Met deze 20 tips word jij een pro op Pinterest

Wanneer je Pinterest op de juiste manier gebruikt, kan het echt verbluffende resultaten voor je blog opleveren. Door je foto's op Pinterest te zetten, kunnen je bezoekersaantallen toenemen en daarmee misschien ook je inkomsten! Lees gauw verder.

Ken jij Pinterest al? En gebruik je het platform al? Ik kan je vertellen, het werkt razend verslavend. Het liefst zit ik iedere avond voor het slapen gaan even op Pinterest, ik krijg er ontzettend veel inspiratie door. Soms teveel dan goed is! In korte tijd ging ik van 20 volgers naar 500 volgers. Ik vond het tijd om mijn tips en trucks met jullie te delen so here we go!

Yes! Pinnen maar

Mocht je nog geen Pinterest hebben, of net begonnen zijn dan raad ik je aan om dit artikel te lezen. Ik leg uit waarom iedere Instagrammer/blogger Pinterest zou moeten gebruiken en hoe je 't platform kunt gebruiken om meer verkeer naar je website te trekken. Ben je wel al helemaal thuis in de wereld van Pinterest, maar wil je graag extra tips? Ook dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Let’s go!

Meer volgers krijgen

Om meer volgers te krijgen is het verstandig om op je blog een widget te plaatsen van Pinterest. Zo kan iedereen je makkelijk vinden op het platform. Pin verspreid over de dag, dus 's ochtends een paar, en in de avond een paar ideen opslaan. En geef je borden originele titels en omschijf ze zo, dat de gebruiker aan je titel al kan zien waar het over gaat.

Deel je Pinterest pagina

Voeg altijd een beschrijving toe aan je Pins, in het Nederlands of in het Engels. Gebruik dus verschillende trefwoorden om goed gevonden te worden. Deel je Pinterest pagina bijvoorbeeld op Instagram, en laat mensen zo naar je pagina komen. En een hele belangrijke: blijf dichtbij je eigen stijl, zo ben je herkenbaar voor anderen.

Dit vinden mensen interessant

Gebruik het liefst al je borden en pin vanaf je eigen website of blog. Pins met 'Do It Yourselfs' zijn enorm interessant, iedereen vind het leuk om dingen zelf te maken. Let op dat je pint in dezelfde kleurenrange, bijvoorbeeld veel koele tinten. Ik ben gek op warme tinten, dus die zie je veel bij mij voorbij komen.

Tips voor je borden

Geef je borden originele titels, zoals 'planten in huis' of 'neutrale kleuren'. Je kunt natuurlijk ook in het Engels blijven. Zet bij iedere pin zoekwoorden. Bijvoorbeeld 'black and white' bij een zwart wit foto of 'Boho' bij een Bohemian interieur.

Het verbergen van je borden

Repin pins van andere mensen, zodat ze zien dat jij ze opslaat. Spam niet teveel, tussen de 10 en 20 pins per dag opslaan is een beetje de max.
Vermeld altijd je website als je je eigen pins opslaat, meer traffic! Oh en, een slimme: je kunt je borden verbergen voor anderen. Handig als je geheime projecten hebt lopen of bezig bent met een metamorfose die je nog aan niemand wilt laten zien

Je Pinterest pagina mooi maken

Gebruik het 'pennetje' zoals hieronder afgebeeld. Klik op het pinnetje en je ziet allemaal toffe opties zoals je bord een titel geven, een categorie invullen, een omschijving, etc. Je omslag veranderen kan ook via deze tool. Het is goed om te weten als je een nieuw bord begint, dat je deze pas online zet als je minstens 15 pins hebt gevonden. Houdt je bord tot die tijd nog even verborgen anders zien mensen een leeg bord.

Wees op Pinterest een beetje kritisch met wat je opslaat. Verberg ook je winterse borden als het zomer is en andersom. En leer van je statistieken! Zet je meest populaire borden bovenaan.

Dat waren mijn Pinterest tips! Heb jij nog meer tips? Veel plezier met pinnen!


Reacties

Truusje | De Sandwichformule 5 years ago

Leuke post! Ik zou mijn Pinterestpagina ook graag mooier willen maken, maar ik zie dat pennetje nergens… Waar moet ik kijken?

Greet Van der veen 5 years ago

Hi Laura, lief! Thanks!

Laura 5 years ago

Wat super leuk gedaan! En veel handige tips. Ik ben ook helemaal fan van Pinterest 💗

Sabine 5 years ago

Leuk! Ik ben er ook meer mee bezig sinds een tijdje. Nog een tipje: rich pins inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *