Japandi, de nieuwe woonstijl

door | jul 23, 2019 | interieur | 0 Reacties

Tijdens het veranderen van onze slaapkamer en het maken van een moodboard voor deze ruimte, stuitte ik op de woonstijl ‘Japandi’. Een nog vrijwel onbekende woonstijl, maar onbewust al bij veel mensen aanwezig. Japandi, zegt dat je iets? Het is het combineren van de Japanse woonstijl gemixt met invloeden uit Scandinavie. Denk aan minimalisme, sober, hout, strak en groene planten.


Bron: Elisabeth Heier

Onze slaapkamer heeft al veel invloeden van de Japandi woonstijl, zoals het kersenbloesembehang, de gouden accenten en de strakke nachtkastjes. Ook hebben wij beneden een paar stoelen en een koffietafel welke goed overeenkomt met deze woonstijl.


Bron: Urban Outfitters Home

Wat ik zo tof vind aan de Japandi stijl is dat deze stijl warm en gezellig oogt, zonder dat een woning kil overkomt. Een kenmerk van deze stijl is minimalisme en dat kan al gauw saai ogen. Door het gebruik van hout (veel hout) in alle tinten, liefst donker, maak je je woonkamer warm en knus. Heb je al een Scandinavisch interieur? Dan word het helemaal makkelijk. Voeg wat donkere accenten en accessoires toe en houdt je huis rustig. Tadaaa!Bron: A Merry Mishap blog

Wat de Japandi woonstijl ook kenmerkt is het gebruik van keramiek (als in borden, servies en theepotjes), verschillende vazen met vergrijsde kleuren en het gebruik van bamboe, jute en bijvoorbeeld terracotta bloempotten. Qua stoffen kun je linnen en niet al te veel patronen gebruiken.


Bron: Photography by We Are Pampa

Tot slot is het gebruik van planten onmisbaar voor de Japandi stijl. Geen overdosis aan planten maar kies er eentje uit, of groepeer er een paar. Maar kies voor slanke, ranke planten met mooie bladeren en kies voor grote strakke plantenpotten.

Wat vinden jullie van deze woonstijl? Een ‘go’ of een ‘no go’? Ik ben heeeeeel erg fan!

Deze blog schreef ik ter informatie, de beelden die ik gebruikt heb komen van internet en bevatten de juiste bronvermelding.

Dit vind je misschien ook leuk…

Trend: modulaire banken van nu

Trend: modulaire banken van nu

Zo, dat is lang geleden! Bloggen? Dat is toch iets van vroeger? Zo voelde het ook echt toen ik weer voor eerst een zinnetje typte op de laptop, vroeger was dit zowat dagelijkse kost. Ik wist zelfs mijn inlog niet meer van mijn eigen blog, des te leuker om het weer op...

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Misschien ben je een trouwe lezer, misschien kom je hier voor het eerst, leuk dat je er bent! Ik ben de afgelopen tijd enorm druk geweest met het opzetten van mijn eigen cursus, het klussen in ons huis, alle opdrachten voor Style and Sugar en de interieuradviezen. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN