Ontmoet de blogger | Stephanie

door | mei 18, 2017 | blogger | 0 Reacties

#### Hoi! Stel jezelf eens voor..
Hi! Ik ben Stephanie, 25 jaar en woonachtig in Tilburg en Sprundel. In dit laatste dorp woont mijn vriend en daar zijn wij ook erg veel te vinden. Met heel veel plezier blog ik via ‘Plantenfestijn’ over mijn passie voor planten, botanische styling en fotografie.

#### Waar ben jij opgegroeid?
Ik ben geboren en opgegroeid in Tilburg in de wijk ‘De Reeshof’.


Stephanie en haar vriend

#### Waar staat jouw huis? Vertel eens iets over je woonplaats en wat de charmes zijn van deze plaats.
Momenteel woon ik bij mijn ouders in Tilburg. Ik heb mijn kamer daar omgetoverd tot een Urban Jungle en laat geen leeg plekje onbenut. Alhoewel ik de binnenstad van Tilburg niet echt mooi kan noemen kom ik er wel heel graag. Het meeste ben ik in de verschillende tuincentrums te vinden, haha. Wij zijn ook heel veel in Sprundel te vinden waar mijn schoonouders wonen. Zij hebben een oude woonboerderij opnieuw opgebouwd en de verbouwing is nog steeds gaande. We zijn nu met onze badkamer bezig, super leuk! Wij gaan straks bij mijn schoonouders inwonen. Een keus die niet iedereen begrijpt maar wij zien het helemaal zitten! Een heerlijke plek tussen de weilanden! Mijn schoonvader doet alles zelf dus jullie begrijpen dat dat veel tijd kost.

#### Wat doe jij in het dagelijks leven? Werk je naast het bloggen? En wat is er zo leuk aan je baan?
Jazeker, ik werk 20 uur per week als huiskamer-medewerkster (activiteiten en begeleiding) binnen de ouderenzorg. Aan het einde van dit jaar verhuist onze locatie en dat betekent voor mij ook een andere werkplek. Ik ben erg benieuwd hoe dit voor mij uit gaat pakken en of ik iets meer met mijn opleiding (SPH) kan gaan doen daar. Dat staat wel echt op mijn to-do-list. Maar ik geniet ook erg van het bloggen en het geven van workshops dus wie weet hoe het gaat lopen op werkgebied.


#### Waar herkennen mensen je stijl aan?
Heel veel groen!! Ik doe mijn best om mijn planten(verzameling) zo mooi mogelijk op de foto te zetten en denk dat de meeste van mijn volgers mijn foto’s er ondertussen wel uit halen! Soms kies ik één plant uit voor foto’s en dat wissel ik af met overzichtsfoto’s van mijn trolley die vol staat met planten.
Mijn foto’s worden altijd in dezelfde ruimte gemaakt dus het is lastig om meerdere ruimtes te laten zien maar ik kan dankzij mijn mobiele fotostudio toch wat experimenteren. Behalve planten ben ik dol op brocante en vintage / industrial. Landelijk & stoer. Katoen, riet, jute en handgemaakte plantenpotjes!

#### Wat vind je lelijk in een interieur? Wat is volgens jou een absolute afknapper?
Ik houd niet van hele strakke, steriele huizen. Design zonder leven in de brouwerij zeg maar. Ik kan strakke meubels wel waarderen maar accessoires horen er gewoon bij! Een huis moet wel laten zien wie er in woont en sfeer uitademen.

#### Heb je wel eens miskopen?
Ik heb gelukkig weinig miskopen gedaan dit jaar. Wel koop ik af en toe accessoires die ik dan vrij snel beu ben. Toch zonde van het geld natuurlijk. Grote aankopen doe ik niet zomaar.


#### En je bent ook blogger, vertel eens wat meer over je blog Plantenfestijn?
Mijn blog bestaat inmiddels al een kleine 2 jaar denk ik. In het begin was ik nog niet zo heel actief. Het laatste jaar stop ik meer energie in mijn blog en bijbehorende projecten en daar geniet ik enorm van! Je vind de blog hier.

#### Wat is je ambitie met je blog?
Vooral mensen inspireren op botanisch gebied. Het geven van workshops en deel uitmaken van groene styling projecten vind ik ook steeds leuker en ik hoop dat in de toekomst uit te kunnen breiden.

#### Voor welke blogger heb jij bewondering? En zou je wel eens een dag mee op stap willen?
Kelly van Keeelly91 en Nicole van unieque_nl maken prachtige groene foto’s!! Maar tijdens een dagje weg is iedereen met planten interesse welkom, gezellig!!

Keuken van Kelly

#### Heb je tips voor leuke woonwinkeltjes/adresjes?
Ik kom heel graag bij ‘Wildernis’ in Amsterdam en ‘Plantaardig’ in Middelburg. Online shop ik bij Plantje.nl! Mijn lievelingspotjes komen bij ‘Atelier Appelig’ vandaan. En ik vind het super om brocante markten af te struinen, in april gingen wij bijvoorbeeld naar Amiens in Frankrijk! Daar vond ik een oude gistfles van 60 liter.


De Wildernis in Amsterdam, foto door Binti Home

#### Heb je ook een handige tip voor andere bloggers?
Probeer dicht bij jezelf te blijven en je eigen stijl te ontdekken. Ik vond het als beginnend blogger best lastig om om te gaan met al die grote accounts. Ik heb dat gelukkig naast mij neer kunnen leggen en ben gewoon gaan doen wat ik leuk vond en van het een kwam het ander.

#### Wat is het raarste wat je hebt meegemaakt in je leven?
Weinig gekke dingen, haha…

#### Wat is je guilty pleasure?
Paprikachips en chocolade, zeker weten! En net iets te veel planten in een ruimte proppen.

#### Waar ben je bang voor? (bepaalde angst)
Nou, ik vond vandaag in een paar planten beestjes…. Dat die alles opeten is wel een angst weet ik nu haha!!

#### Wat weten wij nog niet over je?
Dat ik dol ben op dieren? Ik hoop dat Toby de teckel als eerste aan onze dierentuin wordt toegevoegd. Ja, naam en ras staan al vast!
Dat mijn vriend militair is? We zijn nu zo’n 1,5 jaar samen.
En dat mijn moeder ook op Instagram zit en ik heel hard om haar moet lachen als ze vloggers nadoet..
Dat zowel ik als mijn vriend geen broers of zussen hebben!?

#### Mooiste moment in je leven?
Onze vakantie vorig jaar. Met de auto, zonder plan en geen enkele reservering, door Spanje en Frankrijk trekken. We hebben echt genoten, krijg er nog steeds een heel fijn gevoel van als ik daar aan terug denk!

Ontzettend leuk meer over je te weten te komen Stephanie! Je maakt prachtige, heldere foto’s. Die kunnen zo in een plantenboek 🙂 Wat vinden jullie van Stephanie’s plantenhobby en verhaal?

Liefs,
Greet

Dit vind je misschien ook leuk…

Hoe het nu met ons gaat

Hoe het nu met ons gaat

Het voelt voor mij nog steeds als de dag van gisteren, de geboorte van ons meisje Nore. Maar de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Zo hard, dat ik alweer een tijdje aan het werk ben. Stiekem was dat best even wennen. Lees je mee hoe het nu met ons gaat? ####...

Ode aan de liefde met Instagrammers #2

Ode aan de liefde met Instagrammers #2

Ik kan er altijd zo van genieten, liefdesverhalen. Helemaal als het gaat om mensen die we stiekem al wat langer kennen via Instagram. Ben jij ook zo benieuwd hoe zij hun ware liefde vonden? Wie versierde wie en hoe lang zijn ze al bij elkaar? Je leest het hier! ####...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN