Onze kersttafel van dit jaar + stylingtips

Vorig jaar deelde ik al eens onze kersttafel op Instagram en besloot ik voor dit jaar nogmaals eentje te maken, met sfeerfoto's en tips. En we hebben iets nieuws! Spot jij mijn nieuwe item?

Kerst 2018. "Dit is onze laatste kerst samen, zo met zijn tweetjes" zei Maurice laatst. Slik, wow ja onvoorstelbaar! Volgend jaar zitten wij gewoon met z'n drietjes aan de kersttafel, als alles goed mag gaan. Bijzonder! Dus besloot ik dit jaar nog eens flink uit te pakken met de styling voor onze kersttafel, ook al vieren wij kerst dit jaar grotendeels buiten de deur haha. Het blijft tof om te doen!

Een nieuw item in huis! Yay!

Allereerst wil ik het hebben over ons nieuwe item in huis! Eindelijk, want we hebben na 2 jaar een andere eetkamerstoel erbij. Zo fijn! Deze stoel van HK Living zit heerlijk, is van super zachte velvet stof gemaakt en matcht heel goed met de warme kleur op de muur en bij de goudkleurige messing accessoires.

Ik wilde de stoel persé ontvangen voor kerst (en het stylen van de kersttafel) en deze kwam netjes op tijd! Bij Flinders kun je er echt op rekenen dat je je spulletjes de volgende dag netjes in huis ontvangt. Deze velvet beauty zat binnen 10 minuten in elkaar en ik heb hem tijdens het typen van deze blog uitvoerig kunnen testen. Hij is ook nog verkrijgbaar in een hele mooie oudroze kleur én in een grijze tint. Dus ben je nog op zoek naar een fijne, comfy en betaalbare stoel? Dan is dit zeker een goeie!

Nu op naar de styling van onze kersttafel, want deze is compleet anders dan vorig jaar! Voor de styling koos ik dit jaar voor zwarte bamboe placemats, een zelfgemaakte groene slinger met kaarsen, rozegouden champagneglazen en haalde ik mijn zwarte bestek uit de lade.

De rosegouden champagneglazen bleken super goed te passen bij mijn messing accessoires en bij het zwarte, stoere van het bestek en de placemats. De kaarsen bevestigde ik heel gemakkelijk aan de groene slinger door ijzerdraad te smelten en deze aan beide kanten aan de onderkant van de kaarsen te steken.

Heb je geen servetringen in huis? No worries, want gouden lint werkt ook super om je servetten mooi te decoreren. Ik koos dit jaar voor lichtgrijze linnen servetten en stopte er zwarte bessentakjes tussen. In één klap heb je dan een mooi subtiel gedekt kerstbord.

Ter decoratie kun je bijvoorbeeld net als ik kiezen voor papieren kersthangers, die je vanuit je boom eventjes op tafel legt.

Of je pakt je mooiste kerstballen erbij en legt deze subtiel tussen de borden. Voor een kersttafel bestaan er niet zoveel regels, zolang je maar mixt en matcht!

Eén belangrijk ding - vergeet de kaarsen niet! Dat zijn instant sfeermakers :)

Wat vind jij van de styling van onze kersttafel van dit jaar, en van de nieuwe stoel? Bekijk hier die van vorig jaar (heel anders!) Ik wens jullie alvast een hele fijne kerst!

Deze blog schreef ik in samenwerking met Flinders Design. Deze webshop verkoopt de mooiste spulletjes op design gebied, zoals mijn lievelingsmerk HK Living. Deze stoel heb ik gekregen.


Reacties

Eline van Sukhi.nl 5 years ago

Dat is echt een prachtige kersttafel!
Ik ben vooral dol op de kleine details op de tafel.

Groetjes,
Eline van Sukhi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *