Hotspots Valencia

Tijdens het kijken naar onze vakantiefoto's bedacht ik mij dat ik jullie had beloofd om een blog te typen over onze hotspots in Valencia, so here it is! Ik ben heel benieuwd wat jij er van vind.

Valencia is echt een top bestemming voor een weekendje weg. Aan drie dagen heb je al genoeg om even bij te komen in het zonnetje en te genieten van de Spaanse sfeer. Valencia is kleiner dan Barcelona en voelt daardoor ook intiemer. Knusse straatjes, héél veel leuke koffietentjes en de leukste winkeltjes. In deze blog show ik jou de leukste hotspots en geef ik je tips om alles uit je citytrip te halen!

Afgelopen maart verbleven wij een week aan de Spaanse Costa, in het plaatsje Calpe. Dichtbij het idyllische plaatsje Altea (wat ook prachtig is om te bezoeken) en 110 kilometer verwijderd van Valencia. Gelukkig hadden wij een huurauto en was dit goed te doen want ik wilde zooooo graag eens naar deze stad.

Ik vind het wel wat hebben, palmbomen midden in de stad. En veel ook, je ziet ze overal in Valencia. Hetzelfde geldt voor de koffietentjes, ze poppen als paddestoelen uit de grond. Wij hebben in 1 dag zoveel gezien in Valencia, maar ik zal je onze leukste hotspots laten zien!

Ciudad De Las Artes Y Las Ciencias

Één van de hoogtepunten in Valencia vonden wij. Een soort stadje van kunst. De gebouwen zien er futuristisch uit en het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder. Het water ziet eruit als een zwembad en op een zonnige dag is de verleiding groot om er even in te plonsen, wat niet mag. Maar wel een perfecte plek om foto's te maken!

Jardines de Turia

Dit is een voormalige rivierbedding midden in de stad. Omdat de rivier vroeger overstroomde is er besloten de rivier om te leiden en er een stadspark van te maken. Dit park is wel 9 kilometer lang en dus een prachtige plek om doorheen te lopen óf te fietsen. Ik vond het in ieder geval indrukwekkend om te zien.

Koffie bij Paniacos

Je ziet ze overal, de ketens van Paniacos. Een soort bakkerij waar je ook verse koffie, broodjes en taartjes kunt halen. Wij hadden een koffie, een cappuccino en 2 taartjes en we waren € 5,50 kwijt! Zo. Dat zijn nog eens prijzen. Ik vond vooral de aankleding van het café leuk, overal cactussen en de kleurtjes lekker zoet. Aanrader!

Las Arenas

Toen wij in Valencia waren, gingen we pas aan het eind van de dag naar het strand. Toen was het behoorlijk frisjes, maar ik wilde graag even kijken bij de haven. Je hebt meerdere strandjes in Valencia, dit is de dichtstbijzijnde. Je hebt wel een auto of een fiets nodig, of je moet de bus pakken, want het strand is vanaf de stad niet te lopen. Het is een hele fijne plek om na een winkeldag even bij te komen en een hapje te eten.

Gnomo Valencia

Een beetje een gekke naam voor een winkel, maar wel een hele leuke! Wij liepen er langs en zijn toen gestopt om toch even naar binnen te gaan. Je vind hier de leukste designspulletjes, tikje Scandinavisch. Aanrader.

Ale Hop

Een winkeltje die je in ieder Spaans dorp of stadje wel kunt tegenkomen. Ze hebben er vanalles, een soort Spaanse Flying Tiger. Echt de moeite waard om eventjes naar binnen te lopen en een cadeautje voor familie mee te nemen, of voor jezelf ;-)

Ik kan wel door blijven typen over deze geweldige stad, ik heb ook honderden foto's maar daar wil ik jullie niet mee lastig vallen, hihi ;-).
Als jullie het leuk vinden, kan ik ook nog een blog typen over onze hotspots in de buurt van onze vakantiebestemming Calpe. We hebben echt de mooiste plekjes ontdekt, zoals Murella de La Rojas (de bekende roze appartementen) en een super mooie Botanische tuin. So, let me know! Fijne dag!


Reacties

dorien 7 years ago

hey,

ik wil zeker ook wat meer lezen over Calpe. Wij gaan er regelmatig op reis, dus zal zeker interessant zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *