Ontmoet de Blogger | Mariëlle

Ik volg haar account al vanaf het begin, het mooie huis van Mariëlle, ook wel bekend als 'huisje aan de haven'. Tijd om haar beter te leren kennen. Lees gezellig mee!

Hoi! Wie ben jij?

Hoi! Ik ben Mariëlle Joon (32) en ik woon samen met mijn katjes Sammy en Rosie in een huisje aan de haven. Ik ben dol op fotografie en op alles wat met interieur te maken heeft. Deze passies deel ik op mijn instagram en op mijn blog.

Waar ben je geboren?

In Wieringerwerf.

Waar staat jouw huis? Vertel eens iets over je woonplaats en wat de charmes zijn van deze plaats.

Ik woon in een klein dorpje in Noord Holland. Het is rustig wonen, maar binnen 30 minuten zit ik in Hoorn of Alkmaar, waar van alles te beleven valt. Ook het strand is dichtbij en dat is heerlijk om af en toe eens lekker uit te waaien.

Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?

Ik werk al bijna 9 jaar als pedagogisch medewerker op een babygroep. Ik ben dol op kinderen en vind het leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Ook heb ik hele leuke collega's en lachen we wat af. Dankbaar werk en gezellig!

Waar herkennen mensen je kledingstijl aan?

Een skinny jeans, een sweater en sneakers, haha, ik ga vaak voor casual en een beetje stoer. Mijn kleuren zijn toch wel zwart, grijs en wit.

En je interieurstijl? Wat kenmerkt je stijl?

Ik zou mijn stijl omschrijven als scandinavisch, stoer en gezellig. Ik vind het erg leuk om dingen zelf te maken of iets nieuws uit te proberen in huis, zoals een andere kleur op de muur. Ik ga ook graag naar de kringloop om spullen een tweede leven te geven. Ik vind het tof om in huis een mix te hebben van oude en nieuwe spullen.

Wat vind je lelijk in een interieur? Wat is volgens jou een absolute afknapper?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk, want wat ik niet mooi vind, kan een ander prachtig vinden. Maar zelf houdt ik niet van knalkleuren of van heel veel spullen. Het kan bij een ander heel mooi staan, maar ik houd van een bepaalde rust in huis. Daar voel ik me het gelukkigst bij.

Vertel ons wat je grootste miskoop is van het afgelopen jaar

Ik heb niet zo vaak miskopen, maar toevallig heb ik een paar weken terug een kleinere bank gekocht via Marktplaats: de Karlstad van Ikea. Hemel en aarde bewogen om hem op te halen en toen bleek bij thuiskomst dat hij veel te klein was voor mijn woonkamer.. Ik kon er niet aan wennen en heb snel mijn Kivik weer neergezet en de Karlstad maar weer verkocht.. Hihi, ach, je probeert eens wat! De wens voor een nieuwe bank blijft, maar dan wel een wat groter exemplaar.

En hoe lang ben je al actief als blogger?

Ik ben al wat langer aan het bloggen, maar sinds anderhalf jaar zit er regelmaat in! Hihi.

Wat wil je bereiken met je blog?

Ik ben mijn blog begonnen omdat ik er zo blij van wordt om bezig te zijn met interieur en het ontzettend leuk vind om dit met anderen te delen. Ik hoop er mensen mee te inspireren en ook wat handvatten te kunnen geven om zelf aan de slag te gaan met hun eigen interieur.

Heb jij een favoriet in bloggersland?

Pff, een heleboel haha, jij bent er één van! :-) Ik doe ook altijd veel inspiratie op bij Marieke Rusticus, Remadewithlove, Odyvet, Anja Willemsen, Marieke Reintjes, Friszeblik ( op instagram ) Susstyling, Milou Nieuwenhuis, Tanja van Hoogdalem en nog veel meer!

Deel je leukste woonwinkeltjes/adresjes

Oeh, dat zijn er nogal wat! :) Ik kijk zelf altijd eerst op Marktplaats, instagramkoopjeshoek of bij de kringloop. Goed voor de portomonee en het milieu. Als ik dan toch iets nieuw koop, dan kijk ik vaak bij Vtwonen, MisterDesign, Fonq, Sissy Boy, Basic Label en Loft. Als ik iets meer low budget shop ( ..meestal, het is een sport! :P ) dan kijk ik bij Xenos, Zeeman, Hema, Big bazar, Action, Wibra en de Kwantum. Daar is zoveel leuks te vinden!

Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?

Blijf dicht bij jezelf en doe het in de eerste plaats omdat jij er blij van wordt. Als dat je motivatie is, dan heb je altijd een basis om op terug te vallen.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt in je leven?

Het gekste.. hmm, dat is misschien wel instagram! Ik had nooit verwacht dat er zoveel moois op mijn pad zou komen via instagram. Ik begon echt met het idee van: 'Heej wat leuk, er zijn meer mensen met een interieurverslaving! Misschien kan ik ook eens wat foto's delen' ..en dat het dan zo gegroeid is, er toffe samenwerkingen uit voort zijn gekomen, er zelfs vriendschappen zijn ontstaan én je mensen mag inspireren, dat had ik nooit verwacht en vind ik heel bijzonder.

Wat is je guilty pleasure?

Meezingen met Disney films, haha en ik kijk vaak 'tussen kunst en kitsch' en dan let ik altijd heel goed op, want je weet nooit waar je tegenaan loopt in de kringloop ...én koffie.

Wie is je idool?

Sammy.. hij slaapt 20 uur per dag en maakt zich nergens druk om. Daar kan ik wat van leren! ;)

Wat is het ergste wat je hebt meegemaakt?

Dat is de dood van mijn oma. Nu 8 jaar geleden. Zij was als een tweede moeder voor mij en we zagen elkaar dagelijks. Ik mis haar nog elke dag.

Wat weten wij nog niet over je?

Dat ik a-sportief ben, maar ondanks dat wel ooit de dam-tot-damloop heb gedaan.. zonder stoppen!

Mooiste moment in je leven?

Ik geloof heel erg in de quote 'enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were the big things'. Ik probeer dan ook het geluk te vinden in alledaagse dingen zoals een kopje koffie drinken en genieten van het uitzicht of een gezellig gesprek met een vriendin. De momenten dat je bewust leeft en dankbaar bent, dat zijn voor mij de mooiste momenten.

Ah Mariëlle, wat een prachtig verhaal! Ik kende je natuurlijk al een beetje maar ik vind het tof om je verhaal met de rest van de lezers te delen. Lief, leuk mens ben je!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *