Ons nieuwe huis part two

door | okt 24, 2016 | Uncategorized | 0 Reacties


Tijdens het afbreken van het muurtje in en om de open haard kwamen deze prachtige bakstenen tevoorschijn! Wauw. Daar moest ik even een foto van maken. Helaas blijft deze niet zitten want het is een stukje muur wat achter ons tv meubel gaat verdwijnen en nog glad gestuct moet worden. Maar daarom niet minder mooi voor op mijn blog!


Hier werd de open haard en het muurtje er om heen gestuct door twee sterke mannen die woensdag al om half 8 (!) voor onze deur stonden. Dat zijn nog eens tijden. Een paar kopjes koffie later en het muurtje was weg. Wat een verschil en wat een goede keus is dit geweest. Dat worden veel warme avondjes met chocomel voor de haard straks, heerlijk.

Gelukkig kregen Maurice en ik versterking van mijn lieve ouders die een paar dagen kwamen helpen met klussen. Er moest nog zoveel gebeuren en we zagen soms door de bomen het bos niet meer. Wat zijn we dankbaar dat ze ons konden helpen, mam en pap, bedankt!

Op donderdag zijn we gestart met het witten van de muren beneden en boven en alle kozijnen moesten worden geschilderd. De vorige bewoonster had namelijk alles in een bruine Kenia kleur geschilderd. Mooi is anders. Wat een verschil kan een paar likken verf doen met de ruimte he? Alles is zoveel frisser, ruimer en het oogt groot. Het enige nadeel is een enorme spierpijn en een grote afkeer tegen een verfkwast.


Voor de woonkamer hebben we gekozen voor een lambrisering in de trendkleur voor 2017: Denim Drift van Flexa. Wat een prachtige tint is dat! Ik vond hem wel te aanwezig voor de gehele muur en daarom ben ik ook heel blij dat we hebben gekozen voor een half stuk. Wil je deze kleur ook op je muur? Zorg er dan voor dat je de kleurcode S0.10.50 bij de mengbalie doorgeeft. De tint is namelijk nog niet verkrijgbaar tussen de schappen. Zo ben je nog origineel!

Voor de slaapkamer kozen we voor een fris grijs/groene tint, de bekende kleur Early Dew van Flexa. Steekt mooi af tegen het eikenhouten balkenplafond en de crispy witte muur. We wilden eerst de bestaande houten vloer gaan lakken met vloerlak maar gelukkig zijn we daar vanaf gestapt. We hebben gekozen voor wit laminaat van Praxis, echt prachtig. Zo fris en ruim lijkt de slaapkamer nu.


Ook de trap kreeg een kleine metamorfose, we schilderden de kelderdeur en de lijsten er om heen wit. Of we de houten planken op de trap zo laten weten we nog niet, maar voor nu is dit prima. Het past bij het karakter van de woning en het geeft het huis sfeer/warmte. Aan weerszijden van de trap komt nog het beroemde bomenbehang van Cole and Son als extra detail. Ik denk dat dat behang de hal een klein beetje speels maakt. Een fijne binnenkomer voor gasten!Bron: Cole and Son

Aanstaande woensdag komt dan ook de laatste finishing touch; de houten vloer! Deze wordt gelegd door een paar vakmannen uit Tiel. We zijn zo benieuwd hoe dit uiteindelijk zal gaan staan! We hebben gekozen voor hoge plinten, ik denk dat dit het huis veel charme gaat geven. En natuurlijk deel ik daarna weer een sneakpeak op mijn Instagram ūüėČ
Ik ben wederom weer heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Dankzij mijn ouders en een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben Maurice en ik er in een paar dagen tijd een fris en bewoonbaar huis van gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk…

Verliefd op Muuto

Verliefd op Muuto

Sinds een paar weken ben ik helemaal verliefd op de warme rood, roze en terra tinten die veel voorbij komen op internet. Deze tinten maken de koude winterdagen een stuk vrolijker en ogen gezellig en warm! En kleur mag tegenwoordig in interieurs. Voor onze...

De nieuwe houten vloer

De nieuwe houten vloer

Onze nieuwe houten vloer ligt! Wij zijn zo blij! Wat staat het mooi, fris en wat oogt het ruim. We lieten de vloer leggen door een specialist in het leggen van vloeren in oude huizen, namelijk Van Dee uit Tiel. In ons nieuwe huis lag eerst een oranje tegelvloer op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus¬†Style Your Home¬†hoop ik je te kunnen inspireren over all√©s wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees¬†hier¬†meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIE√čN