Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

door | jul 17, 2017 | instagram | 0 Reacties

Instagram is zo’n breed begrip, ik kan er wel uren of zelfs dagen over kletsen! Sinds maart vorig jaar ben ik begonnen met mijn Instagram account, zo’n dik jaar geleden. Wat toen eigenlijk begon als een onschuldig interieurplaatje delen, is nu uitgegroeid tot mijn passie en grootste hobby. Ik adem, vast net zoals jullie, interieur!

Ik begon met een simpele foto van onze woonkamer die toen nog helemaal in zwart-wit stijl was. Daar kreeg ik destijds zo’n 40 likes op en wat was ik trots! Als ik deze foto nu terug zie denk ik echt, jeetje wat een rare smaak had ik toen haha. Je ziet in deze blogpost ook de vooruitgang in volgers. Inmiddels heb ik 27.500 volgers opgebouwd en daar ben ik ontzettend trots op. Ik kijk nog steeds enorm op tegen accounts met 50.000 volgers of meer want dat vind ik een hele prestatie. Volgers opbouwen en dan ook houden gaat tegenwoordig niet meer vanzelf. Ik verlies er soms ook weer een heleboel, dat komt helaas door het Algoritme. Dat is een interessant onderwerp waar ik de volgende keer over ga bloggen.


Hier zie je de groei in mijn feed, met plaatjes van het oude huis en van het nieuwe. In het nieuwe huis valt het mij op dat er meer eenheid is in mijn feed. Om je een indicatie te geven, de laatste foto is van eind april.

Hierbij 11 tips die je wellicht kunnen helpen in je avonturen op Instagram!

#### 1. Deel je eigen feed op andere kanalen
Genoemd worden op een interieurblog, gevonden worden op Google of een account starten op Facebook. Het helpt om gevonden en gezien te worden!

#### 2. Wees actief
Laat leuke reacties achter bij mede-Instagrammers maar wel met beleid. En wees oprecht! Ik heb al super leuke contacten op Insta, we gaan regelmatig met een groepje meiden leuke interieurdingen doen.

#### 3. De beste tijd om een foto te posten
Volgens onderzoek van Latergramme kun je jouw foto’s het beste posten om 08.00 ‘s ochtends en om 23.00 uur (Nederlandse tijd) want dan worden ze het meest gevonden/bekeken. Woensdag is volgens onderzoek de beste dag om een foto te posten. Als je je foto online zet op zondag kan het zijn dat deze minder geliked wordt omdat waarschijnlijk iedereen geniet van zijn of haar weekend. Je zult ook merken dat je in de zomer minder like’s ontvangt dan in de winter. Mensen zijn nu eenmaal meer buiten tijdens warme periodes.

#### 4. Tag het merk
Vergeet tijdens het posten van je foto niet het merk te taggen. Ik vind het altijd fijn om te zien bij iemand anders waar een bepaald item van is, maar door het taggen bestaat ook de kans dat het merk je foto repost. Mooi meegenomen!

#### 5. Post niet te vaak
In het begin was ik heel erg gefocust op veel posten en voelde ik mij onrustig als ik een paar dagen geen foto’s online had gezet. Ik heb gemerkt dat het helemaal niets uitmaakt of ik twee/drie keer per dag een foto online zet, of maar eens in de twee dagen. Als je teveel post kan het ook als spam overkomen. En mensen mogen je best gaan missen, zodat ze je gaan opzoeken.

#### 6. Zorg voor goede foto’s
Het maakt zoveel verschil als je foto’s van je interieur maakt met zonnig weer of met regen! Ik maak vaak een hele rits foto’s op dagen dat het mooi weer is, en het zonnetje naar binnen schijnt. Dan is ons huis op z’n mooist omdat het licht ook via de glas in lood raampjes naar binnen schijnt. Ik gebruik sinds een half jaar de spiegelreflex camera van mijn vriend en ik kan niet meer zonder. Lightroom gebruik ik als finishing touch, om de foto nog iets op te lichten of dat ene kruimeltje van de grond te photoshoppen.

#### 7. Vul je bio in
Bovenaan je feed kan je je ‘bio’ invullen. Het is belangrijk dat je deze goed invult zodat mensen kunnen zien wie jij bent, wat je bezighoudt en waar je over post. Heb je een website of email? Vul deze ook in zodat mensen gemakkelijk contact met je kunnen opnemen.

#### 8. Kies een thema
Het is handig als mensen gelijk zien waar je feed over gaat. Post je veel over interieur of is voeding toch meer je passie? Blijf dichtbij jezelf. Als jij het leuk vind om die ene foto te plaatsen, dan moet je dat zeker doen. Een feed met af en toe een persoonlijke foto is tof, en zo onderscheidt jij je van de rest. Origineel zijn is het codewoord.

#### 9. Hashtags gebruiken
Om je Instagram account vindbaar te maken voor mensen die je nog niet volgen, kun je bepaalde hashtags gebruiken. Gebruik niet teveel maar plaats alleen die # welke goed bij je feed past. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak #scandinavischwonen of #inredning. Pas wel op! Er zijn ook verbannen hashtags in de omloop. Meer info vind je op de blog van The Social Good Girl.

#### 10. Houdt je feed rustig
Het is het mooist als een feed rust uitstraalt en de kleuren matchen bij de andere foto’s die je post. Kies voor bepaalde tinten of een specifieke filter die iedere foto op zijn mooist uitlicht. Ik probeer altijd lichte foto’s te posten en kleuren te laten terugkomen, ook al is dat soms met een interieur nog wel eens moeilijk.

#### 11. Koop geen volgers
Hoe verleidelijk het soms ook klinkt, koop nooit volgers! Het ziet er niet alleen verdacht uit, de volgers zijn ook geen ‘echte’ mensen. Nu het nieuwe algoritme ingesteld is op Instagram worden nep accounts één keer in de zoveel tijd verwijderd. Instagram is strenger geworden in het controleren van nep accounts en feeds. Het is bovendien gemakkelijk te zien als iemand volgers koopt; check maar eens de vrienden van de desbetreffende Instagrammer. De meeste ‘nep’ vrienden zullen dan meer dan 5000 mensen volgen en zelf niks posten, een nepaccount dus.

Zo. Dit was een greep uit de tips die ik voor je heb, maar misschien heb jij nog aanvullingen? Binnenkort komt er een andere blog online over het Algoritme van Instagram. Wat is jouw Instagramaccount? Post ‘m hieronder zodat ik je kan volgen!

Liefs,
Greet

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN