DIY Ikea hack met webbing

door | nov 20, 2019 | DIY | 0 Reacties

Al een tijdje liep ik met het idee rond om iets te maken van webbing. Die kasten van HK Living met webbing spookten al voor langere tijd door mijn hoofd, maar prijzig dat ze zijn, niet te doen. Daarom besloot ik te brainstormen en te kijken of ik thuis nog een meubel met webbing zou kunnen opknappen. Een nieuw tv-meubel aanschaffen vond ik persoonlijk zonde, dus daarom deze geweldige DIY!

> Easy peasy webbing DIY

Ik maakte van onze ietwat saaie Besta meubel een hip televisiemeubel met gouden greepjes en webbing en ik ben er totaal verliefd op.


Overigens was ik met dit meubel niet langer dan twee uurtjes bezig. Goed te doen toch? Wil jij dit ook maken? Lees dan gauw mee want zelfs met twee linkerhanden gaat dit je nog lukken.

#### Stap 1
Pak de deurtjes of schoef ze los. Zorg dat de deurtjes vetvrij zijn en schoon.

#### Stap 2
Week het webbing ongeveer 20 minuten in lauwwarm water. Dit zorgt ervoor dat het straks beter te gebruiken is.

#### Stap 3
Meet het binnenste frame van de ‘Hanviken’ deurtjes op. Teken dit af op je webbing en snijdt of knip je webbing af. Beter teveel over laten dan te weinig, dus zorg dat je niet te enthousiast knipt. Knip voorzichtig en rustig, want je wilt niet dat het gevlochten materiaal los raakt.

#### Stap 4
Als het goed is, heeft je webbing nu dezelfde afmeting als het frame van het deurtje. Smeer de webbing goed in met lijm en plak het stukje voorzichtig op het deurtje. Leg een paar zware voorwerpen op het deurtje en laat goed drogen.

#### Stap 5
Herhaal deze stap voor de andere deurtjes. Niet stevig genoeg of gaat het webbing weer op bollen? Gebruik dan de kleinste spijkertjes en zet in iedere hoek vast. Daar zie je straks weinig meer van.

#### Stap 6
Tijd om de greepjes goud te spuiten! Zodra ze droog zijn kun je ze bevestigen aan de deurtjes.

#### Stap 7
Je webbing televisiemeubel is bijna af! Stylen en ready to use. Wat een toffe en makkelijke make-over hé?

Lees ook: Scandinavische kapstok met S-haken

Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat! Vooral als je nagaat dat je nu een heel hip meubel hebt voor weinig geld. Zo loont het toch nog om af en toe out of the box te denken. Ik vind het webbing in combinatie met de gouden greepjes echt prachtig. Ga jij deze ook maken? Tag me dan in je foto, want dat vind ik leuk! Bedankt voor het lezen en tot de volgende DIY ūüėČ

Dit vind je misschien ook leuk…

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Na het maken en inrichten van Nore haar Maileg huis, en het zien van al die toffe poppenhuisprojecten op Pinterest, begon het bij mij ook te kriebelen. Ik wilde dit proberen! Een designhuis inrichten, maar dan in het miniatuur. Ik besloot op internet te zoeken naar...

DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

Deze DIY is voor mij net wat meer bijzonder dan alle andere die ik heb gedaan, ik toverde het erfstuk van mijn oma namelijk om tot mooi hobbel(schaap) paard voor Nore. Achter deze DIY schuilt dus een bijzonder verhaal, namelijk dat mijn oma én mijn moeder beide op dit...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus¬†Style Your Home¬†hoop ik je te kunnen inspireren over all√©s wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees¬†hier¬†meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIE√čN