DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

door | okt 15, 2020 | DIY | 0 Reacties

Deze DIY is voor mij net wat meer bijzonder dan alle andere die ik heb gedaan, ik toverde het erfstuk van mijn oma namelijk om tot mooi hobbel(schaap) paard voor Nore. Achter deze DIY schuilt dus een bijzonder verhaal, namelijk dat mijn oma én mijn moeder beide op dit hobbelpaard hebben gezeten. Al jaren oud. Inmiddels leeft mijn oma niet meer, juist daarom leek het me leuk om dit item een nieuw leven in de blazen. Het proces zal ik hier met jullie delen, lees je mee?

We hebben vast allemaal wel een meubel gekregen of geerfd waar we heel blij mee zijn. Soms past dit meubel perfect tussen je eigen spullen, maar soms kan een likje verf ook geen kwaad. Neem nu dit hobbelpaard, wat al jaren oud is (misschien wel al honderd), en waar de verf al niet meer op zit. Dat zijn leuke projecten om aan te pakken!

Met een blik krijtverf wat ik ontving van Rust Oleum ging ik aan de slag. Het grote voordeel van deze verf is, dat je maar 1x hoeft te verven en dat je item snel droogt. Ideaal als je net als ik even snel iets wilt opknappen maar geen zeeën van tijd hebt. Ik startte dit project op maandagavond en op woensdag was het hobbelpaard klaar 🙂

Schuren is niet nodig als je aan de slag gaat met deze verf. Hooguit even een nat doekje om je item stof vrij te maken. Dus ik ging aan de slag!

Met een platte kwast bracht ik de verf aan, let er wel op dat je met krijtverf niet teveel verf gebruikt waardoor je lopers voorkomt. Het voordeel is wel dat je de verf achteraf makkelijk kunt verwijderen met een beetje schuurpapier.

Zo zie je het hobbelpaard langzaam veranderen van een oud, versleten stuk naar een modern hobbelpaard he?

De volgende ochtend besloot ik de onderkant een lik verf te geven. Na 2 uren wachten was de verf (al!) droog en kon ik starten met de oren en het vachtje.

Het vachtje kocht ik bij een bouwmarkt, net als de stof voor de oren. Met tapijttape kon ik de vacht netjes om het zitje spannen, en knipte ik langs de spijlen openingen voor de stof.

Voila! De oren heb ik gemaakt door 2 stukken boucle stof op elkaar te plakken en in een vorm van een oor te knippen. Heel simpel hoor!

Voor het mooie had ik het hoofd misschien nog wat kunnen aanpassen, maar ik wilde niet gaan zagen in dit erfstuk. Ik vind het persoonlijk een super leuke make-over geworden en ik hoop dat Nore er net zoveel plezier aan gaat beleven als mijn moeder en oma ooit gehad hebben. Wat een lik verf wel niet kan doen!


Heb jij ook een bijzonder erfstuk in huis staan of opgeknapt? Ben benieuwd naar jullie verhalen!
Liefs, Greet

Deze blog is geschreven in samenwerking met Rust Oleum. Ik werk per kwartaal met hen samen om jullie te inspireren met makkelijke zelfmakers!

Dit vind je misschien ook leuk…

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Na het maken en inrichten van Nore haar Maileg huis, en het zien van al die toffe poppenhuisprojecten op Pinterest, begon het bij mij ook te kriebelen. Ik wilde dit proberen! Een designhuis inrichten, maar dan in het miniatuur. Ik besloot op internet te zoeken naar...

Deze speelkeuken makeover kost nog geen 20 euro

Deze speelkeuken makeover kost nog geen 20 euro

Het is echt heel erg leuk om te doen, speelgoed opknappen voor je kindje. Als het dan ook nog eens goed matcht met je interieur is dat een bonus. Het voelt zo goed om te doen! Zo spendeerde ik de afgelopen maanden mijn tijd aan het opknappen en maken van het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN