Hoe het nu met ons gaat

Dagelijks krijg ik veel vragen over hoe het nu met ons gaat, met Nore en ons ritme. Dus vandaag een uitgebreid stukje op het blog!

Het voelt voor mij nog steeds als de dag van gisteren, de geboorte van ons meisje Nore. Maar de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Zo hard, dat ik alweer een tijdje aan het werk ben. Stiekem was dat best even wennen. Lees je mee hoe het nu met ons gaat?

Kraamperiode

De kraamperiode heb ik als zeer bijzonder ervaren. Het was heftig, mede door mijn bloedverlies en doordat ik bedrust moest houden, emotioneel en heel erg mooi. Wat ik de volgende keer (als het ons nogmaals gegund is) anders zou doen is het beperken van visite. Wist ik veel.. Ik heb de visite eigenlijk niet bewust meegemaakt doordat ik zo moe was van de bevalling. En trots als ik was wilde ik iedereen mooie Nore laten zien.

Gebroken nachten

De eerste paar weken waren prachtig maar ook heel erg vermoeiend. Nore sliep de eerste week fantastisch (maar dat schijnt normaal te zijn bij pasgeboren baby's) maar daarna kwamen de gebroken nachten toch echt haha. En dat is voor iemand die normaal gesproken 9 uur per nacht sliep best pittig. Inmiddels zijn we heel erg blij als ze doorslaapt (laatste voeding om 23.00 uur en dan slaapt ze tot 06.30 uur), maar soms komt ze 's nachts nog wel voor borstvoeding. Nu ik weer aan het werk ben, is dat soms best pittig. Maar ik geloof er ook in dat ze straks gaat slapen van 20.00 uur tot in de ochtend, ik geef haar alle tijd :-) Wanneer sliepen jullie baby's echt door?

Weer aan het werk

Ik krijg veel vragen over wat voor werk ik precies doe en waar Nore naar toe gaat. Ik werk 3 dagen bij een makelaarskantoor, en Nore gaat 2,5 dag naar de opvang. Daarnaast zal ik op mijn vrije dagen aan mijn blog en eigen bedrijf werken zo lang dat lukt. Die twee dagen zijn nu mijn mama dagen met Nore. Het is fijn om mijn eigen leven weer op te pakken maar vind het wel pittig hoor! Ik heb mijn borstvoedingen deels afgebouwt en geef nu nog 3x daags. Helaas zat het de afgelopen tijd niet mee, een borstontsteking en ooronstekingen waardoor het even wat minder ging. Maar ik zet door en geef nog steeds.

Content delen

Het is jullie vast al opgevallen dat er wat minder content online komt. Dat klopt, ik vind het nog lastig om mijn draai hier in te vinden. Vroeger fotografeerde ik iedere vrije minuut mijn interieur en huis maar nu komt Nore op de eerste plek. De tuinmakeover voor Karwei komt er wel bijna aan, gelukkig kon Maurice mij hierin ondersteunen :-) En ook wat meer persoonlijke kiekjes van ons leven, zoals de foto's in deze blogpost. Ik heb een andere camera, eentje die super heldere foto's maakt en die ik snel kan uploaden via Lightroom, heel handig. Zo is de drempel om foto's te maken en te bewerken een stukje lager.

Bedankt dat je de moeite nam om te lezen hoe het nu met ons gaat! Tot de volgende blogpost ;-)

Liefs,
Greet


Reacties

Saskia 4 years ago

Fijn te lezen hoe het met jullie gaat. Zelf een new-mommy hier :-)

Liana 4 years ago

Wat leuk om te lezen, heb zelf ook een kleintje (9 weken) dus veel wat je post/schrijft is herkenbaar. Dus dat is extra leuk! (Vind dat onze kleintjes op sommige foto’s ook een beetje op elkaar lijken haha)

Ik ben ook benieuwd hoe je de borstvoeding hebt afgebouwd naar 3 voedingen en of je daarnaast flesvoeding geeft of dat je afgekolfde moedermelk in een flesje geeft?
Ennn… welke camera heb je gekocht? Ik merk dat ik bijna alle foto’s met de telefoon maak, omdat je die zo makkelijk snel pakt. Maar eigenlijk zonde!
Liefs, Liana (insta liana.vh)

Greet 4 years ago

Hé Liana,

Wat leuk om te horen! Haha, ik vind ook dat onze baby’s op elkaar lijken. Wat grappig joh! Ik geef inderdaad nog 3 keer per dag borstvoeding en ben begonnen steeds 1 voeding te vervangen door flesvoeding totdat ik nog 3x per dag borstvoeding kon geven. De rest krijgt ze dus van Nutricia ;-)

Ja, is ook zo fijn! Een camera die je zo eventjes snel pakt. Ik heb de Panasonic Lumix DMC LX100.

Liefs,
Greet

Manouk - Klushuis63 4 years ago

Wat leuk om even te lezen hoe het met jullie gaat! Ik vond het ook lastig om aan het werk te gaan, ook heel fijn maar na al die maanden vond ik het best lastig om mijn eigen leven weer op te pakken. Je schreef dat je nog 3x borstvoeding gaf, wat goed! Ben je daarnaast overgegaan op flesvoeding? Ik twijfel ook een beetje om het te gaan afbouwen / combineren met flesvoeding nu ik weer aan het werk ben.

Greet 4 years ago

Hé Manouk, wat lief dat je reageert! Dat klopt, ik geef nu 3x per dag borstvoeding en de rest is flesvoeding. En dat werkt prima! Sommige dagen iets minder productie maar vooralsnog gaat het goed. Hoop dat dit voor jou ook zo uitpakt! Liefs

Susanne 4 years ago

Lieve Greet,

Bedankt voor het delen van dit verhaal 💖 , kusje voor Nore 💋👶

Greet 4 years ago

Kusjes terug van Nore!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *