Tips voor als je wilt gaan bloggen

door | feb 17, 2018 | instagram | 0 Reacties

Ik weet het. Toen ik startte met bloggen was ik eigenlijk al aan de late kant. Inmiddels zie je door de bloggersbomen het bos niet meer, zoveel blogs zijn er de afgelopen jaren bijgekomen! Het is dus de kunst om jezelf te blijven onderscheiden van anderen. Ik hoop dat bijvoorbeeld te doen door mijn ‘Ontmoet de Bloggers’ en handige tips over Instagram. Twijfel je om te gaan beginnen met bloggen? Ik laat je tips zien welke handig kunnen zijn als je wilt starten. Oh en note: deze tips werken goed bij mij, ik ben nog geen (blog) expert.

#### De reden
Wat is de reden dat je wilt beginnen met bloggen? Vind je het net als ik leuk om op wekelijkse basis te schrijven over je passie, te fotograferen en creatief bezig te zijn? Mooi want dat is een goede eerste stap. Begin niet met bloggen als het je alleen gaat om gratis spulletjes en bezoekers, want geloof me, die zul je in het begin nog niet zo snel krijgen. Bezoekers komen in stapjes en je zult merken dat als je je blog deelt op social media, dit vaak wel kan schelen. Goede SEO woorden zijn het meest belangrijk! Dat zijn de zoekresultaten die tevoorschijn komen als je bepaalde termen zoekt op Google.

#### Schrijf eerlijk en vanuit je hart
Een blog is het allerleukst om te lezen als deze wordt geschreven vanuit je hart, met passie en enthousiastme. Dit zorgt ervoor dat mensen je in de gaten blijven houden en je volgende blogs ook gaan lezen. Daarnaast is goede content heel belangrijk. Goede, scherpe foto’s, niet teveel tekst en orginele ideen. Blijf jezelf uitdagen om nieuwe, orginele content te verzinnen!

#### Starten
Zodra je weet dat je graag wilt bloggen is de volgende stap simpel; ga op zoek naar een domeinnaam voor je blog. Je kunt starten met WordPress maar een eigen domein staat professioneler en je hebt gelijk je naam geclaimd. Een domeinnaam hoeft niet zoveel te kosten, voor een paar tientjes per jaar staat je website al live. Kies een duidelijke, sprekende blognaam die dichtbij jezelf ligt. Ik koos twee jaar geleden voor de naam Style and Sugar voor mijn Instagram, omdat ik styling belangrijk vind en van zoetigheid houdt. En ook vond ik de combi goed klinken. Uiteindelijk denk ik nu wel eens, kon ik maar veranderen. Maar mensen weten wel wie ik ben als ik mezelf voorstel. Een naam die onthoudt, dat zijn de beste namen.

#### Kom in de bloggersflow
Je zult merken dat het niet altijd even gemakkelijk is om te bloggen. Hoe val je op tussen al die andere goede bloggers? Je bent vast de zoveelste persoon die wil schrijven over ronde eettafels. Je hebt een stukje creativeit nodig om te kunnen bloggen, je moet out of the box durven te denken en soms je hersenen laten werken. Wat bij mij altijd helpt: ik begin vaak met een onderwerp en teken een woordspin. Ik probeer dan zoveel mogelijk woorden te bedenken die daarmee te maken hebben. Vervolgens check ik eerst of er al een blog bestaat met dat onderwerp. Zo ja, dan pas ik mijn tekst aan of blog ik over een ander onderwerp. Je kunt trouwens ook hele fijne ideetjes van Pinterest halen.

#### Bouw op
Je hoeft heus niet meteen iedere dag een artikel live te zetten. Probeer eerst een paar keer per maand te bloggen en kijk via Google Analytics hoe het gaat. Hoeveel bezoekers heb je per week? En hoeveel mensen blijven er hangen/komen er terug? Is dit de moeite waard? En ga vooral na of je het leuk blijft vinden. Niets moet hé? Het bloggen moet vooral na 10000 blogs nog steeds leuk zijn om te doen.

#### Kopieer niet
Je ziet het zoveel voorbij komen; blogs die klakkeloos gekopieërd worden. Ook ik merk dit helaas steeds meer, afgelopen week deelde ik nog op stories mijn blog versus de gekopieerde. Dus ik zeg het toch nog een keer, neem niet klakkeloos blogs over en gebruik absoluut geen foto’s van internet zonder toestemming. Dit is trouwens een handig onderwerp voor een volgend artikel, dus houdt mijn blog in de gaten!

#### Hoe val je op?
Heel simpel: gezien worden! Kondig aan op Facebook/Instagram dat er een nieuwe blog online staat. Is dat onderwerp interessant dan klikken lezers vanzelf door. Genoemd worden op andere blogs is heel fijn; het zorgt voor extra traffic naar je eigen site. Je kunt ook bij andere bloggers een reactie achterlaten met een linkje naar je site. Zo heb je een grotere kans dat ze je blog even gaan bekijken. Mooi meegenomen toch? En toch denk ik ook dat het tijd nodig heeft voordat je echte trouwe lezers houdt. Probeer met regelmaat te bloggen.

Zo, en dan was dit een van de langste blogs die ik tot nu toe heb geschreven. Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat het je een beetje verder kan helpen, mocht je een blog willen starten. Als je nog vragen hebt stel ze dan hier in de comments.

Heb jij nog een handige tip voor beginnende bloggers?

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN