Hal makeover: voor én na

Ik heb onze hal nog nooit eerder laten zien want deze was nog niet helemaal af. Inmiddels kan ik jullie de eerste beelden laten zien met voor- en na foto's!

De hal. Het meest belangrijke stukje van je huis. Je komt er immers dagelijks en het is het eerste wat gasten zien, dé entree van je huis. Bij ons heeft de hal al een flinke makeover gehad toen we hier net kwamen wonen. Er lag een oranje tegelvloer, de trap was oranje eiken en het houtwerk was geel. We lieten dezelfde houten vloer leggen als in de woonkamer, hebben het houtwerk gewit en de kelderdeur behangen. Het behang van Cole and Son hebben jullie vast wel eens voorbij zien komen op Instagram.

Maar nu waar het in deze blog allemaal om draait, de makeover van onze hal en overloop! Zo was het eerst. Gek he?

Eikenhouten trap

Ongeveer een half jaar geleden besloten Maurice en ik de eikenhouten trap wit te verven. Dit bleek lastiger dan gedacht want er bleek nog een laag lijm van oud tapijt op te liggen en dit kregen we er met geen mogelijkheid af. Gelukkig zag Maurice het wel zitten om te trap te renoveren dus is hij die dagen er na keihard aan het werk geweest om een Up Stairs-lookalike trap te maken.

De trap is ontzettend stevig en nu, na een half jaar nog steeds erg mooi. Ik gok dat wij al met al zo'n 500 kwijt waren aan het aanschaffen van de Cando spullen. Vergeleken met UpStairs scheelt dat je zo een paar duizend euro. Zelf doen loont dus! De zwarte kapstok maakte Maurice zelf met hout en een kolomboor, ik vind hem zo mooi. Eind van deze week zal ik (op veel verzoek van jullie!) de DIY hiervan posten.

Look closer met Farrow and Ball

Toen Farrow and Ball mij vorige maand mailde met de vraag of ik iets moois wilde creeren in het kader van hun nieuwe campagne, kon ik geen nee zeggen. Met het idee om de hal verder op te knappen besloot ik het trappenhuis te verven en een lambrisering aan te brengen. Het hele idee van deze campagne is 'Look Closer'.

Als accent koos ik voor de kleur 'Dead Salmon' en liet deze subtiel door de leuning heen lopen. De prachtige, warme grijstint is de kleur 'Purbeck Stone'. En wauw. Ik ben om, wat is dit een verandering! Van een saaie, oudbollige hal creeer je met verf een moderne, Scandinavische hal. De verftinten van Farrow and Ball zijn niet standaard en zo maak je je huis net wat exclusiever. Ook zijn ze mat, waardoor de kleuren heel veel pigment bevatten, in 1x dekkend.

Muurdecoratie van Desenio

Een hal/overloop is in mijn ogen niet compleet zonder een paar mooie accessoires of leuke decoratie. Ik koos ervoor om een paar lijsten terug te laten komen op onze DIY kapstok en om een kleine gallerywall te maken op de overloop van de eerste verdieping. Ik vond het best lastig om alle posters uit te zoeken maar ben ontzettend blij met deze mix.

De lijsten accentueren de grijze lambrisering en maken de overloop tot een gezellige, fijne plek. Wil jij deze posters ook in je eigen huis? Dat kan want ik mag een leuke korting bij Desenio van 25% weggeven op alle posters (met uitzondering op de 'handpicked' varianten) tot a.s. donderdag 21 juni. Shop ze met de code 'STYLEANDSUGAR'.

Jullie zullen wel denken, hé geen trapleuning? Dat klopt! Er is een zwarte trapleuning onderweg naar Tiel. Binnenkort zal ik daarvan nog een foto posten. Wat vinden jullie van het eindresultaat en van onze DIY kapstok?

Deze blog heb ik met veel liefde geschreven. Farrow and Ball, bedankt voor de prachtige verfkleuren en Desenio voor het opsturen van de posters/lijsten. Onze hal is nu een fijne binnenkomer!


Reacties

Linda 2 years ago

Hi zaten de zwarte rubberen randen al op jullie trap tredes?

Tamar 5 years ago

Mag ik vragen waar de spiegel van is? 😁

Ciska 5 years ago

Prachtig geworden!

Eline 5 years ago

Wat is het mooi geworden! Leuk ook die touch van de verf op de leuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *