Liefde voor Vitra

Na een jaar bloggen weet ik inmiddels welke merken mijn hart sneller laten kloppen. Lees in dit blog meer over mijn favoriete merk. Ik hoop dit jaar eindelijk de Eames bird te kunnen aanschaffen!

Als je van Scandinavische wonen houdt zegt de naam Vitra je vast wel iets. Eén van mijn favoriete design merken. Prijzig maar ontzettend mooi. Ik laat je hier mijn favorieten zien. Beloof je je in te houden?

Vitra DSW

Als je aan Scandinavisch denkt, denk je aan de moderne witte stoeltjes zoals deze. Eerlijk is eerlijk, toen Maurice en ik net gingen samenwonen kochten wij de Eames DWS replica stoeltjes omdat we nog niet zeker wisten of we ze voor langere tijd mooi zouden vinden. Inmiddels staat er nog steeds een witte nep variant rond onze eettafel. Ik zou deze dolgraag eens willen vervangen door een paar echte Vitra
stoelen
, bijvoorbeeld in een warme kleur. Want dit type stoel is een blijvertje!

Eames chair

Deze stoel zie je vaak in films en in series. Een populair model en een echte klassieker, veelal gekozen door mannen. Stoer, zwart leer en een buitenkant van donker walnootfineer. Als het aan Maurice lag, zou deze stoel al lang in onze woonkamer pronken. Ik vind 'm prijzig maar zeg nooit, nooit!

Eames bird

Een aantal jaar geleden kon ik al smachtend op Pinterest rond dwalen bij het zien van deze vogel. De Eames bird, een waar icoon. Met zijn zwart gelakte houten lijf en pootjes van staaldraad is dit een echt collectorsitem! En hij staat bij mij hoog op de wishlist. Wist je dat deze vogel beroemd is geworden door de foto's waar hij tig jaren geleden in voorkwam? Charles en Ray Eames hadden dit icoon zelf in huis en sinds 2007 is hij pas door Vitra in productie genomen. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit Scandinavische interieurs. Gelukkig maar!

Eames elephant kids

Vroeger was het lastig om hippe spullen te vinden voor in kinderkamers maar tegenwoordig liggen de winkels er vol mee. Neem nu deze Elephant kinderstoel van Vitra, ontzettend leuk voor je kindje en ook nog eens stevig. Dit dier stamt al af van 1945 maar is nog steeds reuze populair in interieurland. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Vitra Toolbox

Een budgetvriendelijk item, deze toolbox van Vitra. Ik heb 'm zelf in het zwart vorig jaar aangeschaft en sindsdien sleep ik hem overal mee naartoe. Handig voor de rommeltjes, kleine frutsels en zelfs kruiden/planten. Geschikt voor op je werkkamer, maar ook in de badkamer voor douchegel en shampoo. Al te koop vanaf 29 euro.

Ik ben hard aan het sparen om over een paar weken dan eindelijk de Eames bird aan te kunnen schaffen. Heb jij ook een wishlist? En welk item staat daar op?

Deze blog schreef ik voor webshop MisterDesign. Ik schrijf regelmatig voor deze webshop en vind het ontzettend leuk om te doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *