Slaapkamer makeover met warme kleuren

Een frisse look in onze slaapkamer, dat wilde ik. Maar waar begin je dan? Voor welke kleuren kies je? Ik schreef een blog over de makeover van onze slaapkamer!

Een paar maanden geleden was ik de kleur Early Dew in de slaapkamer ineens helemaal zat. Vertel dat maar eens aan je vriend als de kleur pas net 8 maanden op de muur zit. Ik voelde de bui al hangen. Na een paar hints kreeg hij door dat ik het groene niet meer zo mooi vond. 'Prima, dan verf je het toch over' was zijn reactie. Ik maak nooit beslissingen zonder hem, dus ook deze niet. Gelukkig vond hij het geen probleem!

Als ik een ruimte wil veranderen verzamel ik altijd zoveel mogelijk materiaal om de sfeer te bepalen. Het heeft een paar maanden geduurd voordat ik wist wat ik wilde. Een lichte, frisse slaapkamer maar wel met een stoer accent. Ik koos voor nude tinten zoals lichtroze, greige, wit en voegde er voor de stoerheid wat zwarte accenten aan toe zoals het zwarte hangkastje, de Muuto dots en het zwarte Moebe lijstje met een spreuk van Sukha. Als muurverf koos ik voor de kleur 'Warm Grey' van vtwonen, gewoon te koop bij de Karwei of laat 't kleurtje mengen.

In de hoek van de slaapkamer zie je airplants hangen van designer Carolijn Slottje. Ik vind ze zo ontzettend mooi, ze hebben iets buitenaards. Deze plantjes kocht ik via een Instagrammer voor een koopje. Een mooie aanvulling voor het saaie hoekje. Aan de andere kant van de kamer hangt een lamp van Muuto, de nude versie. Stoer en industrieel maar door haar zachte tint toch passend bij de serene sfeer van de kamer.

Naast de kledingkast hangen twee dots van Muuto, handig voor dat ene mooie jurkje of om er een toffe slinger aan te hangen. De hangstoel hangt afwisselend buiten en binnen, voor de foto's heb ik hem eventjes binnen gehangen. Hij is van Sissy-boy en ik vind het zo'n prachtige eyecatcher!

Ik ben niet zo van de persoonlijke foto's maar vind ze wel onmisbaar in een interieur. Ze maken je huis eigen. Om mijn dierbare foto's terug te laten komen koos ik voor een metalen hangkastje. De foto's liet ik drukken op polaroid formaat. Ik vind het een prachtige plek om dagelijks naar mijn lieve opa en oma te kunnen zwaaien. Zo zijn ze altijd een beetje bij me.

Om het beige beddengoed van de H&M Home te breken koos ik voor losse antraciet kussenslopen die ik kocht bij de Hema. De leuke kussentjes met kabelpatroon kreeg ik opgestuurd door Snurk Bedding. Het lijkt alsof de kussentjes zijn gebreid, maar het is een print. Ik vind het altijd fijn om veel kussens op bed te hebben liggen en als ik ze vervelend vind gooi ik ze gewoon van het bed af. Het staat cozy en gezellig en de kleuren matchen goed. Het tekstbord is van Little Small.

Het enige wat nog mist in onze slaapkamer zijn grijze gordijnen of zwarte houten jaloezien. Die staan hoog op de aanschaf-lijst! En de muur achter de hangstoel krijgt nog een makeover.. Het resultaat deel ik over een paar weken met je!

Is het je opgevallen dat we ons bed hebben omgedraaid en wat vind jij van de nieuwe look in de slaapkamer?

Deze blogpost bevat product placement. De kussens van Snurk heb ik opgestuurd gekregen om te reviewen.


Reacties

Ciska 6 years ago

Prachtig geworden!

Maurice 6 years ago

Ik had wel graag before en after foto’s willen zien :P xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *