Tips voor de perfecte Instagram feed

Op Instagram worden dagelijks meer dan 80 miljoen foto's geplaatst. Super veel! Hoe zorg jij er voor dat je feed zich onderscheidt van de rest? Ik geef je tips!

Een mooie Instagramfeed waarbij alles klopt is zo gemakkelijk nog niet. Het is natuurlijk de bedoeling dat je plaatst wat je leuk vind, maar deze onderstaande tips kunnen je wellicht helpen om je feed mooier te maken.

Wees selectief in je keuzes

Je kent het vast wel; je hebt honderden foto's op je Cloud of in je Google Drive maar welke past nu het mooiste op je feed? Probeer een beetje selectief te zijn in het plaatsen en plaats bijvoorbeeld de foto's die je iets minder vind gewoon op Stories.

Gebruik een vaste bewerking of filter

Niets is mooier dan een feed welke qua kleurgebruik helemaal matcht. Ik vind dat echt knap, want geen enkel interieur is zo perfect. Hoe krijg je dan een eenheid in je feed? Begin bij de bewerking. Door iedere foto hetzelfde te bewerken, bijvoorbeeld met een bepaalde filter of lichtsterkte creëer jij meer eenheid. Er komt binnenkort een blog online waarin ik vertel hoe ik mijn blogfoto's bewerk.

Keyword is afwisseling

Ik zie ze veel voorbijkomen op Instagram; feeds waarbij honderd keer dezelfde bank zichtbaar is, maar dan iedere keer vanuit een ander standpunt. Dat is jammer want zulke plaatjes zijn minder inspirerend. Probeer foto's van je interieur af te wisselen. Plaats bijvoorbeeld je keuken, de volgende dag een detailfoto van je slaapkamer en een paar dagen later eentje van je woonkamer. Wissel detailfoto's af met foto's van ver af. Zo maak jij je feed meer interessant!

Hoe wil jij dat je feed overkomt?

Ben je van de felle kleuren in je feed? Probeer deze dan bijvoorbeeld op iedere foto een beetje terug te laten komen. Herhaling werkt vaak goed maar probeer dan wel af te wisselen qua ruimte. Draait je feed bijvoorbeeld over food, wissel dan de maaltijden af en fotografeer de borden op verschillende ondergronden. Probeer in iedere foto hetzelfde kleurgebruik aan te houden.

Plan!

Plaats alleen je mooiste foto's en probeer een vast ritme aan te houden. Plaats bijvoorbeeld iedere avond, of om de dag op een vast tijdstip. Je kunt je feed vooraf bewerken en in een 'nep' feed plaatsen om te kijken of je foto's goed tot zijn recht komen. Ik gebruik geen aparte app, maar bewerk mijn plaatjes en sla ze op als concept in Instagram zelf. Super makkelijk :)

Mijn feed, er komt steeds meer eenheid in

Scherpe foto's

Je ziet het vaak niet in een feed als foto's een tikkeltje onscherp zijn, maar het is wel belangrijk dat je bij het plaatsen let op de scherpte van een plaatje. Mooie lichte, scherpe foto's scoren goed op Instagram.

Kijk af van anderen

Je kent vast, net als ik, wel een paar Instagrammers waar je tegenop kijkt. Perfect kleurgebruik, mooie composities, lichte foto's; hoe krijgen ze het voor elkaar? In plaats van jaloers in een hoekje weg te kruipen kun je deze feeds ook analyseren. Wat vind jij zo mooi aan deze feed? Wat kenmerkt deze feed? Zijn de foto's licht of juist donker. En hoe kleurrijk zijn de foto's? Uit welke standpunten fotografeert deze Instagrammer? Door juist met andere ogen naar 'perfecte feeds' te kijken leer je. Schrijf op wat jij het allermooist vind en probeer dat ook uit op je eigen feed. Probeer wel echt onderscheidend te blijven, want niets is zo vervelend als een copycat.

Mijn opgeslagen plaatjes op Instagram

Persoonlijke noot

Dat waren de tips die ik voor je heb! Probeer niet te perfectionistisch te zijn en kijk vooral naar wat je al hebt bereikt. Ik ben zelf erg fan van de persoonlijke foto's tussen al die perfecte interieurplaatjes. Ik vind het altijd zo leuk om te zien wie er achter een feed zit. Een persoonlijke noot in een feed kan juist de kracht van een account zijn. Er zijn al zoveel mooie en perfecte feeds te vinden. Mijn feed is verre van perfect, maar ik doe mijn best hihi. Wat doe jij om je feed zo mooi mogelijk te maken? Deel je ervaringen hier! Lees ook mijn andere blogs over Instagram. Gezellige avond allemaal!

Deze blog is informatief en bevat tips over Instagram. Ik ben geen professional maar vind het leuk om deze met jullie te delen.


Reacties

Greet 5 years ago

Ik denk zelf ook dat een mix van hashtags zeker werkt Nina! Ik ga je insta eens bekijken :)

Nina 5 years ago

Dankjewel voor je tips 😊

Ik doe het dan toch aardig goed, maar mensen zeggen steeds dat ik zo weinig volgers heb (al vond ik dat zelf wel meevallen, maar ik ging toen vergelijken en jawel…).

Als ik dan de kunst afkijk bij grote accounts dan valt me júist op dat ze honderd keer hetzelfde plaatje delen, maar steeds vanuit een andere hoek. 🤔

Ik doe liever wat jij zegt, elke dag een andere ruimte, maar betwijfel toch of dat wel werkt. Ik heb in elke ruimte een andere kleur…
Wat ik wel anders ben gaan doen dan de rest is dat ik nu rechtstaande foto’s in een vierkant kader deel. Vooral omdat ik dat zelf fijner vindt dan de vierkante uitsnedes in mijn feed.

Ik merk wel dat het gebruik van hashtags het aantal volgers enorm beïnvloed. Daar ben ik nu dus mee aan het testen. Met internationale #’s heb ik meer volgers, maar minder likes. Met Nederlandse #’s is het andersom. Een mix is dus ideaal denk ik?

Greet 5 years ago

Hi Arianne,

Wat goed om te lezen! Die komt ook gauw online, en wat fijn dat je wat aan mijn tips hebt. Je maakt mijn dag goed :)

Arianne 5 years ago

Hallo Greet, dankjewel voor je tips. Daar kan ik echt wat mee en ik kijk nu al uit naar je blog met tips om foto’s te bewerken.

Anne 5 years ago

Hi Greet, bedankt voor het delen! Ik vind je blogs over Instagram altijd zo leuk om te lezen. Zo leren we weer eens wat :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *