Kinderkamer inspiratie

Hoewel ik zelf nog geen kids heb vind ik kinderkamers bekijken het leukste wat er is! Fantaseren over kleuren, materialen en verschillende printjes behang. Leuk! Heb jij wellicht inspiratie nodig voor je kinderkamer? Of is er een kleine op komst? Lees dan snel verder.

Er zijn zoveel verschillende stijlen als het gaat om kinderkamers. Ik kan best begrijpen dat je dan door de bomen het bos soms niet meer ziet! Ik laat je in deze blog verschillende types kinderkamers zien, met daarbij bijpassende Design kinderbehang en kleurkeuzes.

De stoere kinderkamer
Is er een jongetje op komst? Of heb je een jongenskamer en wil je deze wat stoerder maken? Werk dan met een patroonbehang in een toffe print en verf bijvoorbeeld een wand donkerblauw, of donkergroen. Dit behang is bijvoorbeeld van designer Trine Andersen, mooi he? Grove kleuraccenten maken een kinderkamer in één opslag stoer. Kies voor licht letters, welke je bijvoorbeeld koopt bij Hema. Verf deze in dezelfde tint als je muur en maak er een toffe quote van. Stoer! Kies voor een meegroeibed met opbergmogelijkheden voor al het jongens speelgoed.

Deze stoere kinderkamer is van blogger Stijl_Inge. Mooi door het gebruik van hout en het contrast met zwart-wit. En hoe origineel is de muur? Doordat deze niet strak is geschilderd, oogt de kamer nonchalant.

De pastel kinderkamer
Pastel tinten zijn zo leuk voor in kinderkamers, en deze tinten passen bij iedere leeftijd! Vaak iets meer gebruikelijk voor meisjes dan voor jongens, maar onder pastel valt natuurlijk ook lichtblauw. En die kleur is ook goed te gebruiken in een jongenskamer.
Combineer verschillende materialen en kleuren met elkaar, niets is te gek. Okergeel met lichtroze, pastelblauw of juist een zwart-wit print met stoer blauw. Kies als wandversiering een lief schilderijtje, een hip bohemian wandkleed of juist een gaaf wandrek. Zorg ervoor dat je kiest voor een meegroeibed en een neutrale raambekleding, omdat dit items zijn waarvan je jaren kunt genieten. Je kunt wel uitpakken met een behangetje zoals deze hieronder, want die is zeker tot de puberteit hip!

De meisjes kinderkamer
Een kinderkamer inrichten is een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een woonkamer. Een leuk hip behangetje, zoals deze hierboven van Ferm Living, maakt de sfeer al gelijk anders, maar pas op dat je niet alle muren behangt. Houdt overige muren rustig of kies voor een soft kleuraccent. Het behang zal dan echt een eyecatcher zijn. In een meisjeskamer kan je wel uitpakken met lieve stofjes, dekentjes, kussentjes en andere accessoires. Maar hier geldt ook, less is more!

De neutrale kinderkamer
Een veelgemaakte fout is dat kinder/babykamers alleen pasteltinten bevatten. Een neutrale basis kan ook erg mooi zijn! Je baby wordt namelijk snel ouder en je zult de babykamer niet ieder half jaar gaan aanpakken (of, jij wel?). Egale kleuren kunnen juist sterk werken als deze worden gecombineerd met felle tinten of stoere elementen. Deze accenten kun je met een klein budget ieder jaar weer veranderen als het moet.

Bron: Pinterest

Wat vind jij van bovenstaande kinderkamers? En wat voor stijl vind je zelf mooi? Ik fantaseer nog even door! ;-)

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met webshop MisterDesign. Ik geef altijd eerlijke reviews over een merk of product op mijn blog


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *