Onze 'smarthome' met Somfy en Google

Indien je mij al langer volgt op Instagram, weet je dat wij een smarthome hebben. Een huis vol gadgets! Lees je mee over onze nieuwste aanwinst in ons huis?

Sinds dat ik samenwoon met mijn vriend Maurice ben ik er aan gewend dat er steeds nieuwe gadgets bijkomen in ons interieur. Helemaal niet erg, zolang deze maar netjes weg gewerkt worden of uit het zicht blijven ;-) mee eens? Hij vind het leuk om zich bezig te houden met de nieuwste trends op smarthome gebied, zoals Google home assistant of de handige verlichting van Philips Hue.

Wij hebben de lampen van Hue al een aantal jaren en sinds de komst van Google in Amerika gebruiken we al de spraakbesturing. Toen Nederland afgelopen jaar de Nederlandse versie introduceerde, hadden wij deze al een tijd in ons bezit. Wij gebruiken de Google home dagelijks, maar sinds kort ook in de slaapkamer. Namelijk in combinatie met onze nieuwe raambekleding!

Hoe dat zit? Heel simpel! Een paar maanden geleden ontving ik van Somfy een slim rolgordijn die je kunt openen met een afstandsbediening. Heel lui vanuit je bed dus. Het systeem is robuust, stevig en ziet er solide uit. Wij kozen voor een witte stof, zodat de raambekleding zo min mogelijk opvalt in ons Scandinavische interieur.

Ik was even bang dat de witte stof te licht zou zijn en deze de slaapkamer niet goed donker zou maken, maar niets is minder waar. Deze raambekleding is goed verduisterend! Door de zware metalen balk aan de onderkant blijft het rolgordijn goed op zijn plaats zitten. Ieder rolgordijn wordt op maat gemaakt, dus je kunt je raambekleding perfect afstemmen op je ramen. Deze raamdeco is onder andere verkrijgbaar bij Powered Blinds.

Maurice heeft onze Google home zo gecombineerd dat we kunnen zeggen 'Hee Google, close Somfy', en dat dan de raambekleding automatisch sluit. Dit is vooral handig als je 's avonds te moe bent om uit bed te stappen en in de ochtend de kamer snel licht wilt maken. Maar meer dan een coole gadget is het natuurlijk niet haha ;-)

Heb jij ook een smarthome of heb je er nog nooit van gehoord? Ik vind het vooral erg leuk als Maurice weer eens iets verzonnen heeft en ik ben fan van onze nieuwe raambekleding welke fris, maar toch ook van 'nu' is. Bedankt voor het lezen!

Ik schreef deze blog in samenwerking met Somfy. In mijn stories kun je zien hoe dit systeem werkt met spraakbesturing.


Reacties

kiesactualiteit 3 months ago

Leuk hoor! ga zo door met dit soort artikelen schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *