DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

Het is weer tijd voor een nieuwe DIY voor de kinderkamer! Dit keer toverde ik het erfstuk van mijn oma om tot een modern hobbelpaard (schaap). Lees je mee wat je er voor nodig hebt?

Deze DIY is voor mij net wat meer bijzonder dan alle andere die ik heb gedaan, ik toverde het erfstuk van mijn oma namelijk om tot mooi hobbel(schaap) paard voor Nore. Achter deze DIY schuilt dus een bijzonder verhaal, namelijk dat mijn oma én mijn moeder beide op dit hobbelpaard hebben gezeten. Al jaren oud. Inmiddels leeft mijn oma niet meer, juist daarom leek het me leuk om dit item een nieuw leven in de blazen. Het proces zal ik hier met jullie delen, lees je mee?

We hebben vast allemaal wel een meubel gekregen of geerfd waar we heel blij mee zijn. Soms past dit meubel perfect tussen je eigen spullen, maar soms kan een likje verf ook geen kwaad. Neem nu dit hobbelpaard, wat al jaren oud is (misschien wel al honderd), en waar de verf al niet meer op zit. Dat zijn leuke projecten om aan te pakken!

Met een blik krijtverf wat ik ontving van Rust Oleum ging ik aan de slag. Het grote voordeel van deze verf is, dat je maar 1x hoeft te verven en dat je item snel droogt. Ideaal als je net als ik even snel iets wilt opknappen maar geen zeeën van tijd hebt. Ik startte dit project op maandagavond en op woensdag was het hobbelpaard klaar :)

Schuren is niet nodig als je aan de slag gaat met deze verf. Hooguit even een nat doekje om je item stof vrij te maken. Dus ik ging aan de slag!

Met een platte kwast bracht ik de verf aan, let er wel op dat je met krijtverf niet teveel verf gebruikt waardoor je lopers voorkomt. Het voordeel is wel dat je de verf achteraf makkelijk kunt verwijderen met een beetje schuurpapier.

Zo zie je het hobbelpaard langzaam veranderen van een oud, versleten stuk naar een modern hobbelpaard he?

De volgende ochtend besloot ik de onderkant een lik verf te geven. Na 2 uren wachten was de verf (al!) droog en kon ik starten met de oren en het vachtje.

Het vachtje kocht ik bij een bouwmarkt, net als de stof voor de oren. Met tapijttape kon ik de vacht netjes om het zitje spannen, en knipte ik langs de spijlen openingen voor de stof.

Voila! De oren heb ik gemaakt door 2 stukken boucle stof op elkaar te plakken en in een vorm van een oor te knippen. Heel simpel hoor!

Voor het mooie had ik het hoofd misschien nog wat kunnen aanpassen, maar ik wilde niet gaan zagen in dit erfstuk. Ik vind het persoonlijk een super leuke make-over geworden en ik hoop dat Nore er net zoveel plezier aan gaat beleven als mijn moeder en oma ooit gehad hebben. Wat een lik verf wel niet kan doen!

Heb jij ook een bijzonder erfstuk in huis staan of opgeknapt? Ben benieuwd naar jullie verhalen!
Liefs, Greet

Deze blog is geschreven in samenwerking met Rust Oleum. Ik werk per kwartaal met hen samen om jullie te inspireren met makkelijke zelfmakers!


Reacties

Lidwien 3 years ago

Ook ik ben erg benieuwd welke kleur je op er muur hebt..

Greet 3 years ago

Dat is de kleur Sahara Dust van Pure&Original! :-)

Florence 3 years ago

Prachtig! Welke kleur beige heb je op de muur? Groetjes

Angelik 3 years ago

Wat is de kleur op de muur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *