Kinderkamer inspiratie

door | mrt 6, 2017 | interieur | 0 Reacties

Er zijn zoveel verschillende stijlen als het gaat om kinderkamers. Ik kan best begrijpen dat je dan door de bomen het bos soms niet meer ziet! Ik laat je in deze blog verschillende types kinderkamers zien, met daarbij bijpassende Design kinderbehang en kleurkeuzes.


De stoere kinderkamer
Is er een jongetje op komst? Of heb je een jongenskamer en wil je deze wat stoerder maken? Werk dan met een patroonbehang title: Ferm Living Native Behang in een toffe print en verf bijvoorbeeld een wand donkerblauw, of donkergroen. Dit behang is bijvoorbeeld van designer Trine Andersen, mooi he? Grove kleuraccenten maken een kinderkamer in één opslag stoer. Kies voor licht letters, welke je bijvoorbeeld koopt bij Hema. Verf deze in dezelfde tint als je muur en maak er een toffe quote van. Stoer! Kies voor een meegroeibed met opbergmogelijkheden voor al het jongens speelgoed.


Deze stoere kinderkamer is van blogger Stijl_Inge. Mooi door het gebruik van hout en het contrast met zwart-wit. En hoe origineel is de muur? Doordat deze niet strak is geschilderd, oogt de kamer nonchalant.


De pastel kinderkamer
Pastel tinten zijn zo leuk voor in kinderkamers, en deze tinten passen bij iedere leeftijd! Vaak iets meer gebruikelijk voor meisjes dan voor jongens, maar onder pastel valt natuurlijk ook lichtblauw. En die kleur is ook goed te gebruiken in een jongenskamer.
Combineer verschillende materialen en kleuren met elkaar, niets is te gek. Okergeel met lichtroze, pastelblauw of juist een zwart-wit print met stoer blauw. Kies als wandversiering een lief schilderijtje, een hip bohemian wandkleed of juist een gaaf wandrek. Zorg ervoor dat je kiest voor een meegroeibed en een neutrale raambekleding, omdat dit items zijn waarvan je jaren kunt genieten. Je kunt wel uitpakken met een behangetje zoals deze hieronder, want die is zeker tot de puberteit hip!


De meisjes kinderkamer
Een kinderkamer inrichten is een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een woonkamer. Een leuk hip behangetje, zoals deze hierboven van Ferm Living, maakt de sfeer al gelijk anders, maar pas op dat je niet alle muren behangt. Houdt overige muren rustig of kies voor een soft kleuraccent. Het behang zal dan echt een eyecatcher zijn. In een meisjeskamer kan je wel uitpakken met lieve stofjes, dekentjes, kussentjes en andere accessoires. Maar hier geldt ook, less is more!


De neutrale kinderkamer
Een veelgemaakte fout is dat kinder/babykamers alleen pasteltinten bevatten. Een neutrale basis kan ook erg mooi zijn! Je baby wordt namelijk snel ouder en je zult de babykamer niet ieder half jaar gaan aanpakken (of, jij wel?). Egale kleuren kunnen juist sterk werken als deze worden gecombineerd met felle tinten of stoere elementen. Deze accenten kun je met een klein budget ieder jaar weer veranderen als het moet.

Bron: Pinterest

Wat vind jij van bovenstaande kinderkamers? En wat voor stijl vind je zelf mooi? Ik fantaseer nog even door! 😉

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met webshop MisterDesign. Ik geef altijd eerlijke reviews over een merk of product op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk…

Trend: modulaire banken van nu

Trend: modulaire banken van nu

Zo, dat is lang geleden! Bloggen? Dat is toch iets van vroeger? Zo voelde het ook echt toen ik weer voor eerst een zinnetje typte op de laptop, vroeger was dit zowat dagelijkse kost. Ik wist zelfs mijn inlog niet meer van mijn eigen blog, des te leuker om het weer op...

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Misschien ben je een trouwe lezer, misschien kom je hier voor het eerst, leuk dat je er bent! Ik ben de afgelopen tijd enorm druk geweest met het opzetten van mijn eigen cursus, het klussen in ons huis, alle opdrachten voor Style and Sugar en de interieuradviezen. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN