TV-meubel inspiratie

Het is zo gemakkelijk nog niet; het geschikte tv meubel vinden voor in je interieur. Ik laat de mooiste aan je zien en help je bij je zoektocht!

Een tv-meubel, voor mannen vooral praktisch, voor de vrouwen onder ons een doorn in het oog. Net als dat grote zwarte ding wat ze een televisie noemen. Het liefst photoshop ik 'm van iedere foto. Maar omdat we nu eenmaal niet kunnen zonder Netflix, en dus ook niet zonder televisie, hier de mooiste design tv meubels op een rijtje! Wat ik vooral belangrijk vind aan een televisiemeubel is de opbergruimte, gemakkelijk als er wat spulletjes in kunnen en je snoeren kunt verbergen. En hij moet minimalistisch zijn. Op dit moment hebben wij een tvmeubel van de IKEA, een DIY (omdat de plank een tweedehands aanrechtblad is) maar ik ben aan het kijken voor een meubel op pootjes. Dit geeft meer lucht aan onze woonkamer.

Tijdens het surfen op internet kwam ik een super tof meubel tegen, wit en op pootjes! En niet zo'n standaard meubel die heel Nederland al in zijn of haar woonkamer heeft staan. Dit Kobino meubel van Normann Copenhagen heeft alles wat ik mooi vind. Hij is tijdloos door zijn kleur en lekker minimalistisch. De deurtjes zijn schuifbaar en ogen licht door de gaatjes die erin verwerkt zijn. Dat heeft ontwerper Simon Legald mooi bedacht!

Ben je meer van de Mid Century stijl (zoals mijn vriend) dan is een donker of gekleurd meubel misschien iets meer voor jou. Donkere meubelen komen het mooist uit tegen een witte of een donkere muur, zoals blauw, groen of grijs. Donkere kleuren geven meer pit in je interieur.

Je hoeft natuurlijk niet een standaard tv-meubel aan te schaffen om je televisie op te kunnen zetten. Je kunt bijvoorbeeld ook je tv ophangen, zoals wij hebben gedaan en dan losse vakken er onder plaatsen. Speel met de elementen. Gebruik aardappelkistjes, of gebruik de prachtige elementen van Muuto, de Stacked versie.

Heb je liever een zwevend tvmeubel, dan is deze versie van Ruijch misschien iets voor jou? Oh wat een mooi ontwerp, tijdloos en doordat 'ie zweeft oogt de ruimte waarin deze staat groter. Ook gemakkelijk met stofzuigen en schoonmaken! Plaats er een mooi item op wat je graag in het zicht wilt hebben, zodat je er tijdens het televisie kijken naar kunt kijken.

Nog een paar tips wat betreft de wand achter het televisiemeubel; houdt de wand rustig, d.w.z. kies voor één kleur en/of een rustig behang. Wij hebben zelf nu een betonlook behang, zie onderstaande afbeelding. Een lichtgrijs behang en door zijn herhaaldelijke patroon niet druk. Ik houdt de wand express rustig, ik hang geen fotolijstjes meer op zodat ik tijdens het televisiekijken niet afgeleid wordt door de elementen.

Ze zeggen wel eens dat je de wand waar je naar kijkt niet te donker moet schilderen, maar ik vind dit wel meevallen. Het is juist tof om wat meer diepte in je woonkamer te creeren, om een knus gevoel te krijgen. Je kunt trouwens ook een tvmeubel aanschaffen, zonder deze als televisiemeubel te gebruiken! Zoals onderstaande afbeelding, hier hangen er juist toffe spiegels en lijstjes boven het meubel. En hier ook al zo'n toffe betonmuur!

Zo, dat waren een boel mooie televisiemeubels. Verleidelijk al die mooie plaatjes. Ik ben benieuwd welk meubel je hart gestolen heeft en voor welke jij zou gaan? Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en ik wens je veel succes met de zoektocht naar het perfecte televisiemeubel!

Deze blogpost schreef ik voor webshop MisterDesign. Het betreft een informatieve blog.


Reacties

Jenneke de Zuidt 6 years ago

Wat een prachtige foto’s! Ik heb een oud tv meubel dat ik gebruik op mijn slaapkamer voor bij het voeteneinde - nieuw kleurtje erop en hij is weer helemaal als nieuw!

Lauren de Bruijn 6 years ago

Ik ga verhuizen en nu ben ik op zoek naar verschillende ideeën over het interieur. Ik ga een nieuwe TV over een week kopen en ik vind deze betonlook zeer origineel, ik wil die ook hebben! Maar eerst een TV kopen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *