Laat je social media kanalen groeien door Pinterest

Wist je dat je je Social Media kanalen gemakkelijk kan laten groeien door ze met elkaar te combineren? Dit kan o.a. met Pinterest. Ben je benieuwd hoe ik Pinterest inzet voor mijn blog?

Ik wist al enige tijd dat Pinterest dé manier is om je blog bezoeken enorm te laten groeien en besloot het een tijdje te proberen. Nu na een paar maanden merk ik ook degelijk verschil. Nu is ongeveer 1/3 van mijn verkeer afkomstig van Pinterest en zit ik op de 7500 bezoekers per maand; een groei van 3500 bezoekers per maand extra! Zonder er eigenlijk veel moeite voor te doen. Je kunt je blog of social media op verschillende manieren laten groeien maar Pinterest is een leuke én gemakkelijke manier. Je hebt er zelfs bepaalde apps voor.

Een vast kleurenthema

Ik gebruik zelf geen speciale app meer, ik heb wel Tailwind uitgeprobeerd maar vond dat dit minder hielp dan dat ik zelf iedere dag mooie plaatjes zocht. Bovendien voelt dat voor mij ook fijner omdat je gericht zoekt en niet 'noodgedwongen' honderden plaatjes opzoekt en vooruit inpland. Wat voor mij vooral heel goed werkt is het zoeken naar plaatjes die echt bij mij passen, en mijn stijl goed weergeven. Ik zorg er wel voor dat deze afbeeldingen qua stijl goed bij elkaar passen. Ik laat bijvoorbeeld een bepaald kleurenthema terugkomen of houdt rekening met de seizoenen.

Pin je eigen blogfoto's

Ook post ik pas nieuwe borden als deze meer dan 15 pins bevatten. De foto's van ons huis deel ik natuurlijk ook op Pinterest, en ik merk dat daar juist alle blogbezoeken vandaan komen. Neem bijvoorbeeld de DIY 'Scandinavische kapstok met haakjes' die bij ons in de gang hangt. Een leuke en gemakkeijke DIY die veel mensen graag willen maken. De werkbeschrijving staat alleen op mijn blog, waardoor veel mensen deze blogpost lezen.

Zorg voor een goede omschrijving

Een goede titel is ook belangrijk, en eigenlijk al het halve werk. Vul deze altijd volledig in, en het liefst in het engels. Voeg zoveel mogelijk trefwoorden toe, vergelijkbaar met hashtags. Vergeet als je een blog hebt, of bijvoorbeeld een Instagrampagina ook niet om je link toe te voegen.

Wees consistent met pinnen

Pin niet een paar keer per week, maar iedere dag. Sla iedere dag gewoon 10 plaatjes op die je mooi vind. En vergeet je eigen werk niet te delen op een bord die iedereen kan vinden. Bij mij heet mijn bord 'Interieurblog', waar je alle plaatjes op kunt vinden die ik op mijn Instagram post. Ook post ik ze daar als eerste op, je hebt dan de primeur!

Hoe meer mensen je foto's pinnen, hoe meer weergaven je profiel krijgt. Neem bijvoorbeeld onderstaande foto, deze is al bijna 5000x gepind en opgeslagen!

De 80/20 regel

En als laatste: laat mensen weten dat je Pinterest gebruikt en verzamel volgers om je heen. Hoe meer volgers, hoe meer mensen je eigen pins voorbij zien komen. Zorg er wel voor dat je niet gaat spammen met je eigen foto's, ik denk dat de 80/20 regel een goede verhouding is :-)

Heb je nog geen Pinterest of doe je er weinig mee? Zonde! Het is een geweldige app. Ik ben benieuwd wat je van deze blogpost vond, bedankt voor het lezen. Volg je mij daar al?

Ik schreef deze blog puur ter informatie. Mocht je zelf aanvullingen hebben, schroom dan niet om hieronder tips te geven!


Reacties

Greet 4 years ago

Hi Amanda, nee geen hashtags gebruiken, maar gewoon uitgebreide titels zoals je ook zou gebruiken tijdens het bloggen ;-)

Mijnhuisje_ 4 years ago

Thanks voor je tips. Ik denk dat ik zelf nog wat meer aan die titel kan doen. Maar moet ik dan # gebruiken of gewoon korte trefwoorden?
Zie wel dat mijn blog bezoek ookal stijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *