DIY Baby schommel opknappen met RustOleum verf

Ik scoorde een tijd terug een houten schommel in de kringloop en knapte deze helemaal op. Super easy met krijtverf en wat leer. Kijk je mee naar de before and after?

Het allerleukste vind ik spulletjes opknappen. Het liefst ook spullen met een verhaal, die een tweede leven krijgen in een nieuw gezin, andermans huis. Zo spotte ik een tijd terug deze houten schommel in de kringloop. Helemaal beschadigd, onder de felgekleurde verf en toe aan een echte opknapbeurt.

Ken jij de verf van het merk Rust-Oleum al? Ik kreeg een mail van ze of ik de verf wilde testen. En ik ben, mede door deze DIY helemaal om. De komende tijd ga ik ieder kwartaal (kinder) items opknappen met de verf van Rust-Oleum en laat je dan de voor- en na foto's zien, tof he?

Maar kijk eerst mee naar deze schommel, en hoe hij er uit zag voordat 'ie werd opgeknapt. Note: voor een soortgelijke schommel voor baby's betaal je meestal tussen de 40 en 50 euro. Leuk detail is dat ik deze schommel kocht voor 2,50. Koopje toch?

Ik wilde de schommel opknappen en deze goed met de tuin laten matchen. Het leek me mooi om een gouden accent te gebruiken, zodat de zon dan op het goud zou reflecteren. Hout en wit is altijd een fijne combinatie, dus bestelde ik bij Rust-Oleum goud en wit.

Even was ik bang dat de verf niet goed in 1x zou dekken (zoals op het blik staat) maar de witte verf pakte behoorlijk goed op het rood!

Met de gouden verf moest ik wel twee keer, die substantie is wat dunner. Voordeel is wel dat de krijtverf super snel droogt en deze schommel dus na 3 uurtjes echt ready to use was. Schuren is trouwens niet per se nodig, ik heb de houten delen van de schommel wel goed opgeschuurd omdat ik het lichte hout mooier vond staan. Bij de schoenmaker kocht ik lederen strips welke we o.a. gebruikten bij deze schommel. Gaatje in het hout boren, leder er doorheen en voila.

Anyway, er is iemand enorm blij met deze schommel! Hij hangt onder onze pergola, en Nore zegt iedere dag 'Woe, woe!', wat ze bedoelt met schommel ;-)

Ik ben heel erg blij met het resultaat van deze snelle DIY, simpel en super mooi. In de volgende DIY blog voor Rust-Oleum laat ik zien hoe je van een veelgebruikt item op de babykamer een ware eyecatcher maakt.

Thanks voor het lezen! Liefs, Greet

Deze blog is gesponsord door Rust-Oleum. Ik kreeg van hen deze fijne krijtverf opgestuurd. Dankjewel!


Reacties

Diana 1 year ago

Ik vraag me af hoe de schommel er nu inmiddels uitziet.
Hier namelijk zelfde verhaal!
Schommel gescoord bij de kringloop maar volgens Karwei kan krijtverf niet buiten en bestaat er geen buitenbeits op waterbasis.

Metalura 2 years ago

Super leuk geworden! Leuk voor in de tuin in de zomer.

Anne

Natasja 3 years ago

In pinterest zit een verkeerde link. Klikte op 3 tips voor eenheid in je interieur

Greet van der Veen 3 years ago

Hi Natasja, heb de link gelijk aangepast, excuses!

Marrita 4 years ago

Super leuk geworden! Daar kun je dan zo blij van worden 😀

Greet 4 years ago

Hi Maritta,

Ja zeker! Dankjewel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *