DIY | Zo maak je zelf een industrieel kledingrek

door | jul 11, 2018 | DIY | 0 Reacties

Een paar weken geleden hebben wij de laatste hand gelegd aan onze 3e kamer boven, de kledingkamer aka kinderkamer (in de toekomst!) Prachtige oude balken en karakteristieke details maken de kamer van zich zelf al sfeervol. In een kledingkamer hoort een kast en een mooi kledingrek. Ik ging op zoek naar een stoer rek, maar vond nergens een mooie. Toen KARWEI mij aanspoorde een toffe DIY te maken besloot ik aan de slag te gaan. En kijk hoe mooi deze is geworden! Je kunt trouwens een cadeaubon winnen van 100 euro, dus lees gauw door!

Benodigheden voor dit rek:
-4 t-stukken
-4 verwarmingsbuizen van 2 meter
-6 koppelstukken
-een ijzerzaag óf een cirkelzaag
-meetlint
-sprayverf
-verstelbare moersleutel

Stap voor stap instructie:
#### Stap 1
Koop de verwarmingsbuizen, t-stukken en koppelstukken in de bouwmarkt en zorg ervoor dat je een ijzerzaagje op voorraad hebt. Of koop de buizen gelijk op maat. Ik koos voor een kledingrek van 150 cm hoog en 120 cm breed. Laat je desnoods adviseren als je er niet uitkomt, dat heb ik ook gedaan ūüėČ

#### Stap 2
Leg de koppelstukken en de t-stukken op de grond en kijk hoe je het rekje in elkaar wilt zetten. Maak er een foto van zodat je straks nog weet hoe het rek in elkaar moet.

#### Stap 3
Zaag de verwarmingsbuizen met een ijzerzaagje (of nog beter, een cirkelzaag) doormidden en zorg ervoor dat ze op ongeveer dezelfde hoogte uitkomen. Een beetje verschil is niet zo erg.

#### Stap 4
Leg de onderdelen buiten op de grond en plaats waar nodig een afdekzeil. Nu ga je je rekje in elkaar zetten. Zorg ervoor dat je de t-stukken en de koppelstukken lichtjes open draait en dat je het ringetje als tweede over de verwarmingsbuis schuift. Draai de moeren stevig aan, ook al heb je het idee dat ze al goed vast zitten. Je wilt geen wankel kledingrek!

#### Stap 5
Kijk goed naar onderstaande foto en draai zo de onderdelen stap voor stap in elkaar.

#### Stap 6
Je kledingrek begint al vorm te krijgen! Zet het kledingrek buiten neer en zorg ervoor dat het niet te hard waait. Spuit het rek in de gewenste kleur en laat goed drogen (desnoods onder een afdakje). Na ongeveer 2 uur is je rek stofdroog en kan deze binnen verder drogen.

Voor een stoer effect kun je de buizen nog iets schuren, maar ik heb het rek zo gelaten. Nu kan het stylen beginnen!


#### Win een cadeaubon!
Ik koos voor mooie kledinghangers van HAY om het rekje af te maken en een paar accessoires van KARWEI, zoals het rotan hangpotje, de gouden kandelaar en de letter O. Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Ik daag je uit om ook aan de slag te gaan met een toffe DIY! Check hier hoe en deel je foto op Instagam met de hashtag #KarweiXjij

Vergeet niet mee te doen om een cadeaubon van 100 euro te winnen. Succes!

Ik schreef deze blog in samenwerking met KARWEI. Het was een super toffe klus om te doen, bedankt KARWEI!

Dit vind je misschien ook leuk…

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Ferm living poppenhuis met DIY meubeltjes

Na het maken en inrichten van Nore haar Maileg huis, en het zien van al die toffe poppenhuisprojecten op Pinterest, begon het bij mij ook te kriebelen. Ik wilde dit proberen! Een designhuis inrichten, maar dan in het miniatuur. Ik besloot op internet te zoeken naar...

DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

DIY: van erfstuk naar modern hobbelpaard

Deze DIY is voor mij net wat meer bijzonder dan alle andere die ik heb gedaan, ik toverde het erfstuk van mijn oma namelijk om tot mooi hobbel(schaap) paard voor Nore. Achter deze DIY schuilt dus een bijzonder verhaal, namelijk dat mijn oma én mijn moeder beide op dit...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus¬†Style Your Home¬†hoop ik je te kunnen inspireren over all√©s wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees¬†hier¬†meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIE√čN