Met deze 5 tips maak jij je WC weer als nieuw

Het kleinste kamertje in huis; de WC. Een ruimte die klein is maar niet geheel onbelangrijk. Je WC mag er zijn! Hoe maak je deze nu passend bij de rest van je huis? Ik geef tips

De WC is meestal een plek die je snel vergeet als je je huis gaat inrichten. Maar ook deze ruimte verdiend het om stijlvol ingericht te worden. Voor jou leuk en voor je gasten fijn. Bij mij begon het decoreren van deze ruimte te kriebelen omdat we al een jaar zaten opgescheept met een lelijke lamp, nog van de vorige bewoner. Ik bestelde een nieuwe lamp bij MisterDesign en ging meteen aan de slag met het inrichten. Ik geef je met deze onderstaande tips inspiratie voor je WC.

Kies voor een mooie lamp

Toen wij ons huis vorig jaar kochten hebben we veel geklust. Zoveel dat we de gekke lamp in de WC (die er al hing) maar lieten voor wat het was. "Dat komt nog wel" zeiden we. Inmiddels nu een jaar later vond ik het wel tijd voor een nieuwe. Ik koos voor een zwarte minimalistische variant van Muuto, de Grain lamp. Normaal veel gebruikt voor boven de eettafel maar ik vond 'm voor in onze hoge toilet wel geschikt. Hij is ontworpen door Jens Fager en maakt de zoete Portugese tegels een stuk stoerder. Was ik gegaan voor een zachtgroene lamp, dan was de ruimte té zoetsappig geworden. Doordat het snoer zo lang is, kun je de lamp in iedere ruimte hangen. Handig Muuto!

Combineer één tot twee tinten met elkaar

Kies voor een kleine ruimte zoals de WC niet voor teveel bonte kleuren. Je wilt niet gillend weg rennen als je daar je behoefte (ahum) moet doen. Ik koos voor het gemak voor de kleuren donkergroen en roze omdat deze al in de vloertegels verwerkt zitten. Natuurtinten werken goed in een WC, ze zorgen voor de nodige ontspanning die je wel kunt gebruiken in een kleine ruimte.

Een printje mag

Een printje mag best in de WC. Doordat je er niet heel veel komt kun je uitpakken! Kies net als ik bijvoorbeeld voor een drukke tegelvloer welke dan gelijk dient als een eyecatcher of behang een wand met een grafische print. Het beste is om de tinten van je behang of vloer te laten terugkomen in de accessoires.

Maak je toilet persoonlijk

De toilet is dé plek om een paar mooie foto's van familie of je gezin op te hangen. Of kies voor een mooie quote en lijst deze in. Tegenwoordig zijn er ook veel hippe verjaardagskalenders te vinden en die horen natuurlijk in de WC thuis. Maak je toilet persoonlijk door dezelfde kleuren of materialen te gebruiken die je ook in de rest van je huis hebt.

Kies voor luxe accessoires

Een WC of badkamer is niet compleet zonder luxe zeepjes, handdoekjes of potjes. Kies net zoals ik voor een metalen mandje waar je kleine gastendoekjes in opbergt voor het luxeuze hotelgevoel. Ga voor een zeepflacon welke mooi past in het geheel, zoals deze van Meraki. Kies voor planten welke het natuurlijke accentueren in de kleine ruimte en hang ze bijvoorbeeld op. Let er wel op dat je daglicht in je WC hebt anders houden ze het niet lang bij je uit. En toiletaccessoires komen het mooist uit als ze uit dezelfde serie komen; dus een zwarte WC-rol houder met een zwarte kraan of een prullenbak van chroom bijpassend bij de deurklink.

Ik vond het een uitdaging om onze toilet te fotograferen maar het is gelukt! Natuurlijk ben ik benieuwd wat je van deze mini makeover vind en of je ook geinspireerd bent om thuis aan de slag te gaan. Je WC is het waard, echt!

Deze blogpost bevat product placement. Ik werk alleen samen met merken waar ik enthousiast van wordt, zoals MisterDesign. Voor meer informatie over de rest van de producten, reageer hieronder en ik vertel waar ze vandaan komen.


Reacties

isabel de leeuw 3 years ago

Mijn badkamer en WC zijn aan renovatie toe en ik ben naarstig op zoek naar inspiratie. Lang leve Pinterest. Ik weet wel één ding: Ik ga voor zo compleet mogelijke betegeling, zeker voor de muren rondom het toilet. Dat is veel makkelijker schoon te houden als je een huishouden met ettelijke mannen hebt.

Greet 6 years ago

Bedankt lieve mama ❤

Ciska 6 years ago

Mooi geworden! 👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *