Ons nieuwe huis part one

We hebben een oud huis gekocht! En ik neem jullie mee!

Ik vind het zo leuk om ons nieuwe huis te delen, tadaaaa een echt jaren 30 huis. We zijn zo blij. Er moet nog een hoop geklust worden (zoals je kunt zien op de foto's) maar dat is ook fijn. Zo is de woning nog helemaal naar onze smaak in te richten/delen. In onze vakantie gaan we in ieder geval proberen om de woonkamer en het gedeelte beneden af te maken. Zo komt er een houten vloer over de oranje tegels (een beetje ouderwets zijn ze wel) en de open haard wordt er deels uitgebroken.

Zoals je kunt zien ziet het er nu een beetje ouderwets uit beneden. De vorige bewoonster heeft er nooit echt de behoefte aan gehad om de tegels er uit te halen of er een nieuwe vloer overheen te leggen. De radiator vinden we wel mooi maar deze moet er helaas uit. Wij hebben gekozen voor een lichte houten vloer en bronzen dorpelsstrips. Ik ben heel benieuwd hoe dit staat! We laten de vloer leggen door een bedrijf want het huis heeft gekke hoekjes en kieren en een convectorput. Stiekem vind ik dit ook wel een fijn idee, dan weten we dat het goed zit. We laten het muurtje van oranje tegels ook door een aannemer slopen want we willen het liefst een strakke open haard creëren. We twijfelden eerst nog vanwege ons budget en wilden de werkzaamheden uitstellen. Maar van uitstellen komt afstel, dus hebben we de knoop doorgehakt.

We gaan verder met de keuken. Deze is er in 2015 helemaal nieuw ingekomen, de vorige bewoonster heeft een stukje aan het huis verbouwd. Super fijn, alles voelt nog als nieuw! We hebben de keukenkastjes geteld, maar liefst 17 stuks. Zo groot! Er zit ook een nieuwe oven in, een vaatwasser en een dubbele gootsteen. Mijn vriend is dol op koken en hij is dan ook erg gelukkig met het formaat van de nieuwe keuken. De vloertegeltjes zijn Portugees en roze, iets wat mijn vriend iets minder kan waarderen. Ik vind het persoonlijk voor nu hartstikke mooi. Bovendien, Portugese tegels zijn duur en dan is het zonde om ze er gelijk uit te breken. Het staat ook zo gezellig en je ziet minder vuil op de vloer door de motieven. De tegeltjes liggen ook in de wc en in de bijkeuken. Vinden jullie ze mooi?

We laten de houten vloer ook in de hal doorlopen en ook de trap krijgt uiteindelijk een metamorfose. Er heeft eerst vloerbedekking op de trap gezeten, welke de vorige bewoonster er gelukkig al heeft afgehaald voordat wij gaan klussen. We willen de trap wit verven en moeten nog even uitzoeken welke verf het meest geschikt is. We hebben een paar weken geleden de deurbel uitgetest (heel belangrijk) en deze heeft een vrolijk muziekje.

Mijn vriend ik waren gelijk verliefd op dit mooie huisje maar we realiseren ons wel dat het een echt 'klushuis' is. We hebben er onwijs veel zin om het hele huis rustig te gaan aanpakken, met kleine stapjes. Mijn vriend en ik zijn eigenlijk geen klussers, dus ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Misschien komt er wel een ware Bob de Bouwer uit ons naar voren!

De slaapkamers zijn heel ruim, met fijne inbouwkasten en authentieke balkenplafonds. Zo mooi! Ook hier oogt de vloer oranje zoals je kunt zien op de foto's. We hebben gehoord dat trapverf de beste dekkende manier is om een houten vloer wit te krijgen.

Ik zie ons zelf hier al helemaal slapen, de vloer mooi wit geverfd en alles fris. Ik denk dat als we alles hebben geschilderd, het huis al zoveel frisser lijkt! Nu zijn de ruimten geschilderd in een gelige crème kleur wat het huis al vrij snel donker doet ogen. Ook heeft de vorige bewoonster overal luxaflex en donkere gordijnen opgehangen. Deze gaan ook vervangen worden door lichte.

En we hebben een tuin! Hoe FIJN is dat! Ik ben er zo blij mee. Ik ben opgegroeid in Friesland in een vrijstaand huis tussen de koeien en ik mis iedere dag nog een tuin. Daarom was het altijd een wens van mij om te verhuizen, puur alleen al om een tuin te hebben. Maar die leuke tuin moet nog even wachten tot dat het weer voorjaar gaat worden! En dan aan de slag.
Het liefst wil ik een tuin vol met prachtige veldbloemen en een hoekje om te relaxen.

Ik vond het fijn om ons nieuwe huis met jullie te delen. Er komen nog veel meer blogposts aan over onze nieuwe huis, zoals de kleurschema's die we hebben uitgekozen, klusfoto's en voor- en na foto's. Zo fijn om nu ook te kunnen bloggen en veel foto's tegelijkertijd te kunnen delen. Stay tuned, en wens ons succes!


Reacties

Tanja van Hoogdalem 7 years ago

Echt een prachtig huis! Leuk om het proces te kunnen volgen via je blog! Liefs, Tanja

Stephanie 7 years ago

Leuk huis :). Veel klusplezier. Gaat vast heel mooi worden!

Jenneke 7 years ago

He ik was zo benieuwd en snap compleet je liefde voor dit huis. Karakter en gezellig! Heel veel plezier (lees sterkte ;)) met het klusavontuur! Groetjes jenneke

SandraBroekhuis 7 years ago

Wat een heerlijk huis hebben jullie gekocht! Mijn stekkie was ook een echt klushuis, een ruim jaar bezig geweest en het voelt zo fijn om alles een voor een aan te pakken en naar eigen wens te maken! Heel veel plezier & succes met klussen. Liefs Sandra (Koselig blog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *