Onze werkkamer is af!

Eerder dit jaar deelde ik al eens een kiekje van onze werkkamer op Instagram; de blauwe muur. Maar hoe ziet het plekje er aan de andere kant van de kamer uit? Ik laat het je in deze blog zien!

Toen wij op huizenjacht waren keken we specifiek naar een huis welke ruimte genoeg had voor een werkkamer. Mijn vriend is buiten zijn baan als developer veel met fotograferen bezig. Een rustige werkplek was voor hem een must. Sinds wij hier zijn komen wonen ben ik ook begonnen met bloggen. Beide hechten we heel veel waarde aan een rustige werkplek. Een ruimte waar je helemaal kunt ontspannen en je nieuwe ideeen krijgt. En deze is nu zo goed als af, kijk gauw verder!

Designplank aan de muur

Ik wilde geen druk behang en niet te moeilijk doen met nieuwe verf of teveel wanddecoratie dus ik ging op zoek naar een bijzondere wandplank. Ik kwam tijdens mijn zoektocht op het merk Puik Design, waar ik ook ooit mijn mooie zwarte Clork klokje kochtte (hier op de foto's). De collectie van Puik is sowieso de moeite waard om te gaan bekijken, wat vind je van mijn nieuwe wandplank? Het is de Duplex, een wandplank met een twist met ruimte voor mooie stationary, kleine plantjes en accessoires. Ik stylde 'm hier met een chinees lantaarnplantje, een HAY handje, zandloper en de Clork klok. Een match made in heaven en multifunctioneel!

Licht in de duisternis

Een werkplek is nergens zonder goede verlichting. En vooral nu het in de avond nog steeds vroeg donker is, is scherp en sfeervol licht essentieel als je aan het werk bent. Neem nu deze mooie leaf tafellamp van Muuto, ontworpen door Broberg en Ridderstrale. Nadat ik eigenlijk gelijk verliefd was op het minimalistische ontwerp, koos ik ook met opzet voor de kleur wit. Wit past altijd en omdat de prijs niet heel goedkoop is, kun je het beste gelijk kiezen voor tijdloos. De lamp matcht moeiteloos in ieder interieur en ook in onze werkkamer, de lamp past bovendien goed bij het houten bureaublad. De leaf lamp geeft fijn, helder licht. Het toffe is, je kunt het licht zelf dimmen door lichtjes aan de onderkant van het kapje te 'tippen'. Muuto lampen hebben een lang snoer (fijn!) en zijn licht van gewicht. Vind je wit te saai, dan kun je ook nog keizen voor donkergrijs, groen of zwart.

Planten en warme tinten, een must

Om onze werkplek een groene vibe te geven verplaatste ik de Alocasia Zebrina plant naar boven en kocht ik wat nieuw groen. Vooral als je veel in dezelfde ruimte zit is het gebruik van planten goed! Het helpt bovendien voor een goede concentratie zeggen ze hihi. Een witte muur is natuurlijk rustgevend, maar dit kan ook snel saai overkomen. De bordeauxrode spiegel aan de muur zorgt samen met de Vitra toolbox voor wat contrast. Dit kan de witte ruimte goed hebben!

Inspirerende quote

Ook vond ik in de kast nog een paar Moebe klemmetjes; speelse knijpers in groot formaat welke tof te gebruiken zijn om leuke kaartjes aan op te hangen of bijvoorbeeld een inspirerende quote. Deze zin 'geniet van de kleine dingen' is zo mooi en het kaartje herrinnert mij dat het de kleine dingen zijn die het doen. Zoals na een lange werkdag de computer afsluiten en op de bank ploffen. Want geloof me, ik zit hier nu zo graag dat manlief mij soms achter de PC weg moet halen. Wat vind jij van onze werkkamer en de nieuwe Muuto lamp?

Deze blogpost bevat product placement van Puik en MisterDesign. Ik kreeg deze items opgestuurd om te kunnen fotograferen in mijn huis en daar ben ik erg blij mee.


Reacties

Greet 5 years ago

Dankjewel Tanja! Lief!

Tanja 5 years ago

Prachtig geworden Greet! Wat een mooie kleuren! Heel fijn plekje om te werken!

Ciska 5 years ago

Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *