Tips: haal de lente in huis

Het is lente! Hogere temperaturen in aantocht, wakker worden met fluitende vogeltjes en 's avonds langer licht. Ik hou er van! De lente is mijn favoriete seizoen. Lees snel verder hoe jij de lente met een paar simpele stappen in huis haalt.

Hoe doe je dat, de lente in huis halen? Simpel! Bij de bloemenwinkel heb je nu al prachtige bloesemtakken te koop. Of wat dacht je van een roze magnolia in een vaas? De kleuren zorgen instant voor dat frisse lentegevoel. Stel je eigen lenteboeketje samen en kies voor felle kleuren bloemen.
Als het straks mei/juni is kun je de mooiste bloemen plukken in een pluktuin bij jou in de buurt. Zelf plukken en bloemen schikken is het leukste wat er is. En budgetproof!

Natuurlijk kun je ook aan de slag gaan met typische lentekleuren. Verf bijvoorbeeld een wand in je woonkamer in een mooie pastelkleur. Dit heb ik een aantal weken geleden al gedaan, en het staat zo fris! Wat ook helpt is de donkere kussens, winterse vachtjes en dikke dekens van de bank te halen en te vervangen door zachtere, frisse kleuren. Berg dikke sjaals, winterlaarzen en jassen op en stop ze in een doos op zolder. Weg met de dikke items, welkom lente!

Als lentekleurtje heb ik zelf gekozen voor het mooie plaid in een zachte nude kleur, bijpassend bij onze nieuwe Velvet bank. Oh, ja! We hebben een nieuwe bank. Ik was het bijna alweer vergeten. Wat vinden jullie van de kleur? De kleur van de lamp zorgt ook voor een frisse, warme look in huis. Bijpassend bij het zonnetje wat nog gaat komen!

Betrek je tuin bij je inrichting door het interieur door te trekken naar buiten. Koop mooie tropische palmen, bloemen in zachte pasteltinten of plant bloembollen in je tuin. Door het gebruik van dezelfde tinten van zowel binnen als buiten, verleng je als het ware je woonkamer optisch. Het gebruik van een buitenkleed is een aanrader, want door het kleed verbind je je tuinmeubels met elkaar en creƫer je echt je eigen buitenplek.
Binnenkort show ik jullie ook onze tuin, ik hoop dat deze eind mei klaar is.

Optimaal genieten van het voorjaarslicht doe je door de dikke wintergordijnen te vervangen door lichtere exemplaren. Ook kun je spiegels op strategische plekken in de buurt van het raam plaatsen. De weerkaatsing hiervan helpt zonlicht binnen te halen, dat je anders zou missen.

Plaats je mooie vakantiefoto's op een centraal plekje in huis zodat je iedere keer een goed gevoel krijgt als je kijkt naar de foto. Zorgt echt voor een smile op je gezicht!

Waar ik zelf een lente-gevoel van krijg? Een grote voorjaarsschoonmaak houden! Soms is dat zo fijn! Deze staat bij mij aankomend weekend op de planning, want de ramen zijn zo vies dat we wel moeten..haha. Waar krijg jij een lente boost van?


Reacties

Ceramicavloeren 2 years ago

Leuk artikel om te lezen! Ga de tips zeker toepassen. Wij hebben sinds kort een keramische vloer. Dit is heel mooi te combineren met een mooi vloerkleed en gave producten in gezellige kleuren.

Met vriendelijke groet,

Anne

Maurice 5 years ago

Bedankt voor de tip!

Isolatieadvies 6 years ago

Wat een leuke tips! Als de temperatuur straks een beetje begint mee te werken, ga ik er ook alles aan doen om de lente/zomer in huis te halen. Heerlijk! John

Greet 6 years ago

Hi Milou,

Je kunt alle info vinden in een eerdere blog die ik schreef over onze nieuwe vloer. Succes!

Maurice 5 years ago

Leuk stukje over de vloer :)

Milou 6 years ago

Hi Style & Sugar,

Wat een leuke blog! Krijg er heel veel inspiratie door. Een vraagje, waarvan is jullie vloer in de woonkamer? Of heb je toevallig nog tips voor mooi laminaat in dezelfde trend? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *