Ontmoet de Blogger | Michiel

Jullie kennen Michiel vast al van Instagram; zijn huis is zo bijzonder mooi. Tijd om meer over Michiel te weten te komen. Lees je mee?

Hoi Michiel, leuk! Vertel eens, wie ben jij?

Hi! Mijn naam is Michiel Bosman. Ik ben 27 jaar oud en woon samen met Tomas in Utrecht. Op Instagram kun je mij hier vinden.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren en opgegroeid in De Meern. Toen ik jong was nog een klein dorp, inmiddels krijgt het steeds meer de stadse allure van Utrecht. Het was een fijne plek om op te groeien. Bijna al mijn jeugdherinneringen deel ik met mijn beste vriendin en nog steeds hebben we een hechte band.

Waar staat je huis? Vertel eens iets over je woonplaats en wat de charmes zijn van deze plaats.

Mijn huis staat in de prachtige stad Utrecht. Ik woon samen met Tomas in een jaren vijftig appartement vlakbij het centrum. Een karakteristiek gebouw met veel oude elementen. We wonen hier nu bijna een jaar en hebben het hier onwijs naar ons zin! Ik ben dol op Utrecht en blijf hier voorlopig nog wel even wonen, al droom ik van een prachtig oud huisje ergens in een weiland ver weg van de stadse drukte. Utrecht staat natuurlijk bekend om de prachtige grachten, de Domtoren en alle karakteristieke straatjes met bijzondere gebouwen. Ik vind het heerlijk om een wandeling door de stad te maken, op zoek naar plekken waar ik nog niet eerder heb gelopen.

Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?

In het dagelijks leven begeleid ik een negenjarig meisje met Down op haar school. Zij gaat naar school op een reguliere basisschool. Ik verzorg een aangepast lesprogramma, help haar bij het dagelijkse reilen en zeilen op school en ondersteun haar tijdens situaties die ze hier tegenkomt. Onwijs inspirerend en uitdagend werk. Daarnaast werk ik als Remedial Teacher en begeleid ik hoofdzakelijk kinderen met leerproblemen. Ik heb Beeldende Therapie gestudeerd en daarna een Master Pedagogiek gedaan, omdat ik al vroeg wist wat ik wilde: werken met kinderen en bezig zijn met interieur. Dat ik nu beide kan combineren met elkaar vind ik heel bijzonder.

Waar herkennen mensen je kledingstijl aan?

Ik ga meestal voor kleren gemaakt van een interessante stof. Mooie gebreide truien, wollen vesten en geweven shirts in aardse tinten. Het liefst draag ik het hele jaar herfstkleuren, dit staat mij het beste.

En je interieurstijl? Wat kenmerkt je stijl?

Ik ging altijd voor more is more maar ik neig steeds meer naar minder is meer. Een persoonlijke en rustige sfeer en natuurlijke kleuren voeren de boventoon. Ik verzamel van alles uit de natuur, mooie stenen, gedroogde bloemen, stukken schors en vind het fijn om mezelf hiermee te omringen. Ik zie mijn huis als een klein museum waarin ik alles wat ik mooi vind en tegenkom wil tentoonstellen.

Wat is volgens jou een absolute afknapper in een interieur?

Ik ben geen fan van de typische woonboulevard huizen waarin een eettafel, salontafel, dressoir en kast staan uit dezelfde serie in dezelfde kleur. Ik ben iemand die zich graag omringt met meubels uit verschillende stijlen en voorwerpen met een verhaal en zulke inrichtingen voelen voor mij vaak wat onpersoonlijk. Daarnaast ben ik ook geen voorstander van zwarte muren.. misschien dat ik hier geen vrienden mee maak! ;-)

Vertel ons wat je grootste miskoop is van het afgelopen jaar

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik probeer steeds meer bewust aankopen te doen. Mijn laatste impulsaankoop was een klein vaasje waar ik nu van denk, 'misschien had je zonder gekund'. Ik kan ergens enorm van genieten zonder de behoefte het meteen te willen kopen.

En hoe lang ben je al actief als blogger?

Ik ben nu zeven maanden bezig met bloggen. Ik probeer wekelijks een blog te plaatsen met betrekking tot interieur of kunst. Ik blog bijvoorbeeld voor Kunstuitleen Utrecht. Hiervoor schrijf ik over bijzondere kunstwerken die ik een mooi plekje geef in huis. Samen met Ellis van Aart fotografeer ik keramiek. Samen bedachten we 'Tafelmanieren' waarbij we de serviezen van keramisten fotograferen, zoals die van Lotte de Raadt, Lisanne van Zanten en Hester de Wolff. Ontzettend leuk om te doen! Ik vind het ook fijn om een DIY te bedenken. In mijn laatste blog schrijf ik over een daybed dat ik maakte samen met Tomas, echt een tof projectje!

Wat wil je bereiken met je blog?

Ik hoop dat er steeds meer fotografie opdrachten op mijn pad komen. Ik ben dol op fotograferen namelijk en ik hoop hier natuurlijk een hoop mensen mee te inspireren!

Heb jij een favoriet in bloggersland?

Lastige vraag zeg! Ik vind zoveel accounts inspirerend! Tanja van Hoogdalem bijvoorbeeld, wat een prachtige foto's maakt zij! Altijd prachtig gestyled. Ik volg een hoop verschillende accounts, omdat ik het heel inspirerend vind om te zien hoe andere mensen een andere stijl dan die van mij eigen maken. Daarnaast ben ik ook fan van de prachtige feed van Sanne Hop, een sfeer waar ik me helemaal in kan verliezen.

Deel je leukste woonwinkeltjes/adresjes

In Utrecht zitten een hoop gave designwinkels zoals Emma B, Combo Design, Workshop of Wonders en Bij den Dom, prachtige winkels! Daarnaast ben ik dol op de antiekwinkels langs de Oude Gracht, zoals de Witte Eenhoorn en De Oude Pijpenlade.

Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?

Jezelf niet vergelijken met anderen, iets dat ik soms zelf ook nog wel eens moeilijk vind om niet te doen. En wees niet gehaast. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt in je leven?

Zoals ik net vertelde maak ik elke dag mooie momenten mee op mijn werk, maar soms ook hele gekke! Af en toe kan ze zulke grappige, onverwachte dingen zeggen en doen, zoals zich verstoppen in de prullenbak of d'r hele gezicht vol tekenen met stift in een onbewaakt ogenblik. Niet helemaal de bedoeling, maar wel ontzettend grappig.

Wat is je guilty pleasure?

Ongegeneerd meeblèren met alle hits uit de jaren 90! Hier kan ik echt van genieten, mijn buren iets minder denk ik..

Wie is je idool?

Echt een idool heb ik niet, maar ik ben gek op mijn familie! Mijn ouders, broers en zus en lieve oma.

Wat weten wij nog niet over je?

We hebben geen TV in huis, al jaren niet meer. Echt een aanrader! Soms kijken we wat Netflix via de Macbook, maar meestal zijn we in huis aan het rommelen, gezellig aan het kletsen, of bezig met onze eigen creatieve projectjes. Heel ontspannend. Daarnaast ben ik al bijna vijftien jaar vegetariër.

Mooiste moment in je leven?

Ik moet zeggen dat ik elke dag wel prachtige momenten meemaak. Ik heb een bijzondere band met het meisje dat ik begeleid, zij zorgt er voor dat iedere dag voor mij een bijzonder en inspirerend is. Naast dat ze me ontroerd lachen we wat af samen!

Ik ben sinds dat ik je volg al super fan van je interieur, Michiel! Prachtig. Ik vind het knap dat je zulke mooie stillevens kunt maken die dan ook nog eens stijlvol zijn. Keep up the good work. Wat vinden jullie van zijn interieur?


Reacties

Ziz 6 years ago

Leuk om te lezen😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *