Makeover: een kijkje in onze tuin

Het is zover! Ik kan jullie de allereerste kiekjes van onze tuin laten zien na maanden voorbereiden. Reuze spannend, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Hier gaan we!

Toen wij ons huis kochten (nu bijna 2 jaar geleden) vond ik de tuin prima, maar eenvoudig. Omdat de prioriteiten bij ons huis lagen, sloeg ik ieder jaar onze tuin over. Maar met alle mooie tuinplaatjes op Instagram begon het toch flink te kriebelen bij mij. Aan de slag! Omdat onze hele tuin bestond uit houten schuttingen besloot ik een paar van deze wit te beitsen. Ook gaf ik de oorspronkelijke bruine bakstenen muur een wit laagje. Much better! We verkochten onze oude tuintafel en plaatsten gezellig een picknicktafel. Ik ben gek op palmbomen en het bohemian sfeertje in het buitenland. Keywords: mediteraans, veel groen, wit en roesttinten. Is mijn missie geslaagd?

Life is a garden. Dig it

Warme zomeravonden

Een lege tuin: waar begin je dan? Ik droomde al heel lang van een knus vuurtje in onze tuin en maakte een moodboard met daarin verwerkt, jawel dé buitenkachel. Een wens van mij en Maurice was dat we geen last zouden hebben van de rook, dus de zoektocht naar een kachel met een hoge pijp was begonnen.

Dit was moeilijker dan gedacht, overal waar we keken stonden er kachels met een kort rookkanaal. Bij fonQ kwam ik deze beauty van een kachel tegen, met opslagplaats voor hout, hoe romantisch? We besloten de haard te bestellen.

Na het in elkaar zetten (wat je het beste met z'n tweetjes kan doen) kreeg de haard een mooi plekje tegen onze houten schutting, naast de Aloe vera plant. Deze haard heeft een strakke uitstraling en past dus helemaal in een moderne tuin zoals deze, maar vast ook in jullie mooie tuintjes! Er zit een roostertje en een lade bij zodat je de as gemakkelijk in de container kunt gooien na een gezellige zomeravond. We hebben de haard al even getest en hij geeft een heerlijke warmte af, zonder dat we in de rook zitten! Ook de buren hebben er geen last van, hopen we :)

Bohemian touch

Een tuin is, na planten en groen, pas compleet met een mooie styling. Ik besloot voor onze tuin alles uit de kast te halen: vlaggetjes van Sukha, lampions in de boom, rotan vloerkleedjes en bamboe lantaarns. Op de bank ligt voor de wat frisse zomeravonden een heerlijk plaid van House Doctor. Met zijn subtiele streepjes past het plaid goed in de Mediteraanse sfeer.

Flowers and sun, blooming has begun

De rotan spiegel van HK Living maakt het zithoekje helemaal af. Je ziet spiegels veel voorbij komen in tuinen, ideaal als je optisch meer ruimte wilt creëren in je tuin!

Kruidenplantjes

Als je niet zo'n grote tuin hebt (net zoals wij) kun je er voor kiezen om verticaal te tuinieren. Helemaal hip op het moment! Om te tuin ook een stoere touch te geven kocht ik een metalen keukenrekje welke ik omtoverde tot een heus kruidenplantjes-rek.

De terracotta potjes kocht ik trouwens voor 10 cent bij de kringloop. Het staat gezellig en het vult gelijk de lege schutting op. En zodra de kruidenplantjes op zijn, kunnen ze gemakkelijk vervangen worden door bijvoorbeeld fruit stekjes.

Natuurlijk kun je het plantenrekje ook gebruiken als rekje voor je tuingereedschap of je mooiste spulletjes.

Zwoele zomeravonden

Ik ben zo blij met ons plekje en de sfeervolle buitenkachel. Natuurlijk zal er vast nog wel het één en ander veranderen, maar de basis is goed. Ik vind het zelfs leuk om 's avonds alle planten te sproeien en water te geven, alsof het mijn kindjes zijn haha.

De eerste plukbloemen zijn al uitgekomen. Wat vinden jullie van onze tuin?

Deze blog schreef ik in samenwerking met fonQ, die ons deze mooie haard stuurde. Bedankt fonQ! Dit betreft een eerlijke review.


Reacties

marlot 4 years ago

Hi, vraagje… waar heb je de leuke witte buitenbank van?
x marlot

Lieke 5 years ago

Prachtig! Mag ik vragen hoe je de lampionnen hebt opgehangen? Ik zie iets met een tafelklem geloof ik, welk materiaal zijn de buizen?

Greet 5 years ago

Hi Marijke, die is van Madam Stolz, via Deens!

Marijke 5 years ago

Prachtig zeg! Waar is dat mooie rode/roze matraskussen van?

Greet 5 years ago

Dankjewel tante Susan!

Greet 5 years ago

Jullie zijn welkom John en Anneke! :)

Susanne 5 years ago

Mooie tuin Greet !!!🦋

Anneke 5 years ago

De buren hebben geen last van jullie buitenhaard. We komen er gezellig bij zitten….!

Ciska 5 years ago

Prachtig geworden !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *