DIY droogbloemen onder stolp

Helemaal hip op dit moment: droogbloemen. Nog mooier om ze als kunstwerkjes in je huis te stylen. Deze super simpele DIY heb je zo gedaan!

De droogbloemen trend is weer helemaal terug van weg geweest. Mijn moeder vertelde dat mijn oma vroeger ook altijd droogbloemen in huis had staan. Wat bijzonder dat deze trend nu weer hip is!

Oh those flowers

Afgelopen week kocht ik allemaal boeketjes met droogbloemen en besloot daar deze simpele DIY mee te maken, de piano kon nog wel wat aankleding gebruiken. Het kost je een half uurtje werk, en zo heb je een prachtige eyecatcher in je huis staan! Natuurlijk kan je met droogbloemen nog zoveel meer moois maken, zoals een prachtige krans, in een fotolijstje of zet ze in een vaas.

Laten we beginnen!

Leg al je droogbloemen op tafel en houdt er rekening mee dat je woonkamer straks niet erg netjes zal blijven ;-) Pak de klei en rol deze uit op een snijplank. Bepaal zelf hoe groot je de onderkant van je stilleven wilt hebben. Ik gebruikte een glas en een ontbijtkommetje als vorm voor mijn stolp.

Met het glas of een kommetje maak je het rondje wat de bodem gaat worden voor je stilleven. Omdat de klei nog niet opgedroogd is, kun je de droogbloemen gemakkelijk in de klei steken. Knip de droogbloemen op verschillende hoogtes en mix en match je bloemen met elkaar. Zo krijg je 't meeste nonchalante effect! Laat je stillevens goed drogen, het liefst meerdere dagen.

Je droogbloemen DIY is klaar! Wat een mooi effect geeft dat he? Ik kan er wel de hele dag naar kijken en het mooie is, dat dit stilleven voor langere tijd mooi blijft.

Lees ook: de mooiste takken voor in een flesvaas

Tip: bruidsboeket of bijzondere bloemen? Droog ze, en zet ze als herinnering onder een stolp! Ik ben benieuwd of jij ook zin hebt gekregen in deze simpele DIY! Bekijk voor meer inspiratie ook mijn andere DIY blogs. Veel plezier met maken! Liefs, Greet

Deze blog schreef ik ter informatie, en is niet gesponsord. Alle foto's zijn eigendom.


Reacties

Anouk 3 years ago

Wat een toffe blogs schrijf je en heel mooi interieur 😍. Ik kwam via pinterest op je site en ben benieuwd welke verf je gebruikt hebt op de muur achter de piano?
Groetjes
Anouk

Marloes 4 years ago

Leuke blog, DIY is weer helemaal hip! We hebben enkele producten aan onze webshop toegevoegd om zelf creaties te maken: www.droogbloemenwebshop.nl

Julia 4 years ago

Wauw! Die kleuren passen perfect bij je interieur, heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *