Styling van de commode + DIY

Het is zover! De babykamer voor onze mini is bijna af. In dit blog laat ik jullie het hoekje van de commode zien en deel ik een toffe DIY met jullie. Ben je benieuwd?

Vandaag ben ik 24 weken zwanger. Wat vliegt de tijd! Ik kan mij nog zo goed herinneren dat ik in de badkamer stond met een postieve test in mijn handen. Nog maar een paar maanden en dan zijn we ouders. Een heel gek en soms emotioneel idee.

Welcome to the preggers club

Het allerleukste aan zwanger zijn vind ik toch echt het inrichten van de babykamer en het kopen van leuke spulletjes :) Urenlang kon ik op internet kijken en fantaseren over haar kamertje. Deze ideeen zijn nu werkelijkheid geworden. Kijk je mee naar de styling van de commode? In een volgende blog laat ik jullie natuurlijk de rest van haar kamer zien, dat hoekje is nog niet helemaal af.

Toen ik ongeveer tien weken zwanger was had ik al duidelijk in mijn hoofd welke kant ik op wilde qua styling. Het enige wat ik nog graag wilde weten of ik meer stoere items (jongetje) of meer lieve items moest toevoegen.

De kleurencombinaties had ik ook al helemaal uitgedacht; een mix van donkere en lichte kleuren, zoals velvet en wol en gouden details. Bij Estahome bestelde ik stippenbehang waar je hier een mini stukje van ziet.

Van mijn ouders kregen wij heel lief deze prachtige lichtgrijze commode van Kidsmill. Ik vind de haakjes geweldig en het meubel is lekker minimalistisch. Omdat het kamertje niet heel groot is hebben wij voor het kleine formaat gekozen.

Het aankleedkussen bestelde ik in de webshop van Olive and Mint en is van het merk Liewood. Hoe lief is deze panda?

Werkbeschrijving DIY Commodekast

Ik wilde iets bijzonders boven de commode hangen dus besloot Maurice deze toffe commodekast te maken van multiplex hout van KARWEI. Een simpele DIY, vergelijkbaar met de kapstok die wij in de gang hebben hangen. Je vind de werkbeschrijving van deze DIY kast hieronder:

Werkbeschrijving DIY commodekast

Op de DIY wandkast heb ik deze lieve suede schoentjes gezet en wat spulletjes van Naif.

Kortingscode Olive and Mint

Deze spulletjes bestelde ik ook in de webshop van Olive and Mint. De panda muziekmobiel is van het merk Liewood en hoort bij het aankleedkussen. Ook aanschaffen? Shop met de kortingscode ' STYLEANDSUGAR' en krijg 10% korting op de volledige collectie (met uitzondering van Jupiduu, Little Dreamers en Wobbel).

Als opvulling een hangplantje, een velvet mutsje, een regenboogje en wat knuffeltjes. De kleertjes shopte ik bij Noppies, Prenatal en Maed for Mini en de kledinghangertjes bij de Hema.

Al benieuwd naar de andere kant?

De commode is niet zo groot maar door deze DIY heb ik genoeg ruimte om potjes en spulletjes neer te stallen. De spiegeltjes aan de wand van Xenos naast de commode maken het hoekje sfeervoller. Al benieuwd naar de andere kant van de babykamer? Hier staat een ledikantje, hangt een prachtige bedhemel en een mobiel van gouden maantjes en sterren. Er zit stippenbehang op de muur, er is een Beni Ouarain vloerkleedje onderweg en de gordijnen zijn besteld. Dit zie je in de volgende blog!

The bump made me eat it

Wat vind jij van haar kamertje? Bedankt voor het lezen! En laat me vooral weten als je deze DIY ook gaat maken?

Deze blog schreef ik in samenwerking met webshop Olive and Mint, die de allerleukste spulletjes voor in huis en voor je kindje verkoopt. De spulletjes heb ik gekregen.


Reacties

Marlon van Oorschot 3 years ago

Super mooie kamer! Waar heb je de spiegeltjes gekocht? Dank voor je reactie!

Sanne 4 years ago

Hoi Greet,

Heb je ook foto’s van het punt waar je het kastje hebt bevestigd aan de muur? En op welke plekken je de hoekprofielen hebt?
Ik heb al een poging gedaan maar ben toch maar naar de houthandel gegaan voor poging 2 waar ze de gaten op maat gaan boren. Zonder zo’n geweldige boormachine, mijn perfectionisme en hormonen moet het wel perfect worden haha. Hele mooie kamer!

Sharon 4 years ago

Hi!

Hoe hebben jullie het diy meubel bevestigd aan de wand?

Groetjes Sharon

Greet 4 years ago

Met sterke pluggen, maar wij hebben ook een oude muur!

Selma 4 years ago

Prachtige babykamer, waar komen de spiegeltjes vandaan?

Ellen 5 years ago

Heel mooi! Mag ik vragen waar je de leren handgreepjes aan de commode vandaan hebt?

Ciska 5 years ago

Zo mooi!💕💖

Marleen 5 years ago

Ohh wat prachtig!! Ik ga je DIY zeker onthouden. Ik heb nog niet wat… en ik kan ook nog niet bedenken wat ik wil. Dus deze neem ik zeker mee in mijn opties. 😃
Fijne avond meis, en geniet van de laatste 16 weken.
Liefs,
Marleen
IG: homestyleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *