Haal de kerst in huis met budget spulletjes

Ik wilde dit jaar minder geld uitgeven voor kerstspulletjes. Kijk je mee naar mijn budget kerst ideeën?

Een paar maanden geleden startte ik al met het zoeken naar ideeën voor de kerst op Pinterest. Maar dan heb je er nog niet echt een 'kerstgevoel' bij. Ik pinde een boel plaatjes met prachtige versieringen in burgundy, oudroze, donkerbruin; warme tinten. De kerstversiering die we hadden van jaren geleden kwam verre van die kleuren in de buurt, precies het tegenovergestelde. Help!

Budget kerstballen

Het is vast wel herkenbaar, als je een idee in je hoofd hebt, wil je dit ook direct uitvoeren. Dus ging ik samen met mijn mama op een ijzige vrijdagavond dapper de weg op om een kerstboom te halen. Terwijl het vroor en eigenlijk te gevaarlijk was om te gaan rijden door de ijzel. Ik koos voor een minimalistische boom van de Gamma, een fijn spar zonder kluit voor maar 11,95. Wat een koopje! Ik wilde niet teveel geld uitgeven aan nieuwe kerstballen en versiering dus besloot ik een kijkje te gaan nemen in onze plaatselijke kringloop. Ik scoorde een hele tas vol met burgundy kerstballen voor maar 2,50. Wat een mazzel. De ballen zijn nog als nieuw en zijn ook Jip-proof ;-)

Kerstdecoratie in huis

Inmiddels hangen er lampjes in de boom en heb ik er nog een paar houten sterren en een sterrenslinger in gehangen. De boom geeft zo'n mooi en kalm gevoel aan ons huis. Een echt Scandinavisch kersthuis! Als verdere aankleding heb ik gekozen voor papieren sterren die in de erker hangen. Er staan een paar mini boompjes her en der door onze woonkamer en ik maakte een kerstkrans van eucalyptus. Dat ruikt altijd zo lekker. In onze voortuin heb ik een boompje versierd met mooie lampjes. En ook op onze slaapkamer vind je enkele kerstitems terug, zoals een tak groen die ik uit het bos meenam en een grote kerstster. Je kunt je huis zo bont aankleden als je wilt!

Fotokastje

Normaal zitten er dierbare foto's van familie in het fotokastje op onze slaapkamer maar ik vond het ook wel leuk om deze aan te passen aan het seizoen. Ik koos voor mooie winterse plaatjes en liet ze afdrukken bij de Hema. Een heel erg mooi effect voor maar een paar euro. Ook een tof idee om deze foto's aan een lintje op te hangen in huis.

De geur van de winter

Om het winterse gevoel nog meer te accentueren kocht ik een fijne geurkaars en handcreme bij House of Products. Die geur, jongens! ZO lekker. Kaarsen staan niet alleen mooi, het past goed bij de Scandinavische look en komt in iedere ruimte van pas. De cremé is onmisbaar met deze koude temperaturen. Ik laat jullie binnenkort meer items zien van deze shop als onze werkkamer klaar is. Oh en neem zeker een kijkje als je op zoek bent naar hippe kerstcadeautjes. Voor ieder wat wils!

Zoals je ziet heb je helemaal niet veel geld nodig om een kerstsfeertje in huis te halen. Met kaarsen, kerstgroen en mooie slingers haal je zo al een kerstsfeer in huis. Natuurlijk is mijn motto met kerst wel; hoe meer kerst in huis, hoe beter voor het sfeertje. Rond kerst komt mijn gedekte tafel nog online op dit blog om jullie te voorzien van inspiratie. Wat vinden jullie van mijn DIY? Kies jij dit jaar voor een grote, stevige boom of ga je net als ik voor een minimalistisch exemplaar?

Deze blog bevat product placement van webshop House of Products. De rest van de artikelen heb ik zelf aangeschaft of gemaakt.


Reacties

Greet 6 years ago

Hi mama, dankjewel voor je reactie!

Greet 6 years ago

Hi Mirjam, wat lief dat je reageert! Ja budget dingetjes zijn het leukste om te kopen. Fijne dag vandaag!

Mirjam Hart 6 years ago

Wat is het weer mooi bij je! En heerlijk zo’n kringloopvondst. Dat zijn toch wel de leukste budgetvondsten!

Ciska 6 years ago

Dat ziet er gezellig uit😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *