Kleurenpalet nieuw huis

Nu ik jou ons nieuwe huis heb laten zien in een vorige blogpost vind ik het nu ook tijd om het kleurenpalet van ons huis te gaan delen! Een tijdje geleden deed ik via de vtwonen site mee aan een cursus; Back to School met stylist Kim van Rossenberg. Verassend was dat! Ik koos namelijk donkere kleuren uit, warme en rauwe materialen. Ineens was het lieflijke wat normaal gesproken mijn stijl is er helemaal af. Lees mee en kom er achter welke materialen en kleuren ik heb gekozen!

Let's start. In ons huis hebben we een soort U-vormige kamer met daarin de mogelijkheid verschillende hoekjes te kunnen creëren. Fijn! Voor de kleur achter de bank waren mijn vriend en ik er al snel uit. Blauw moest het worden. Een jaar geleden moest ik nog niets van blauw hebben, überhaupt geen kleur in huis. Ik had alles zwart wit. Nu ben ik er achter gekomen dat kleur enorm veel in huis doet. Ook met mij zelf als persoon! Ik merk dat kleur mij vrolijk maakt en dat ik blij wordt van lichte ruimtes met kleur. Geen saaie zwart-wit tinten meer in huis, exit! Dus gingen we naar de bouwmarkt om kleurstaaltjes uit te kiezen. En toen werd de nieuwe trendkleur van 2017 bekend gemaakt, prachtig. Denim Drift van Flexa komt als een soort lambrisering achter de bank. Wij vinden het een prachtige kleur die makkelijk te matchen is met andere tinten, zoals nude, grijs, wit en goud.

Bron: enSuus

Momenteel liggen er oranje tegels in de woonkamer en de hal beneden. We vonden ze een tikkeltje ouderwets en ons nieuwe huis verdient het om opgeknapt te worden! Daarom kozen wij voor een lichte houten vloer, zoals op onderstaande afbeelding. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat staan! In combinatie met de witte muren, de blauwe lambrisering en de zachte, wollige texturen gaat het vast en zeker prachtig worden.

Bron: Visgraatvloeren

De muur achter de piano krijgt een warme nude tint van Flexa, de kleur Urban Taupe. Hieronder te zien op de afbeelding. Blauwtinten in je interieur vragen namelijk wel om een warme tegenhanger. Ik vind deze twee tinten prachtig bij elkaar matchen en ze versterken elkaar als het ware. Om de kleur nog meer pit te geven vind ik het mooi om ook blauwe accessoires aan de muur te hangen, zoals bordjes of een Tomado rekje met spulletjes in deze blauw tint.

Prachtig staan deze tinten bij elkaar! Wellicht herinner je je nog dat ik een tijdje geleden een moodboard plaatste op Instagram met daarin het nieuwe kleurenpalet van ons huis. Hier komt hij nog een keer voorbij! Twijfel jij ook over de kleuren in je huis? Of ben je ze zat? Maak dan een moodboard! Dit heeft mij goed geholpen om uit mijn comfort-zone te stappen en te kiezen voor een geheel andere look. Zo kun je kritisch kijken naar je eigen mini-makeover. Vaak doen een paar kleine veranderingen al zoveel voor je huis.

Over een paar dagen weer een nieuwe blogpost over de updates van ons klus-avontuur, we zijn al een paar dagen hard aan het zwoegen. Nu ik deze blog schrijf zit er zelfs nog een beetje verf op mijn handen ;-) Stay tuned!


Reacties

SandraBroekhuis 7 years ago

Wauw dat wordt vast echt prachtig Greet! Heel veel plezier met klussen & stylen! Liefs, Sandra

Esther 6 years ago

Heel erg mooi! Hoe hebben jullie de hoogte van de lambrisering bepaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *