Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

door | mei 25, 2022 | interieur | 0 Reacties

Misschien ben je een trouwe lezer, misschien kom je hier voor het eerst, leuk dat je er bent! Ik ben de afgelopen tijd enorm druk geweest met het opzetten van mijn eigen cursus, het klussen in ons huis, alle opdrachten voor Style and Sugar en de interieuradviezen. Het bloggen stond even op een laag pitje, maar toch heb ik iedere keer nog veel bezoekers. Ergens is het ook zonde om dat te negeren dus hierbij een blogpost. Of ik het volledig ga oppakken weet ik nog niet, maar slowly ūüôā

Dit keer een speciale blog, we wonen alweer anderhalf jaar in ons nieuwe huis. Ben jij benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan verder!

Ik weet het nog precies, de dag dat wij ‘ja’ zeiden op dit bijzondere project. Beide nog wonende en werkende in een andere woonplaats, met een klein kindje van nog niet eens een jaar. Een spannende stap, want verhuizen naar een geheel nieuwe woonplaats is niet easy. Ik zag er dan ook enorm tegenop om ons oude, vertrouwde huis achter ons te laten. Inmiddels is het anderhalf jaar later en zijn we heel blij dat we deze kans hebben gepakt. Het huis is zo fijn, ruim en ligt op een mooie locatie dichtbij een waterplas. Voor onze dochter Nore ook voldoende plek om lekker buiten te spelen en hier op te groeien. Alle voorzieningen in de buurt, zoals scholen en winkels.


De afgelopen tijd hebben wij veel aangepakt in huis, maar alles in fases. Als je er middenin zit ben je het soms echt zat. Want waarom hadden we niet direct alles kunnen laten doen? Dan waren we nu al lang klaar geweest. Maar mijn ervaring leert dat het juist goed is om niet te hard van stapel te lopen, zeker met een nieuw huis. Zo ben je je bewuster van je keuzes en doe je minder miskopen. En het geld is soms ook een struikelblok. Dit jaar hebben wij bijvoorbeeld pas de tuin aangepakt en staat de zolder over een maand op de planning. Zo veranderd er iedere keer wat. Leuk!

De woonkamerindeling beviel ons toch niet goed, dus afgelopen januari maakten we hier een plan voor. De indeling is nu perfect, ruim maar ook alles is benut. Onwijs blij ben ik met onze lattenwand, zo blij dat we dit ook boven willen gaan doorvoeren. Het past gewoon ontzettend goed bij de Japandi stijl die ik wil neerzetten.

De DIY vakkenkast is ook een project waar ik super trots op ben. Het was een flinke klus om de kast zo mooi strak te maken, maar al onze moeite waard.

De keuken is met de plankjes links naast de kastenwand ook helemaal af, de nis van hout maakte Maurice zelf.


Ook kwam er een beige kleur op de muur achter de bank en verving ik de zwarte wandlamp voor eentje met messing. Meer warmte, rust en ook eenheid kwam er voor terug. Beste keuze ooit!

Of er nog wensen zijn voor dit huis? Zeker, genoeg! Zo wil ik graag nog betoncire in de badkamer, een wit gestucte muur in de tuin (bij de pergola) en de zolder mooi aankleden. Alles op zijn tijd. De kleinere (verf) klusjes eerst en dan de grotere klussen aanpakken. Ik zal jullie via Instagram en dit blog weer op de hoogte houden van nieuwe projecten.
En heb je een vraag? Stel ‘m dan gerust hieronder! Thanks for reading!

Dit vind je misschien ook leuk…

Trend: modulaire banken van nu

Trend: modulaire banken van nu

Zo, dat is lang geleden! Bloggen? Dat is toch iets van vroeger? Zo voelde het ook echt toen ik weer voor eerst een zinnetje typte op de laptop, vroeger was dit zowat dagelijkse kost. Ik wist zelfs mijn inlog niet meer van mijn eigen blog, des te leuker om het weer op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus¬†Style Your Home¬†hoop ik je te kunnen inspireren over all√©s wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees¬†hier¬†meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIE√čN