Personal | 10 feitjes over mij

Op Instagram vertel ik niet zoveel over mezelf, maar meer over mijn interieur of hoe mijn dag was. Maar waar ben ik nu echt bang voor? Je leest hier in deze nieuwe rubriek 10 feitjes wat je nog niet wist over mij!

In deze rubriek vertel ik 10 feitjes over mijzelf met de billen bloot. Deze eerste keer vertel ik zelf wat persoonlijke dingen. Want wist je dat ik bijvoorbeeld een hekel heb aan wespen? Wist je dat..

1. Bang in het donker

Wat veel mensen niet weten is dat ik het nog steeds behoorlijk eng vind (vooral als ik alleen thuis ben) om 's nachts naar beneden te lopen. Als ik alleen thuis ben spits ik 's nachts zo mijn oren dat ik alle kleine geluiden hoor. En als Jip dan ook nog reageert op dat geluid kan je mij opvegen. Ik probeer dan heel stil te gaan liggen en als het echt moet loop ik met een zwaar voorwerp naar beneden. Waarschijnlijk ben ik zo bang geworden omdat ik vroeger hetzelfde meemaakte toen ik nog thuis woonde. Als klein meisje zat ik beneden en hoorde ik boven een soort van voetstappen. Brrr, dit vergeet ik nooit meer. Dan werkt het nu ook niet mee dat we in een oud, krakend huis wonen.

2. Wespen

Zodra ik een wesp zie, ren ik als een gek gillend weg. Ik vind het vooral het engst als ze voor je gezicht zoemen en steeds dichtbij komen. Oké ik weet het, ze doen niets als je stil en rustig blijft maar dat lukt mij nooit. Weg wezen!

Een wesp? Wegwezen!

3. Chocola in huis

Ik ben een echte snoeperd. Tegenwoordig kan ik super goed van snoepjes en zoetigheid afblijven maar zodra er chocola in huis ligt is het voorbij met mijn goede voornemens om minder te gaan snoepen. Ik kan geen brokje afbreken en er dan vervolgens afblijven, nee de hele reep gaat op. Om me dan vervolgens heel erg schuldig te voelen en de volgende dag extra veel te bewegen en fruit te eten. Erg hé? Verder eet ik gezond hoor hihi. Maar dit is vast voor veel vrouwen herkenbaar.

4. Fries famke

Wat veel mensen misschien niet weten is dat ik een paar jaar geleden mijn Friese roots heb verlaten voor de Betuwe. Niet omdat ik Gelderland zo mooi vind (Friesland blijft voor mij mijn thuis) maar omdat ik daar mijn liefde Maurice heb leren kennen. Ik spreek ook echt Fries, heb mijn vriendinnetjes en mijn familie daar nog wonen en ga nog regelmatig terug.

5. Modellenwerk

Ook een groot geheim voor sommigen van jullie denk ik. Ik vertel er bijna nooit over omdat ik het niet vind passen bij mijn foto's op Instagram en omdat ik het gek vind of zo? Na mijn interieuropleiding in 2012 ben ik vertrokken naar Azie om daar voor een paar jaar modellenwerk te gaan doen. Zo ben ik in Japan, China en Korea geweest en heb ik daar veel mooie momenten beleefd. Ik was net 18 en nog niet zo zelfstandig, maar wel dapper. En nergens bang voor. Alle tripjes startte ik alleen, dus alleen in het vliegtuig naar Tokyo waar ik dan vervolgens werd opgewacht door de mensen daar. Ik leerde daar sushi eten (voordat het populair werd in Nederland) en bezocht veel mooie tempels als ik vrij was. Wat ik wel heel erg vond was iedere keer mijn familie zo missen en het afscheid op Schiphol. Het lijkt mij tof om nog eens terug te gaan zodat ik Tokyo aan Maurice kan laten zien.

Foto van een klus in Portugal

6. Ooit weer terug

Hoe fijn het ook is om dichtbij Utrecht en Den Bosch te wonen, ik wil later ooit weer terug naar Friesland. Of in ieder geval dichterbij wonen. Al mijn herinneringen liggen daar en het blijft toch een beetje een thuis.

7. Bang voor naalden

Nu ik dit schrijf denk ik er natuurlijk automatisch aan, brrrr. Ik ben al sinds dat ik klein was een beetje panisch voor naalden. Hoewel het meestal wel meevalt, maar toch al die zenuwen vooraf. Jakkes. Maar ach, wie zijn hobby is het wel om geprikt te worden? Je komt er soms niet onderuit.

8. Droom

Mijn droom is om ooit in een schattig woonboerderijtje te wonen. Wit, rieten dak, weinig onderhoud, modern van binnen. En fulltime interieurstylist/blogger te worden, zodat ik iedere dag zulke plaatjes als hier onder mag maken. Voorlopig blijft het eerst bij dromen.

9. Slechte ogen

Zonder lenzen of bril zie ik weinig. Ik heb namelijk -3,75 en -4,00 aan beide ogen! Op de middelbare school ging ik altijd helemaal vooraan zitten omdat ik het anders niet kon lezen. Ik wilde absoluut geen bril. Nu kan het me niet zoveel schelen, al draag ik liever lenzen dan mijn bril.

Zwetende mannen, niks voor mij die sportschool

10. Hekel aan sportschool

Ik heb echt een grote hekel aan de sportschool! Die geur, die zwetende mannen, vieze douches en die drukte, nee niks voor mij! Liever ga ik buiten wandelen of ga ik hard lopen. Dat laatste heb ik al een tijdje niet meer gedaan trouwens.

Zo! Dat was echt met de billen bloot! Volgende keer vertel ik jullie 10 ergernissen over Instagram én social media. Tot gauw!


Reacties

Greet 6 years ago

Wat een lieve reacties allemaal, dankjulliewel!

Ciska 6 years ago

Leuk om te lezen! Dat je toen bang was ,weet ik nog! Jij paste op je broertje en toen we thuis kwamen,waren in alle vertrekken de lichten aan,en je zat lijkbleek in de kamer😥

Centaine 6 years ago

Wat een super leuk blog! Oh wat herken ik veel. Ik loop ‘s nachts altijd als een ninja door huis🙈. Wat een prachtige foto van jou! Super leuk dat je modellenwerk hebt gedaan!

Liefs

Manon 6 years ago

Wat leuk om eens te lezen! Ik vind het wel om wat meer van de persoon te weten :) Wat tof dat je modellen werkt hebt gedaan en zulke mooie plekken hebt gezien.
Ik vind het ook wel leuk wat weetjes te delen, dus je mag me altijd vragen :)

Liefs, Manon
(manonwonen)

Sabine 6 years ago

Wat leuk om te lezen! Hier ook bang in het donker hoor! Oh en het modellenwerk, maar daar hebben we het al eens over gehad volgens mij. Superleuk om zo’n toffe foto van je te zien. En slechtziend..: ook herkenbaar (-7.5 hier….).

Ayla 6 years ago

Haha wat super leuk Greet!! Wat jij met wespen hebt. Heb ik met spinnen😥 langpoot vind ik al eng. En woww wat gaaf en een pracht foto!!!

Sanne 6 years ago

Leuk om je een beetje beter te leren kennen! Dat bang in het donker is heel herkenbaar hoewel ik het in dit huis een stuk minder heb. Ik voel mij hier fijn maar de hond moet dan niet ook ineens aanslaan!
Xx Sanne

Paulien 6 years ago

Leuke blog! En zo herkenbaar van die wespen haha, ik ben er ook als de dood voor! Ik hoop dat je snel je droom om fulltime interieurstylist te worden kunt waarmaken, alles wat je laat zien is prachtig <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *