DIY droogbloemen onder stolp

door | nov 17, 2019 | DIY | 0 Reacties

De droogbloemen trend is weer helemaal terug van weg geweest. Mijn moeder vertelde dat mijn oma vroeger ook altijd droogbloemen in huis had staan. Wat bijzonder dat deze trend nu weer hip is!

> Oh those flowers

Afgelopen week kocht ik allemaal boeketjes met droogbloemen en besloot daar deze simpele DIY mee te maken, de piano kon nog wel wat aankleding gebruiken. Het kost je een half uurtje werk, en zo heb je een prachtige eyecatcher in je huis staan! Natuurlijk kan je met droogbloemen nog zoveel meer moois maken, zoals een prachtige krans, in een fotolijstje of zet ze in een vaas.

#### Laten we beginnen!
Leg al je droogbloemen op tafel en houdt er rekening mee dat je woonkamer straks niet erg netjes zal blijven ūüėČ Pak de klei en rol deze uit op een snijplank. Bepaal zelf hoe groot je de onderkant van je stilleven wilt hebben. Ik gebruikte een glas en een ontbijtkommetje als vorm voor mijn stolp.

Met het glas of een kommetje maak je het rondje wat de bodem gaat worden voor je stilleven. Omdat de klei nog niet opgedroogd is, kun je de droogbloemen gemakkelijk in de klei steken. Knip de droogbloemen op verschillende hoogtes en mix en match je bloemen met elkaar. Zo krijg je ‘t meeste nonchalante effect! Laat je stillevens goed drogen, het liefst meerdere dagen.

Je droogbloemen DIY is klaar! Wat een mooi effect geeft dat he? Ik kan er wel de hele dag naar kijken en het mooie is, dat dit stilleven voor langere tijd mooi blijft.


Lees ook: de mooiste takken voor in een flesvaas

Tip: bruidsboeket of bijzondere bloemen? Droog ze, en zet ze als herinnering onder een stolp! Ik ben benieuwd of jij ook zin hebt gekregen in deze simpele DIY! Bekijk voor meer inspiratie ook mijn andere DIY blogs. Veel plezier met maken! Liefs, Greet

Deze blog schreef ik ter informatie, en is niet gesponsord. Alle foto’s zijn eigendom.

Dit vind je misschien ook leuk…

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Na het maken en inrichten van Nore haar Maileg huis, en het zien van al die toffe poppenhuisprojecten op Pinterest, begon het bij mij ook te kriebelen. Ik wilde dit proberen! Een designhuis inrichten, maar dan in het miniatuur. Ik besloot op internet te zoeken naar...

DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

Deze DIY is voor mij net wat meer bijzonder dan alle andere die ik heb gedaan, ik toverde het erfstuk van mijn oma namelijk om tot mooi hobbel(schaap) paard voor Nore. Achter deze DIY schuilt dus een bijzonder verhaal, namelijk dat mijn oma én mijn moeder beide op dit...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus¬†Style Your Home¬†hoop ik je te kunnen inspireren over all√©s wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees¬†hier¬†meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIE√čN