Hoe Instagram ons leven beheerst

door | mei 24, 2018 | instagram | 0 Reacties

Ik geef het toe: Social Media werkt verslavend. Het is zo verleidelijk om ‘s avonds een tijdje door Instagram te scrollen of inspiratie op te doen op Pinterest. Maar eerlijk is eerlijk, we staan altijd ‘aan’. Geen wonder dat er tegenwoordig meer mensen overspannen raken. Jep, en daar weet ik helaas alles van.

#### Weg met het perfectionisme
Het is waar: Social Media maakt onzeker. Je doet zo je best om je feed zo perfect mogelijk te laten overkomen, maar geen enkel interieur of leven is perfect. Toch? Ik merk het aan mezelf ook steeds meer, laat het los. Doe wat je leuk vind en plaats online wat jij mooi vind. Dan maar minder likes, of minder reacties. Plaats wat goed voelt. De echte fans blijven altijd hangen. Soms heb je gewoon geen inspiratie, maar dat betekent niet dat je huis niet mooi is of dat je het niet kunt!

#### Social Media maakt dik
Sinds dat er Netflix bestaat, ga ik steeds minder vaak de deur uit om te sporten. ‘Dat ligt aan jezelf’ zul je wel denken, maar het is echt verleidelijk om nog even die serie af te kijken of lekker thuis op de bank te blijven, scrollend door Pinterest.

#### Sociale contacten
Het is toch veel leuker om je vriendinnen in het echt te zien dan via de app te spreken? Omdat mijn vriendinnen ver weg wonen moeten we meestal wel, maar ik vind bellen dan nog steeds leuker dan appen. Mensen worden ook gemakkelijk. Ze zien hun digitale vrienden meer als hun sociale omgeving. Via social media kun je natuurlijk snel contact maken. Je reageert op iemands post en reageert die ander onmiddellijk terug, gezellig! Maar eigenlijk is dit hooguit meer een uitwisseling van gedachten. Zodra het niet meer bevalt, ‘ontvrienden’ we. Dat merk je op Instagram al, is je content niet meer aantrekkelijk dan ontvolgen mensen. En wat dacht je van Whatsapp? Hoe vervelend is het om vraagtekens te ontvangen van mensen als je even niet reageert? Alsof je 24/7 naar je telefoon kijkt. Mensen hebben hoge verwachtingen.

> Do more things that make you forget to look on your phone

#### Vertekend beeld
Op internet zien we alles door een roze bril. Perfecte mensen, huizen, alles spik en span en opgeruimd etc. Het komt over alsof dat allemaal normaal is, en daar kun je heel onzeker van worden. Maar wat we ons niet realiseren is dat al die Social Influencers ook allemaal filters toepassen, apps gebruiken om hun taille smaller te maken en noem maar op. En wat dacht je van die perfecte interieurs? Die zijn heus niet altijd zo opgeruimd. Bel maar eens op een doordeweekse dag bij mij aan, en je zult zien haha 😉 welkom in de chaos!

#### Wat brengt het jouw?
Instagram en het bloggen heeft mij al veel gebracht. Doordat ik ben begonnen met het delen van mijn interieur werk ik nu een paar dagen per week voor mezelf. Ik realiseer mij dat ik daar ongelooflijk blij om mag zijn. Dus daar wil ik mee zeggen dat ik het ook weer positief zie. En wat dacht je van al die gezellige contacten op Instagram? Zoveel lieve mensen en interieurliefhebbers onder één dak, heerlijk! Als iets je passie is, kan je daar 24/7 mee bezig zijn. Vast herkenbaar!

Ik realiseer mij maar al te goed hoe Social Media ons leven beïnvloed. Dus pak dat boek, leg die telefoon weg en ga wandelen. Lekker zonder al dat geblieb om je heen. Tuurlijk, we kunnen niet zonder Instagram maar minderen is soms zo fijn! Zo. Dit moest er even uit. Hoe denk jij hier over? Is je leven ook veranderd sinds Instagram? En wat heeft het je gebracht?

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN