Onze nieuwe woonkamer met Arte behang

Steeds vaker laat ik jullie stukjes zien van ons nieuwe huis, dit keer de televisie hoek met het prachtige behang van Arte, lees je mee?

Good things take time, en dat is precies zo met het inrichten van een woning. Al kan de basis nog zo mooi zijn, als je alles in 1x inricht, leeft je interieur niet. Steeds probeer ik iets toe te voegen wat de ruimte af maakt, mooier aankleed of wat echt een toevoeging is.

Deze woning is echt heel anders dan ons vorige huis, ook qua stijl. Nu is alles strak, in het vorige huis was alles scheef, oud en had het allure. Allure wat dit huis 'nog' mist. Maar zelfs in een nieuwbouwhuis kan je sfeer brengen. Door verschillende materialen te gebruiken, zoals behang, verf, donker hout en licht hout, vloerkleden en mooie linnen gordijnen. En dat is precies wat ik wilde bereiken!

Het stond al een tijd vast: er moest mooi design behang achter de televisie komen, net als in het vorige huis. Want een televisie is niet het mooiste item in een woonkamer, maar als je er prachtig behang achter plakt, kan deze hoek een eyecatcher worden. Zo'n muur waar je steeds vaker naar wilt kijken.

In mijn zoektocht naar behang kwam ik al gauw op die van Arte, prachtig behang maar wel aan de prijs. Maar echt, zodra je de rollen gezien hebt, snap je ook waarom. Ongelooflijk zoveel details, glans en textuur er in ons behang zit!

We kozen voor de Arte Monsoon Facet, een creme behang in de kleur 75300. Een lichte kleur, mooi beige. Zodra de zon op het behang schijnt zie de mooie vlakken (de facetten), maar het is niet heel erg opvallend. En dat vind ik mooi! Ik weet dat er ook donkere tinten van dit behang verkrijgbaar zijn maar deze blend perfect bij onze muurkleur 'Schoolhouse White' van F&B.

Wel wat lastiger vast te leggen op beeld haha, dus ik heb mijn best gedaan de hoek van de zijkant te fotograferen. Zo zie je de vlakken het beste.

Het behang is bovendien stevig en spatwaterdicht, dus ook prima bestand in bijvoorbeeld de keuken of bijkeuken. Wil je een uniek behang? Dan is het merk Arte echt de moeite waard om op te zoeken. Naast dit grafische behang hebben ze ook veel eigenzinnige prints, rijke kleuren en interessante effecten in hun collectie.

Wat vinden jullie van dit prachtige resultaat? Gauw meer blogs over ons nieuwe huis!

Deze blog is mogelijk gemaakt door Colored Walls, via MisterDesign.


Reacties

Karen Verhoef | Circles Mediation 4 months ago

Wat een heerlijk plekje heb je voor jezelf gecreerd. Heel mooi contrast ook tussen de lichte en de donkere kleuren en de bruine hout- en riettinten. Interessant ook dat je grijs hebt gekozen voor de muren, maar dat dit het alles behalve saai maakt.

Marleen 1 year ago

Wat een prachtig behangen bij jullie op de muur
Ik heb intussen een behang boek geleend want na lang twijfelen moest ik het zien. Op de foto.s die je gepost hebt lijkt wel of een glinstering in het behang zit dat is precies waar ik naar opzoek was. Nu heb ik het boek thuis en in elke kleur zie ik de glinstering en effect duidelijk behalve bij de 75300. Dat is eigelijk de kleur waar ik voor wilde gaan omdat het goed zou passen bij de meubels maar hier in het boek lijkt hij wel erg mat te wezen met weinig effect. Vraag me af hoe dat nou kan :( heb je toevallig filmpje van behang bij jullie op de muur ?

Groetjes marleen.

Saskia 1 year ago

Hoihoi, Is het arte facet behang moeilijk te plakken ivm de stuctuur? Of kan je het gewoon random tegen elkaar aan plakken zonder te kijken hoe de structuur zit?

Greet 1 year ago

Hi Saskia,

Thanks! Ja, er zit wel degelijk een patroon in en je hebt veel snijverlies. Dus ‘random’ plakken gaat helaas niet.

Jos meegdes 1 year ago

Wil graag de naam waar je dat behang kan kopen.

Greet 1 year ago

Beste Jos er staat een linkje in de blog waar je op kunt klikken! En anders even Google raadplegen :-)

Marielle 2 years ago

Hoi! Kort vraagje, door wie hebben jullie de woonkamer laten behangen (met het Arte Facet behang)? Hebben jullie daar iemand speciaal voor ingeschakeld? Dank!

Greet 2 years ago

Hi! Heb ik zelf gedaan hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *