer de helft aan likes minder hebt op Instagram? Waardeloos hé? Maar je bent niet de enige! Onderzoek heeft aangetoond dat Instagram je foto’s nog maar aan 10% van je volgers laat zien, 90% van je andere volgers krijgt je foto pas te zien als deze aanzienlijk hoog scoort. Een goede tip, pas je foto niet meer aan als je deze online hebt gezet. Want als je dat doet, bereik je minder mensen en blijft je engagement laag.

#### Gebruik Instagram stories
Instagram stories is nog steeds één van de makkelijkste manieren om je volgers te bereiken. Maar wees creatief! Zorg ervoor dat je stories er net even anders uitzien dan die van anderen online. Gebruik GIF’jes, of mooie letters en zorg ervoor dat je je volgers echt meeneemt in je dag. Want dat is het leukste om naar te kijken! En spam niet, dus plaats 1x dat je een nieuwe foto hebt gepost en wees verder een crea-bea. Binnenkort ga ik een uitgebreide blog over Stories zelf plaatsen, want daar zijn zoveel leuke dingen mee te bereiken!

> Stories is je nieuwe Instagram feed

#### Reageer actief en uitgebreid
Oh, nog een goede. Reageer uitgebreid op de reacties die je ontvangt op je foto’s. Dus niet: ‘dankjewel’ of ‘fijne avond’, maar zeg: ‘bedankt voor je lieve reactie’ of ‘ik wens je een fijne avond’! Instagram filtert de reacties die standaard zijn, dus ‘mooi’, ‘leuk’ en ‘wauw’ worden door Instagram gezien als spam. Natuurlijk is het heus niet erg om een keer zo’n reactie te plaatsen maar pas er een beetje mee op.

#### Pas op met hashtags
Het is bewezen: meer dan 30 hashtags en je bericht is nergens meer zichtbaar. Ik had het laatst ook, oeps per ongeluk gebruikte ik meer dan 30 hashtags. De tekst was weg en mijn foto werd heel weinig bekeken.

#### Je laatste activiteit
Een functie die je misschien wel gauw wilt uitzetten: Instagram laat al je volgers nu zien wanneer je voor het laatst online was. De functie is ook uit te zetten als je dat liever niet hebt. Ga daarvoor op je profielpagina naar instellingen. Dan is er een knop ‘Activiteitsstatus weergeven’. Schuif die naar links, en dan zet je functie uit. Wel zo prettig!

> Pas op met teveel hashtags

#### Hashtags volgen
Sinds kort een nieuwe functie: hashtags volgen. Accounts die actief verschillende hashtags volgen worden op den duur beloond door Instagram. Volgen die favoriete tags dus!

#### Plaats wat je zelf mooi vindt
Een aantal dagen geleden dacht ik nog: ‘zal ik deze foto wel plaatsen, want hij past eigenlijk niet zo goed op mijn feed’. Het ging om de foto van ons huis, met de bloesemboom. Maar ik plaatste de foto en zag het gelijk gebeuren, deze foto gaat goed scoren. Inmiddels heeft deze meer dan 1000 likes (al een paar weken geleden!) Soms moet je gewoon je onzekerheid negeren want je kunt er tegenwoordig geen pijl meer op trekken.

Instagram geeft aan nieuwere berichten voorrang te geven in onze tijdlijnen. Ik merk zelf al verschil doordat mijn berichten die op mijn tijdlijn verschijnen niet meer ouder zijn dan een paar dagen. Maar als er meer Instagram-nieuws is, ben jij de eerste met wie ik het deel! Ik hoop dat je iets kunt met deze tips en dat je al verschil merkt? En mocht je zelf nog tips hebben, dan hoor ik het graag!

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN