Ontmoet de Blogger | Flor

Yes! Er komen weer een reeks nieuwe 'Ontmoet de Bloggers' online! Deze dame kennen jullie misschien wel van haar toffe interieurblog Nordic Days? Meet Flor!

Hi Flor! Wat een leuke naam. Wie ben jij? Vertel!

Ik ben Flor (30), cultuurhistoricus en designnerd. Ik ben de dochter van een interieurarchitect dus ik kreeg liefde voor interieur al vroeg mee. Verder ben ik dol op films en series en kijk ik alles wat los en vast zit. Bloggen doe ik voornamelijk op mijn eigen blog, Nordic Days.

Waar ben je geboren?

Geleen/Maastricht.

Waar staat jouw huis? Vertel eens iets over je woonplaats en wat de charmes zijn van deze plaats.

Ons huis staat in het centrum van Utrecht, in een hofje met een prachtige naam: de Dorstige Harthof. Arthur Japin schreef zelfs een gedicht over de gelijknamige steeg. Het leuke aan Utrecht is dat het de meest dorpse stad is van de Randstad, waar je altijd wel iemand tegenkomt die je kent. Bovendien zijn de grachtjes erg charmant en hebben we veel leuke kleine winkeltjes!

Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?

Deze zomer heb ik mijn master Cultuurgeschiedenis afgerond (na al een paar jaar gewerkt te hebben na mijn bachelor) en heb ik 2 maanden in Londen gestudeerd. Daar werd ik verliefd op de galeriecultuur en terug in Nederland ben ik toen gaan werken als galerie-assistent bij Dürst Britt & Mayhew in Den Haag. Vanaf februari ga ik ook vier dagen per week aan de slag als MuseumTV projectcoordinator voor alle Mondriaanfonds projecten (waaronder CJP en Holland.com) dus dat is erg spannend.

Waar herkennen mensen je kledingstijl aan?

Je herkent mij aan mijn klassieke jurkjes met grafische kettingen van de COS en Wolk 3D. En dan het liefst met een paar mooie sneakers eronder of van die Charlie Chaplin oxford schoenen.

En je interieurstijl? Wat kenmerkt je stijl?

Ons huis is grotendeels Scandinavisch (met geel als knalkleur en veel plantjes), al komen er hier en daar ook wel wat Midcentury dingen voorbij. Verder ben ik geïnspireerd door Memphis (geometische vormen en confetti prints bv) en van die typische Berlijn of Brooklyn appartementen.

Wat vind je lelijk in een interieur? Wat is volgens jou een absolute afknapper?

Beige. Ik grap altijd dat als ik ooit aan de macht kom, mijn eerste decreet zal zijn dat beige niet meer is toegestaan 😉 Ik zag laatst ook een foto van het huis van Trump en daar krijg ik ook nog steeds nachtmerries van, brr..

Vertel ons wat je grootste miskoop is van het afgelopen jaar

Ik weet inmiddels heel goed wat ik wel en niet leuk vind, ik heb dan ook eerder de neiging om heel veel dezelfde dingen te kopen. Denk: vierentwintig vrijwel identieke donkergroene jurkjes haha. Als ik in een woonwinkel sta en twijfel dan pak ik altijd even mijn Instagramaccount erbij: matcht het wel? Een beetje suf en veilig, maar wel effectief.

En hoe lang ben je al actief als blogger?

In mei ben ik vier jaar aan het bloggen, al is de klad er tijdens drukkere periodes (masterscripties!) behoorlijk in gekomen. Tijd om het weer een beetje op te gaan pakken!

Wat wil je bereiken met je blog?

Het klinkt voor de hand liggend, maar ik wilde andere mensen inspireren met zaken die ik zelf heel erg mooi vind. En toen kwam ik er achter dat er een waanzinnig grote community is met dezelfde interesses, echt een soort warm bad 🙂 Deze zomer heb ik mijn 2 miljoenste pageview binnengesleept, waar ik heel blij mee ben. Ik zou het leuk vinden om nog wat meer Nederlandse lezers te krijgen, ik heb nu vooral veel fans uit Japan, Amerika en Scandinavië.

Heb jij een favoriet in bloggersland?

Ik vind heel veel bloggers leuk, maar mijn favoriet is @sarah_cocolapine. De laatste tijd ben ik ook erg geïnspireerd door Instagramaccounts als @scandifan, @i_love_you_wedding, @jeroenlogtenberg, @niels.spierings en @het_kerkhuisje. Al vergeet ik er nu vast een heleboel.

Deel je leukste woonwinkeltjes/adresjes met ons!

In Amsterdam ga ik altijd naar de HAY winkel, Nordic New, Store without a Home en &Klevering. In Utrecht zie je me vaker bij de emma b. (waar ik werkte tijdens mijn master) en Strand West. Ik vind het ook heerlijk om te winkelen in Copenhagen. Al doe ik dit jaar mee met de #buynothingyear challenge waardoor bezoekjes aan deze winkels wat meer zelfbeheersing zullen vergen.

Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?

Leg jezelf niet teveel druk op, jij bent waarschijnlijk de enige die zegt "ik moet minimaal X keer per week posten". Anders wordt het heel snel een moetje en dan is de lol er snel vanaf. Iets met sprinten en de marathon 🙂

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt in je leven?

Trouwen in Las Vegas. Aan de ene kant was het heel romantisch: opgehaald in een limousine, trouwen in een prieeltje in een prachtige tuin met de Twin Peaks tune als soundtrack -- aan de andere kant is het de meest hectische en surrealistische plek waar ik ooit geweest ben.

Wat is je guilty pleasure?

Fooood! Ik neem me altijd voor om wat gezonder te gaan leven en ik kan dan de hele dag salade en wortels eten...maar als we dan gezellig met z'n tweetjes op de bank zitten 's avonds dan is er toch altijd die onvermijdelijke vraag: "is er nog iets lekkers in huis?"

Wie is je idool?

Charles en Ray Eames, wat een geweldig stel.

Wat is het ergste wat je hebt meegemaakt?

Even afkloppen, maar naast de wat kwakkelende gezondheid van m'n moeder heb ik eigenlijk heel veel geluk gehad vooralsnog!

Wat weten wij nog niet over je?

Ik denk dat ik een redelijk open boek ben.

Mooiste moment in je leven?

De twee maanden die ik in Londen woonde deze zomer (en dan met name de momenten dat de husband er ook was). Wat een prachtige, dynamische stad is dat. De huren zijn inderdaad onbetaalbaar, maar vrijwel alle cultuur is gratis (inclusief grappige festivals) en met de app Drinki kun je gratis cocktails drinken!

Hé Flor. Wat een toffe vrouw ben jij! En wat heb je toch een onwijs inspirerend huis. Ik vond het leuk te lezen over je cariere en ik wens je veel succes met je nieuwe baan! Kennen jullie Flor al?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *